hesabın var mı? giriş yap

  • fiyatlardan daha cok dellendiren "zorla genis kapsamli hizmet dayatmasi". örnegin, bir cay icmek istiyorsunuz "efendim, cayin yaninda kurabiye servisimiz var". istemiyorum deyince "mecbur servis ediyoruz efendim, yemeseniz de getiriyoruz. hangi kurabiyelerden koyalim?"

    bakiyorsun mönüye, siyah cay 35 tl yazmis, aklinca iki unlu kurabiye ile masayi dolu göstermeye calisiyor. ben bir cay bir parca da ispanakli börek alayim diyorsun. on dakika sonra masana kocaman kurabiye tabagi, kocaman yogurtlu salata tabagi, havyvana verilecek kadar büyük bir börek parcasi ve corba tasi gibi bir cay bardagi geliyor. kalkarken "85tl efendim". aferin size.

    tek basina börek alamiyorsunz, "efendim, müsteriler genelde yogurt ve salata da istedikleri icin servisi öyle aciyoruz". oglum, siz manyak misiniz? cay ve börek isteyen adama kurabiye ve yogurtlu salata getirilip zorla parasi istenir mi?

    türkiye'de cok acaip seyler oluyor, battigini kabullenemeyen irrasyonel esnaf isi cakalliga vuruyor. köpek gibi batacaksiniz, zevkle izleyecegim. kis aylarinda kiyi seridine giden insanlari neredeyse silah cekip soyacaklar. ac köpekler.

  • iyi bir kask; biçimine, tarzına, rengine göre seçilen değil; snell, dot, ece ve sharp testleri ve sertifikalarına sahip uluslararası geçerliliği olan motosiklet kasklarıdır.
    ama bunlara dikkat eden motosiklet sürücüsü sayısı görece olarak epeyce azdır.
    ben dahil.
    yalnız son kullandığım ls2 rookie, sharp notuna sahipti ve bir fiyat performans ürünüydü.
    geçenlerde arka yüzündeki plastik aparatı düştüğü için tekrardan mt helmet olayına geri dönüş yaptım.

    biz yine de bu testleri dikkate almak isteyenler için yazalım;

    dot testi,
    amerika ulaştırma bakanlığı’nın kullandığı, standart bir test mekanizmasıdır. amerika’da üretilen kaskların dot standartlarına uygun olması gerekmektedir. aksi takdirde satışlarına izin verilmektedir.

    ece r22–5,
    avrupa ekonomik topluluğu standartlarına dayanan ve uluslararası geçerliliği olan bir kask test standardıdır. dünya genelinde hemen hemen 50’den fazla ülkede, kask üretiminde gerekliliği olan bir sertifikadır.

    snell,
    1956 yılında ünlü yarışçı william pete snell’in araba kazasında hayatını kaybetmesinden sonra kurulmuştur. snell, kar amacı gütmeyen, bağımsız ve özel bir kuruluştur. snell testleri, ece ve dot testlerine oranla daha zor ve kati kurallara tabidir.

    sharp,
    ingiltere hükümeti tarafından, ingiltere’de üretilen ve satılan kasklarla ilgili oluşturulan bir standart test kurumudur. sharp testinde, bir motosiklet kaskı bütün detayları ile kontrol edilmekte ve 1–5 yıldız arasında derecelendirilmektedir.

  • günaydın, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük saçmalığı. lan sen binlerce yıl evrim geçir en üst yaşam formuna dönüş ama hala yaşamak için çalışmak zorunda kal. hadi çalışmasını da geçtim, en azından metrobüse binmek zorunda olmasaydık arkadaş en azından buna insan gibi bi' çözüm bulsaydınız. yoksa binlerce yıl önce sabah uyanıp mağarasından tarlasına yürüyerek gidip buğday tohumu eken atalarımızdan ne farkımız var allah aşkına, aradaki en büyük fark yürüyerek değil de metrobüsle gitmemiz mi? yazıklar olsun. evet.

  • facebook'da, foursquare'de* yapılan süper bir olay.
    altında da şu tarz yorumlar görülür genelde:
    -ayy noldu hayırdır inş? geçmiş olsun..
    -sağol cnm ya önemli bir şey değil, anlatırım sonra..

  • almanya da 20 bin euroya sifir araba var. bizim ulkemizde degil 20 bin lirayi yine 20 bin euroya araba yok. adamlarin 20 bin euroya aldigi arabayi biz 350 bin liraya aliyoruz.

    böyle böyle milleti uyuttular. ama artik papaz yemiyor.

  • öyle bir espri ki anlayabilmek için pek çok farklı konuya hakim olmalısınız.

    bilmeniz gerekenler;

    fettah can diye bir şarkıcı olduğunu bilmek.
    onun boş bardak adında bir şarkısı olduğunu bilmek.
    caner diye bir adam olduğunu bilmek.
    canerin kafasında bardak kırmak gibi bir hobisi olduğunu bilmek.
    meleklere iman.
    ahirete iman.

    burada gülüyoruz.

    edit:
    başlığın başa kalması.

    4 yıl sonra gelen edit:
    bu entrynin sırrı nedir çözemedim. üzerinen kaç bahar geçti hala oyluyorsunuz. sürekli hayatımda sizin yüzünüzden bu yazı. sözlük açıldığında ana sayfada mı karşılıyor sizi nereden buluyorsunuz da oyluyorsunuz. başlığı açan kişi bile kaçıp gitti ben burada sırık gibi dikiliyorum. mazide kötü bir şaka olarak kalsın rica ediyorum artık bu konu.

    6 yıl sonra editi:
    ülkede mizah anlayışı değişti, kıtalar kaydı hala oyluyorsunuz. her şeyden önce ayıp, ayrıca komik de değil. buna gülen beni msn'den silsin.