hesabın var mı? giriş yap

  • elbetteki hagi reyiz'in monaco'ya attığı gol.

    hatta kapalıya dönüp eliyle bayrağı salla diye işaret etmiş (15. saniye)ve o soğukta üst bedeni nü olan ben o zamanlarda bir akım başlattığımız büyük (3'e 5 m)sopalı bayrağı alıp nasıl koydun laaaan diye bağırıp kendimden geçip sallamıştım(38.saniye)

    (bkz: ifşa olduk amk)

    ahanda

  • ooof of gerizekalılar debe'ye sokmuşlar bir de.

    wifi dediğiniz şey radyo dalgası. modemin kullandığı enerji 10 watt bile değil. 10 watt güç tüketen ve radyo dalgası üreten bir şeyin size zarar verme olasılığı yok.

    radyoaktif parçacık fırlatmasından korkuyorsanız güneşe çıkmak bunun 10000 katı daha zararlı. uçağa binmek ise daha fazla.

    elektromanyetizma falan zırvalamışsınız ya tekrar ediyorum 5 volt 2 amper desek 10 watt. buzdolabınız daha çok enerji tüketiyor. sözlüğü karen ordusu basmış. idiocracy filmi gerçek oldu sayenizde.

  • 90 dakika programında bol bol gözlemlenecek bir hadisedir. hıncal amcamızın ''en son yorum benden olacak aga'' muhabbeti malumunuz. yaptığı yorumdan sonra şöyle bir olay gelişir;

    h.u: ... kardeşim, kocaa camia bir tane bile tezahurat geliştiremez mi? hala galaaatasaray, galataaasaray... garabet bu garabet!
    -gözlüğünü önündeki bankoya atar- tak!

    işte ölüm sessizliği bu andan itibaren başlar. stüdyodaki herkes sanki çok büyük bir hata yapmış ve bunun sonucunda hıncal abilerinden fırça yiyormuş gibi kafalarını öne eğerler ve huşuu içinde bir süre öyle kalırlar. bu sessizliği bozmak ise fuat akdağ'a düşer. donuk ve mahçup bir ses ile;

    - szıı (nefesi geri çekerken çıkan ses) şimdi bir reklam arasına giriyoruz.

  • çoğunuzun yaklaşımı filmlerden haliyle yanlış ve eksik.

    bruce wayne'in tony stark'dan daha fazla eğitim geçmişi vardır. kendini daha geniş yelpazede geliştirmiştir.

    asya kültürü
    orta doğu kültürü
    afrika kültürü
    avrupa tarihi
    fizik
    mühendislik
    biyoloji
    sosyoloji
    kinesioloji
    kimya
    psikoloji
    politika
    bilgisayar
    kriminoloji
    dövüş sanatları
    sanat tarihi
    antropoloji

    bunun yanında tony stark daha çok mühendislik ve fizik alanında birikimlidir.

    termonükleer astrofizik
    programlama
    makine/teknik
    robotik teknoloji

    bu iki karakteri "ehe mehe tony kendi aletini kendi yapıyür ama bruce uşağına yaptırıyür bu yüzden tony daha zeki ehe mehe" seviyesine indirgemek beş yaşındaki çocuk işidir. şirin; fakat salakça.

    - tony adapte olur, bruce hazırlıklı.

    - tony yenildikçe silah gücünü geliştirir. bruce wayne'in silah gücünü geliştirmesi için bir dövüşe, kavgaya, savaşa, yenilgiye ihtiyacı yoktur. iyi bir dedektif olduğu için araştırmasını, hazırlığını çok çok önceden yapar. düşmanının karşısına öyle çıkar.

    - tony impulsive'dir. bruce calculated.

    - tony iron man personasını saklamaz. topluma açar. haliyle çok kolay hedef haline gelir. kartlarını açık oynar. çok risk alır.

    - bruce wayne'in batman olduğunu bilen kişi sayısı çok çok azdır. haliyle batman'in jurisdiction'ı daha geniştir. eli kolu daha uzundur. hareket alanı sınırsızdır.

    neyse uzun uzadıya çizgi romanlardan örnek vermek yerine hepinizin bildiği filmlerden bir başka örnek vereyim: tony yenildikçe, dayak yedikçe iron suit'unu, shield'ini geliştiriyor. mcu'daki filmlerde bunu bariz gördük. bruce wayne ise bvs'de superman'in karşısına bir kere çıkıyor ve tam, hazır çıkıyor. bu yüzden başarılı oluyor (lex'in planı ortaya çıkmasaydı bildiğin şişleyecekti sups'ı). tony ise başarısının bedelini hayatıyla ödüyor.

    bu kadar basit. ikisi de akıllı. ikisi de zeki. ama bruce wayne daha akıllı ve daha zeki. çünkü daha birikimli ve daha tecrübeli. hayata bakış açısı, felsefesi, motifleri de bunda bir etken tabi. suçluyu anlıyor. o yüzden suçun kökenine inebiliyor. ha bir de bruce bildiğin whackjob, lol. kırık herif baya. şeytanları bol. bitmek bilmeyen bir iç çatışmaya sahip. ikilemlerle dolu. manyağın teki. tony bildiğin düz, yüzeysel bir adam.

  • artık, şu vergilere birinin dur demesi gerektiğini gösteren, son kazık.

    hakikaten chp filan ne yapıyor? tüketici dernekleri ne yapıyor? bilen anlatsın yahu.

    bu kadar olmaz ki. gümrük girişi 100 bin tl olan bir otomobilin, satış fiyatı 312 bin tl. dünyanın neresinde böyle bir zulüm var, anlamıyorum. niye herkes söylenip duruyor ama hiçbir şey yapmıyor.

  • otobüs kalabalıktır ve millet yorgunluktan ebesininkini çay tabağında görmüş durumdadır. ilerde 3-5 kızlı erkekli genç kümesi şakalar, bağrışmalar altında otobüsün huzurunu kaçırmakla meşguller. artık 40-45 yaşlarında bir adam dayanamaz,

    adam : gençler biraz sessiz olun lütfen!
    kız : ya tamam susarız [der ama gürültüye devam ederler]
    adam :millet işten çıktı bir de siz bağırıp çağırmayın lütfen
    kız : okulda hocalar, otobüste bunlar hep dırdır hep vırvır
    adam : terbiyesizlere bak yavv, okulda konuşmazlar burada hâlâ konuşuyorlar,
    kız : ya sanane babam mısın?
    adam : ne bilim kızım annene sor * [ eee siz susmazsanız elbet bir susturan çıkar]

  • flash belleklerin dine hizmeti...

    kuran.pdf yüklenmiş, düşük hafızalı ve bir ucundan asılabilen flash belleklerin seri üretimini yapan bir firma olsa diyorum. tutar diyorum.

  • insanı dayak yemekten beter eden bir ki-duk kim filmi daha. bu kadar durağan filmler yapıp içine stres katmak (heyecan, gerilim, tutku vs yani) nasıl bir yetenektir aklım almıyor. diğer filmlerine göre biraz daha sembolik, daha kapalı geldi bana. bom yeoreum gaeul gyeoul geurigo bom gibi görselliği önplandaydı ama onun kadar şiirsel değildi. yine de ki-duk kim'in filmlerinin oluşturduğu mozaikte güzel bir film olduğuna inanıyorum. özellikle balıkçılara kapak bir film gibi:)

  • haber

    iddiaya göre çağlar baltacı'nın epilepsi hastası olması nedeniyle; doktoru yanlız yaşamaması gerektiğini belirtti.baltacı'nın talebi üzerine bakanlık da ''tayin olmalı'' dedi.ancak bakanlığı onay verdiği tayine kars defterdarı bilgehan alım bir türlü onay vermedi.başka memurların tayini onaylanırken çağlar baltacı'nın tayini sürekli olarak ertelendi.1,5 yıl boyunca tayin bekleyen baltacı, evinde epilepsi krizi geçirdi.yanında kimse bulunmayan talihsiz genç hayatını kaybetti.