hesabın var mı? giriş yap

  • ciplak fotosu vardir diye gelmistim ama avuncular'in anlamini ogrenerek cikiyorum.

    gerci tam anladim mi hala emin degilim. umarim iq seviyemde bir degisme olmamistir.

    ayrica diger kelime icin serbest cagrisim. sonra ben bunu duydum da bu neydi demeyin.

    (bkz: mitokondri)

  • kavitasyon ile ilk seansta 2 cm inceldiğini iddia edenlerle birlikte, aldığımız şehir fırsatı indirimiyle gittik. önce sauna ardından masaj en sonda kavitasyon yapılacaktı. kendini diyetisyen diye tanıtan gencecik hanım kızımız bizi ölçtü, tarttı bunları bir kenara yazdı. sonra sauna sonra masaj en sonda kavitasyon, çıktık tamam bitti herşey. bizi karşılayan hanım kızımız tekrar geldi.
    - nasıl memnun kaldınız mı?
    + sanki gevşedik biraz.
    - şöyle geçin lütfen (bel çevresini ölçeçek)
    - aaaaa 2 cm incelmişsiniz.
    + öyle mi? (karşısında aptal var sanki, ilk geldiğimizde gevşek gevşek ölçtü belimi şimdi sıka sıka ölçüyor, 2cm incelmişim.)
    - şimdi şöyle geçin lütfen (tartacak)
    + peki tamam.
    - siz lütfen basküle bakmayın.
    + nasıl yani?
    - aşağı bakarsanız kilolu çıkarsınız.
    + aaaaa ama siz iyice aptal yerine koydunuz bizi, aşağı bakma yukarı bakma. dalga mı geçiyorsunuz siz bizimle?
    - olur mu öyle şey hanımefendi.
    +olur olur, diyetisyenim diye birde bizi kandırıyorsun. nerden mezun oldun, hangi okul bunu öğretti sana?
    - şey ben liseden...
    + liseyi bitiren diyetisyen mi oluyormuş, ne okudun ne eğitimi aldın da bizi kandırmaya çalışıyorsun?
    - aslında ben kursa gittim...

    biz yaptırdık, sinirlenip geldik. sizler yaptırmayın böyle şeyler. geçin ayna karşısına, belinizi gevşek gevşek ölçün. sonra gidin bir duş alın gelin sıkarak tekrar ölçün belinizi, bakın nasıl inceliyorsunuz. birde tartılırken aşağı bakmayın, kilolu çıkarsınız, eşinizden dostunuzdan yardım alın bakın nasıl zayıflıyorsunuz.

  • 2002 öncesinde fen lisesi --> odtü --> savunma sanayisi yolunda ilerleyip, tek bir kişiye ağız bükmeden, kendi çabam ve doğuştan gelen yeteneklerim sayesinde ekonomik özgürlüğümü kazandım, sınıf atladım, aileme güzel bir hayat sunma imkanı edindim.

    eski türkiye bana ve benim gibi milyonlarca vatandaşına mutluluğu kovalama hakkı sunuyordu.

    yeni türkiyede mutluluğu kovalama hakkınız akp il başkanlığına, tarikatlara, cemaatlere olan yakınlığınıza göre var ya da yok. ben 2002 sonrasında doğsaydım, kaliteli bir hayat yaşayamazdım.

  • boş derste camdan aşağı ceket atıp alt katta derste olan hocanın bakmasını sağlamak, ceketi köşeye atıp üstünde ceket olan bir arkadaşın üstünü başını silkeyerek yürümesi, hocanın sen atlayan çabuk yukarı gel demesi, üstünü silkeleyen arkadaşın koşarak kaçması, müdür yardımcısının ertesi sabah sırada, dün üçüncü kattan atlayan çabuk kürsüye çıksın demesi.

  • kurabiye gibi kurabiye. hiç öyle çamur haline gelmiyo, basın açıklamasını yapıp olaysız dağılıyo. mis.

  • nasa, sapan benzeri bir fırlatıcı kullanarak uyduları uzaya göndermek için tasarlanmış benzersiz bir sistemi denemek için özel uzay uçuşu şirketi spinlaunch ile işbirliğine gitti.

    işbirliği, yenilikçi yeni uzay teknolojilerini keşfetmek için on yıldan fazla bir süre önce kurulan, "nasa uçuş fırsatları programı"nın bir parçası ve 2022 yılında programa katılan iki organizasyonun test uçuşları gerçekleştirmesi bekleniyor.

    sistem, elektrik motorlarıyla çalışan dev bir dönen kolun bir ucuna uydunun yerleştirildiği roketi koyarak yüksek hızlara çıkarıp uzaya fırlatarak çalışacak. görsel - video

    roket, neredeyse hiç hava direnci olmayan bir vakum odasına yerleştirileceği için kol dakikada yaklaşık 450 devire kadar hızlandırılacak ve bu sayede uyduyu taşıyan roket, hızlandırıcı mancınığın bacasından 8.000 km/s'ye varan hızlarda fırlatılacak. bu hızın uyduyu alçak dünya yörüngesine yerleştirmeye yeteceği düşünülüyor.

    ekip, bu sistemle roketlerin büyük miktarda yakıt taşımak zorunda kalmayacağı için daha uygun maliyetli ve çevre dostu olacağını belirtiyor.

    spinlaunch ekibi, 2021 ekim ayında new mexico'daki spaceport america'da sistemin küçültülmüş bir prototipi olan "a33 manyetik yörünge hızlandırıcısı"nın başarılı bir test çalışmasını gerçekleştirdi. ilk test uçuşu - 7. test uçuşu

    maksimum gücünün sadece yüzde 20'sini kullanan prototip ile binlerce metre yüksekliğe bir roket fırlatmayı başardılar.

    ekip, a33 hızlandırıcı ile fırlatılan roketlerin, üst atmosfere ulaştıktan sonra ateşlenecek motorlar ile istenen konuma manevralar yapmasını sağlayacak güçlendiriciler üzerinde çalışıyor.

    ayrıca a33'ün temel alındığı ve çok daha büyük boyutlu olan l100 manyetik yörünge hızlandırıcısı üzerinde de çalışmaya başladılar. l100'ün, abd kıyı şeridinde, lokasyonu henüz belirli olmayan bir yerde inşa edilerek 2025 yılına kadar faaliyete geçmesi planlanıyor.

    kaynak: science focus, spinlaunch

  • açık söyleyeyim böyle hacı hoca tayfasıyla hiç işim olmaz, hiç de sevmem. lakin bu adamı kendi içinde tutarlı buldum. en azından inandığı şeye uygun davranıyor. birkaç hafta oruç tutup sonra yemediği nane kalmayan dallamalara yeğdir.