hesabın var mı? giriş yap

  • bugün, çoğu steam kullanıcısının varlığından bile haberdar olmadığı dijital hediye kartları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum.

    steam dijital hediye kartı mı, o da ne?

    arkadaş listenizdeki birisine 10, 20, 50, 100 veya 200 tl'lik kartlardan birisini seçip göndererek, doğrudan onun steam cüzdanına katkı sağlama olayı. böylelikle gönlünüzden arkadaşınıza bir hediye vermek istediğinizde, hangi oyunu beğenir diye düşünmenize gerek kalmaz. bakiyeyi yollayın, cüzdanına eklesin, istediği zaman istediği oyunu alsın. al sana en kullanışlı steam hediyesi.

    iyi güzel de, bu hediye kart sayfasını nasıl bulacağım?

    hediye kart sayfasına ulaşmak için yapmanız gereken adımlar sırasıyla şunlar: steam arayüzünde sağ üst köşede resminizin ve kullanıcı adınızın olduğu alana tıklayın, cüzdanımı görüntüle deyin, sağ tarafta bakiyenizin olduğu yerin altındaki seçeneklerden "bir steam cüzdan kodu ya da hediye kartı kullan"a basın ve en alttan bir üstteki seçenek olan "dijital hediye kartı satın alın"ı tıklayın.

    şimdi de bu kullanıcı dostu sistemin kafalarda soru işareti bırakan birkaç noktasına geçelim.

    1) hediyeyi yollarken kendi steam cüzdanınızdaki bakiyeyi kullanamıyorsunuz. banka kartınız veya diğer ödeme yollarıyla dışarıdan ödeme yapmanız gerekiyor. bu biraz sinir bozucu
    2) hediye yollayacağınız kişi en az 3 gündür steam arkadaş listenizde ekli olmalı. öyle pat diye ekledim, hemen kartı yolladım yok.
    3) başka ülkede yaşayan bir arkadaşınıza hediye kart yollarsanız, kart otomatik olarak onun kullandığı para birimine dönüşüyor.

    dikkat edilmesi gereken hususlar da bunlar. artık steam arkadaşınıza nasıl hediye kart yollayacağınızı biliyorsunuz. zaten şu dönemde hediye kartın da dijital olanı makbuldür değil mi? :)

  • hic unutmuyorum tek başıma ilk gittiğim zamanlardı 19-20 yasında var yokum pek paramda yok eskiden bu piçler ağız birliği yapıp tek fiyat vermiyordu aralarında daha ucuza satanlar oluyordu. kumpirleride güzeldi yalan yok. önlerinde gezerken hepsi böyle bagırıyor yine öküzün biri dur dur gitme dedi oyaladı beni, o sırada baska müsterilerde geldi benim önüme geçtiler.

    bende o sırada biraz tüyer gibi diğerlerine bakmaya gittim o öküz hayvanoglu hayvan tam alacagım yere geldigimde siparisi verirken sipariş verdigim kadına bagırdı oradan, ona vermeeeğğğ ona satmayacaaaksaaaan, kumpircidr korktu veremedi korkusundan kadın. cok utanmıstım hayvan oglu hayvan ya. gittim sahildeki kafetarya lokanta tarzı mekanda yemiştim bende.

    tamamen doğulu ahlaksız hayvanların elinde olan yerlerden biri gitmeyin yemeyin aç kalıp belki insan olur hayvan oglu hayvan olanları…

  • 478.000 tl olan aracin 1.478.800 tl'ye satilmasi durumu.

    http://fiyat.mercedes-benz.com.tr/…s-maybach saloon

    bitti mi? tabi ki bitmedi. bu arabaya bindiginiz icin her yil devlete ayrica 23.586 tl mtv odeyeceksiniz.
    araca koydugunuz her bir litre benzin icin 2.37 lt vergi vereceksiniz.
    zorunlu trafik sigortasi icin ayri, muayene icin ayrica para odeyeceksiniz.

    almanya'da asgari ucret 1500 euro. asgari ucretle calisan bi alman vatandasi bu araci 92 ay calisarak alabiliyor. (almanya fiyati 139 bin euro)
    turkiye'de asgari ucret 1400 tl. asgari ucretle calisan bir turk vatandasinin bu arabayi alabilmesi icin 1055 ay calismasi gerekiyor.
    ne diyorduk ''almanya bizi kiskaniyor'' kiskanir tabi. 100 yildan fazla bir sure otomotiv sektorunde faaliyet goster, argesi, muhendisligi, parcasi, testleri, ulasimi vs kafa patlat. sonra gelsin 3 kurusluk imamhatipliler senin yaptigin aractan, hicbir emek sarfetmeden senin 2 katin para kazansin.

    edit: cogu kisi ''iyi olmus, zenginler daha fazla vergi versin'' tarzi seyler soylemis. lan bu kadar vergi var diye sadece zenginler binebiliyor zaten. vergiler bu kadar yuksek olmasa e serisine binen adam bu araca binecek. golf'e binen adam e serisine binecek. clio'ya binen adam a serisine binecek.

    edit2: asagida birisi soyle bir sey yazmis;
    ''bir arabaya 478 bin tl ödeyen kişi bir zahmet 1 milyonu da ödesin. ''
    sanki 5-10 bin tl'lik fiyat farkindan bahsediyor arkadas. 478 bin veren bir zahmet ayrica 1 milyon tl'yi de versin demis. ''1 milyon tl''

  • haberi okumadan önce anneye saçını taraması için tarak hediye etmek istemiştim ama annenin açıklamalarını okuyunca;

    "ne derdin var rezil, terbiyesiz. ne derdin var hayvan. en iyi okullarda okuyorsun. en iyi şeyleri yiyor içiyorsun hayvan. 40 yıllık devlet memuruyum rezil ettin bizi. "

    fikrim değişti.

    kadın muslukları açıp bütün imkanları sağlamış. kız ilgi beklemiş anne de, kızına en iyi şeyleri sunmakla ergen kızının mutlu olacağını düşünmüş.

    anneye 8 de 4, kıza da atlarken, denize atlar gibi burnunu eliyle tıkadigi için 8 de 1 kusur veriyorum.

    8 de 3 kusur ise buraya yazdığım için bana.

  • gece nöbetinde acil servise çağırılan ve durumu gerçekten acil bir hastayla ilgilenen doktorun başına, alkollü şekilde araç kullanırken kaza yapıp durumu hiç de acil olmayan bir gencin iyi giyimli babası dikilir:
    iyi giyim: ne hakla bekletirsiniz bizi! hemen oğlumla ilgilenmenizi istiyorum!
    doktor: sıranızı bekleyin beyefendi. hem siz nasıl girdiniz içeri?!!!
    iyi giyim: sen benim kim olduğumu biliyor musun! milletvekiliyim ben.
    doktor: biliyorum beyefendi, sizi biz seçtik!!!