hesabın var mı? giriş yap

  • siradan baslayip muhtesem devam eden hikayelerin sahibi.
    bazen en basit satir icin bile dusunmeniz gerektigini hissettiren
    biraz da bulup cikarmayi seviyorsaniz kisa cumlelerde dusunce ansiklopedisi okudugunuzu sanmanizi saglayan kisi.

  • dağılın cahiller açıklıyorum.
    olay şöyle: firma diyor ki cumaya gitmek isteyen varsa gitsin. bir kişi ben gidiyorum diyor kalan 3 kişi de o çalışmıyorsa ben de o gelene kadar çalışmam deyip içeride oturuyor. iki taraf da haklı.

  • bir 17. yüzyıl şairi olan firdevsi'nin olgunluk dönemi eserlerinden biri. tamamı şöyle;

    tanım tanım devamı
    örnek alıntı ya da bkz değil
    şimdi sorsam yarim nasıl
    kelamların çare değil

    gel göç eyleyelim nazlı güzel
    o çorak toprak senin değil
    ne güzel söylemiş zülfü
    eğil salkım söğüt eğil*

  • emniyet kemeri takmadığı için arabanın özellikleri çalışmıyor (radyo da buna dahil) ama bunu bile bilemeyecek kadar cahil bir kızın videosu.

    cahil de geç olum ya

  • üst edit: taksi yolu, uçakların pistle, kapı (ya da park alanı) arasında gidip gelmesini sağlayan yollardır. bir çok havaalanında bu taksi yolları , pistle paralel, ayrı bir yol olarak uygulanır. pistten farkı üzerindeki işaretler, aydınlatmaları ve genellikle daha dar olmalarıdır. ticari taksilerle alakası yoktur. örnek olarak, linkteki resimde görünen ortadaki yol uçakların inip kalktığı runway-pisttir. sağındaki ve solundaki ise piste ulaşmak için kullandıkları taxiway-taksi yoludur.

    https://3dwarehouse.sketchup.com/…8f15-59f3a08d8fa0

    7 ağustos 2021 tarihinde abd'nin new york şehrindeki newark havaalanında türk hava yolları'na ait airbus a330-300 tipi uçağı yöneten pilotların yediği nane.
    gece 12 buçuk civarında kuleden aldıkları 22 sağ pistinden kalkış iznine müteakip, üzerinde bulundukları ve apronları pistlere bağlayan ve taksi yolu adı verilen, üzerinde mütemadiyen birden fazla yavaş hızda seyreden uçağın bulunduğu bu yoldan havalanmak için gazı köklemişler. kule durumu fark edip elemanları uyarmış.

    https://www.youtube.com/watch?v=huxywjh5v9w

    bunu yapan, zamanında bunu da yapmıştı

    (bkz: thy'nin pist yerine yanındaki taksi yoluna inmesi)

    https://www.airporthaber.com/…aksi-yoluna-indi.html

  • akp ağırlıklı olarak esnaf, köylü ve ev kadınları desteği ile güçlenmiş, profesyonel eğitimli kitleye düşmanlık ile kitlesini kemikleştirmiş bir siyasal islamcı çetedir. haliyle bu grupların batması, çökmesi umurumda değil.
    ama aynı gemideyiz yalanı da sıktı, benim olduğum kompartman çoktan battı, kaçabilen başka gemilere kaçtı, kalanımız yıllardır boğuluyor. onların tarafta batsın amk. belki komple batarsak, ders alırda bir daha siyasal islam yalanlarından uzak durmayı öğrenirler.

  • türkiye cumhuriyetine belki de tarihteki en büyük zararı veren, ülkeyi satan aynı zamanda da yakın arkadaşının kocası olan biriyle beraber olmak için bilmem kaç uçak değiştirerek gizlice amerikaya giden bir kadın olmaktan çıkıp mağdur edilen boşanmış bir kadın olmuştur.

    vallahi de helal olsun billahi de helal olsun şu pr çalışmasını kılıçdaroğlu becerse çoktan seçilmişti.

    bizim türk milletine de diyecek bir laf yok. nedir bu boşanmış kadınlara karşı olan koşulsuz acıma duygusu.
    sanki dayak yedi, elinden malı mülkü alındı. bu olaydan sonra o ses türkiye'ye dönerse bu olayı acunun tasarladığına kesinlikle emin olucam.
    mehmet dinçerler de şirkette işleri yoluna koyacak bir kaç iş veya ucuz kredi aldıysa olay tamam.

    debe editi: olayı bilmeyenler varmış sürekli soru geliyor hadise ne yapmış diye.
    (bkz: reza'nın ebru'yu hadise ile aldatması)