hesabın var mı? giriş yap

  • 50 yıl kadar yaşayabilen orfozlar 5-6 yıl içinde üreyebilecek dişi boyutuna ulaşırken erkek bir bireye dönüşebilmeleri için ise 15-20 yıl geçmesi gerekir.

    yazlık ve kışlık olarak 2 evleri olan orfozlar kışları daha derindeki evlerinde yazları ise daha yüzeye yakın yuvalarında bulunurlar.

    yuvalarının etrafından çok fazla uzaklaşmayan orfozların yeri yurdu belli olduğu için avlanmaları kesinlikle yasaktır. her boyda ve her sezonda. yuvaları belli olan bu balıklar kabiliyetsiz avcılar tarafından bile kolaylıkla vurulabildiği için (vurup suyun altında birakiyorlar) bu hayvanın avlanması katliam olarak düşünülebilir.

    ayrıca orfoz tek eşli olduğu için bir orfozu öldürerek 2 orfozu da yok etmiş olmaktalar.

    denizlerimize istilacı tür olarak gelen balon baliği ve aslan balığının küçük boyda olanlarını avlayabilen orfoz baliği denizlerimizin ekosisteminin korunması için özellikle çok önemlidir.

  • yedi numara kahkaha atarak izlenecek bir dizi değildir. yedi numara daha çok izlerken mutlu olduğun, samimiyeti hissettiğin, içine sıcak bir tebessüm dolduran, orada o karakterlerle birlikte yaşamak istediğin; bizden, geçmişimizden, eski bir dost, güzel bir anıdır.
    yedi numara aslında eski ve güzel günlerin bir zamanlar var olduğunun bir kanıtıdır.

  • tarife kapsamında verilen dakikaların %80ini kullanmadığını tespit edip yeni bir tarife önermek için arayan müşteri temsilcisi.

    napiyim yaşlı gibi telefonda konuşmayı sevmiyosam, verme 1000 dakika, ben o tarifenin 4 gb internetini seviyorum, ergen gibi vatsapla, yutubla benim işim, diyemedim.

  • videoda görülen her insan evladının şu an ölmüş yada ölmek üzere olduğunu düşününce hayatın ne kadar kısa, dünyanın ise kimseye kalmayacağını hatırlatan bir video olmuş. ne için birbirimizi yiyoruz ki? en fazla 100 sene sonra hiçbirimiz var olmayacağız.

  • 5 yaşında geçirdiğim hastalık. yarım yamalak hatırlıyorum ama iyileştikten sonra her gören sarılıp ağladığı için ciddi bir hastalık olduğunu farketmişimdir.

    sonuçlar :

    -solak başladığım kariyerime sağlak olarak devam ettim, zira ilk bir ay sol tarafım tutmadı.
    -sol gözüm bozuldu, 9 numara idi şu an 2 numara sağ gözüm ise 0 numara.
    -sol kulağım biraz daha az işitir hale geldi.
    -arada konuşurken eblekleşirdim, "abi şunu uzatır mısın?" demek yerine "ab mısın?" der. ve cümleyi tam kurduğumu sanardım. eğer kibarlık olsun diye yüzüme vurmamaları gibi bir durum yoksa ondanda kurtulduk.

    bir de kafam çok büyük ama o menenjitten mi bilmiyorum.