hesabın var mı? giriş yap

  • evet, kendi başlattığım hareket olmakta. sabah kahvaltı yaparken aklıma geldi bu olay ve müthiş bir panik halinde daha rönesansın türkiye'de tam olarak vuku bulmadığına binaen laptop'ımı alıp hemen işe koyuldum. adamlar kafadan 500 yılı bize taktı yahu bu farkı el birliğiyle çalışarak yaklaşık tahminimce 2-3 yılda tamamlayabiliriz. artık kimin elinden ne geliyorsa bir el atalım şu duruma daha reform falan var.

    bu da ilk eserim: meyveler ve akşamüstü

  • bazen bir dilencinin isyanı ile tetiklenen farkına varma anlarıdır.

    üzerinden yıllar geçmesine rağmen unutamadığım, her hatırladığımda içimi burkan yaşlı amcanın isyanı da bunlardan biridir. ankara'da, şu anda neresinde olduğunu hatırlamadığım bir bölgede sıra sıra dizilmiş, gelenlerden para dilenen, ve bu işi mecburiyetten değil de meslek olarak yaptığı çok belli olan, kucağında bebekli kadınların arasında, kaldırıma çökmüş, umutsuzca insanların yüzüne bakan, kucaktaki bebek faktöründen dolayı bütün sadakaları kadınlar aldığı için eli boş, havada kala kalan amca sonunda dayanamayıp, yorgun sesiyle "ben de insanım, bana da verin" diye isyan etmişti. kadınlar yüzsüzce kikirdeyerek adamdan biraz uzaklaşıp ona da dilenme alanı açmışlardı, ama insanlar daha amcanın yakınına bile gelemeden önlerine atlayıp rahatsız edici bir şekilde dilendikleri için insanlar yardım edecekleri varsa bile vazgeçiyordu veya sadakalarını bu kadınlara verip hızla uzaklaşıyordu. zaten hayatta kalabilmek için dilenmek zorunda kalacak kadar düşmüş bu adamın, yetmiyormuş gibi bir de profesyonel dilencilerle baş etmek zorunda kalması adaletsizliğin vücut bulmuş haliydi gözümde.

  • üreten türkiye projesinde kullanılması gereken kişi.

    uçsuz bucaksız tarlalarda çapa yapacak. taş ocaklarında taş kıracak. günde tek öğün yemek. yemeğini, temizliğini kendi yapacak. kazandığı para darüşşafaka'ya gidecek. ürettiği ürünler ekonomiye katkı sağlayacak. bu manyaklar en fazla hapiste yatacaklarını bildikleri için böyle enerji patlaması yaşıyor. madem yaşıyor, o enerjiyi üretime çevireceğiz. yatırmayıp çalıştıracağız. çakmak çakmayı biliyorsa çapa da yapabilir. iktidarımızda tüm suçlular üretime katılacak. norveç refahına kavuşturacağız ülkemizi. "ama bu insan haklarına aykırı" diyen liberallere projenin abd menşeli olduğunu göstereceğiz.

  • bilmeden yedikleri için veganlıkları bozulmamıştır. tövbe edip yine yollarına devam edebilirler.

    edit: ben work&travel dayken bir arkadaşım vardı fetöcüydü kendisi zaman gazetesinde staj yapıyordu, stajı bitince işe girdi orada, alkol içmez ama esrar çekerdi. orada bulunduğumuz süre boyunca pizza yemiştik üstündekini dana sucuğu sanmıştı o da mesela domuz sucuğu olduğunu bilmiyordu. sonra öğrenince "olsun bilmiyordum, müslümanlığım devam ediyor" diyerek hayatına devam etti. aynı durum bence bu veganlar için geçerli.

  • etrafındaki insanlar potansiyellerini asla kullanmamak üzerine anlaşmışsa, ortalama altı kalmak onlara yetiyorsa, -vasat- tanımlanmak hiçbirine dokunmuyorsa, sana da yapacak çok şey kalmıyor.

    sana şans veren, sendeki potansiyeli gören kişi artık yoksa mesela, vazgeçmişse, elinden tutası yoksa artık, ne yapsan da fark etmiyor.

    çevre önemli, iyi bağlantılar, potansiyelini kullanabilmiş insanlarla temasta olmak daha önemli.

  • -ben simdi hallederim!

    biri yonetici toplam 3 kisi ankara'ya gittik bir fuar icin. bir gece kalip ertesi gun de gorusmeler yapip donecez.

    gece nereden ciktiysa pavyona gitme fikri atildi ortaya. yalniz bende ve diger arkadasta para yok sadece yoneticimizin cuzdani saglam. ben oderim siz sonra bana verirsiniz dedi.

    gitmeden once de resepsiyondaki herife durumu anlattik iste yabanciyiz kaziklanmayalim, bildigin yer varsa bizi gonder dedik. gozbebeklerinde olusan dolar isaretini gormezden gelerek yonlendirdigi yere gittik oturduk.

    ortalikta dolanan kizlar kadinlar var ve belki 50 masalik mekanda toplam 3 masa dolu ve biri zaten biziz.

    neyse iste oturup birer bira ictik ve sabah erken kalkacagimiz icin hesabi istedik.

    "900 tl" hesap geldi amina koyum. biz saskinlikla birbirimize ve etrafa bakarken yoneticimiz "ben simdi hallederim" diyip yonetimin odasina dogru agir abi triplerinde gitti.

    toplamda belki 3 belki de 4 dakika sürdü yanimiza donmesi ama bize 3-4 saat gibi geldi. sonrasi diyalog;

    -oldu mu tamam mi?
    -he oldu oldu
    -duzelttiler mi hesabi??
    -duzelttiler. yanlis hesaplamislar:)
    -oh bee. ne kadar yeni hesap?
    -1350 tl :(

    bu iceriye girdiginde 3 adam ofis masasinda viski iciyormus. guc bela kekeleyerek "hesap" demis. adamin biri masadan kalkarak adisyona bakmis ve elinden kredi kartini alip 1350 lira cekmis. bizimki de gulumseyerek tesekkur etmis.

    adam basi 450 lira odedik her 1 biraya. ama ne yalan soylim on numara biraydi be arkadas. deger yanii

    edit: arkadaslar selam. parayi geri alabilecegimle ilgili sayisiz mesaj aldim. ucretsiz avukatlik hizmeti vermek isteyenlerden tutun da avukat arkadasini/esini/dostunu bana yonlendirmek isteyenlere kadar. ayrica merak edip mekan adi soruyorsunuz ama olayin ustunden gecen 6 yildan sonra bunu hatirlamam imkansiz. sadece kaldigimiz otelin kavaklidere'de 5 yildizli bir otel oldugunu hatirliyorum. benim size nacizane tavsiyem emin degilseniz boyle yerlere yaninizda bilen biri olmadan gitmemeniz. bir de ne kadar iyi insanlarsiniz lan hepiniz! yardim eli uzatan elleriniz dert gormesin.

  • küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş ürünler ve fahiş fiyatlı yemeklere boykot !!

    20-21 nisan'da cafe ve restoranlara gitmiyoruz !!

    #fahişyemeğeboykot

  • burak topal isimli arkadaşın yorumlarda konuyu özetlediği yobaz zırvası.

    hadi bunu da açıklayın yobazlar.

    "bir toma 5.650 litre su almakta.
    gezi olayları kapsamında sadece taksim'de 14 adet tomayı ben gördüm. bu ülkede 77 şehirde eylem yapıldı ve neredeyse hepsinde tomalı müdahale oldu. çok düz bir şekilde 200 adet toma eylemlerde müdahalede bulundu diyelim.
    200*5650= 1130000 litre su yapar.
    bu miktar neredeyse günlük tomalarımızın yapmış olduğu müdahalede harcanan su miktarıdır.
    bunu sadece 1 hafta devam ettirmek 7910000 litre suya tekabül eder.
    mininmum hesapla ülkemizdeki tomaların tükettiği su ile:

    tanesi 10 litre su alan kovalardan 791.000 kova su dökülebilir.
    internette o kadar ıcebucketchallenge videosu maalesef yok.

    ki bu müslüman dostlarımız maalesef suyun buharlaşıp yağmur olarak geri yağdığını da bilmiyorlar."