hesabın var mı? giriş yap

  • özellikle pandemi başladığından beri dikkatimi çeken ve kullanımı giderek artan hadise.

    telefonu veya bilgisayarı açıyorum, yemek söyleyeceğim. fiyatlara bakıyorum, şu neymiş 24.99 yazıyor, açıyorum bir bakıyorum fiyatın yanında "kişi başı" yazıyor. ulan bu ne?

    meğer menünün yanında "2 kişilik" yazıyormuş. verdiğin bir tane sıradan, bir tane de dandik hamburger. birkaç patates, taş çatlasın 1 litre kola.

    ilk çıkan ikili menüler nedense kişi başı fiyatla çıkmıyordu? ya sen kimsin benim alacağım menüye kişi başı fiyat yazıyorsun. (bkz: sen kimsin ya)

    bunu denetleyecek bir kurum yok mu ? bunun yasak olması lazım değil mi yani?

    6lı tabak çanak setine de 300 lira yerine kişi başı 50 yazsınlar. ne bileyim araba firmaları da arabalar 5 koltuklu olduğu için 500.000 liraysa kişi başı 100.000 diye satsın. böyle bir şey olabilir mi ya?

    bu hadsizliğe biri dur demeli. kimse benim yiyeceğim menüyü ikiye bölemez.

  • işbu diyalog yoğun rus nüfusu barındıran bir yazlık beldemizde gerçekleşmektedir:

    baba-kız, kız için mayo almaya çıkarlar, saatlerce süren alışverişten bıkan baba, en son denenen bir bikini için;

    b: hah, bu oldu, tamam alalım hadi.
    k: ama bu çok açık sanki baba ya, rahat edemem ben. hem senin baba olarak daha kapalı şeyleri beğenmen lazım.
    b: ya kızım allah aşkına, onca rus kızı varken sana kim bakacak, al, bi şey olmaz.
    k: ?!?!

  • sıklıkla şişman kızlara, çok zayıf erkeklere, kısa boylu insanlara bazen açıkça bazen üstü kapalı yapılan eziyet. bu minareyi çalanlar genelde "takılıyorum yaaa, n'oldu bozuldun mu?! off sen de amma alıngan çıktın" ya da "ne var yani, dürüst bir insanım ben, doğruyu söylüyorum, yalan mı?" kılıfına sığınır.

  • açıklama : entry, ekşi şeylerde görmüş olduğunuz yazı artık güncel olmadığından değiştirilmiştir. çok sinirimi bozuyordu, dayanamadım, düzeltiyorum.

    görüntü kalitesi sorunu tarzında sorun yaşayanların ilk başta bitrate ile çözünürlüğün aynı şey olmadığını bilmesi lazım. netflix yüksek bitrate, düşük çözünürlükte yayın yapıyor. youtube'da 1080p diye izlediğiniz videonun aslında aşağı yukarı 2.3mbps bitrate'i var. netflix'in 1080'de 8mbps'e kadar çıktığı oluyor. neredeyse üç katı kalitede.

    eskiden ctrl + alt + shift + s'ye basarak bitrate'inizi değiştirebiliyordunuz. bu sayede hep en üst kalitede içerikler izlenebiliyordu. artık bu yapılamıyor. netflix bunu kaldırdı. yine de hala ctrl + alt + shift + d yaparak hangi kalitede izlediğinizi görebiliyorsunuz.

    netflix chrome, firefox, safari, opera gibi tarayıcılara 720p limiti koydu. biri bunu aşıp 1080p izleyebilmemiz için bir eklenti yapmıştı ama netflix bu açığı buldu ve kapattı.
    bilgisayardan 4k netflix izlemenin tek yolu eski edge. chromium tabanlı olan yenisi değil, eskisi. yeni edge* belli bir bitrate'e kadar 1080p izletebiliyor ama uygulama kadar vermiyor. daha yüksek bitrate ile 1080p izlemenin tek yolu da 3 yıldır güncellenmeyen windows store app'i.

    eğer eski edge veya windows store app'ini kullanarak içerikleri hala düzgün kalitede izleyemiyorsanız isp'nizin netflix'i yavaşlatmış olma ihtimali çok yüksek. bunu test etmek için fast.com'dan hız testi yapabilirsiniz, testi netflix server'larına bağlanarak yaptığı için bir yavaşlatma olup olmadığını görebilirsiniz.

    netflix'in neden tarayıcılarda bu 720p sınırlamasını yaptığı konusu açık. dünyanın tüm internet trafiğinin yaklaşık %15'ini netflix oluşturuyor. zar zor idare ediyorlar. bu tür katakullilere başvurmak zorundalar. anlayan insan zaten çözümü buluyor. anlamayan zaten ha 720p izlemiş, ha 4k izlemiş. ne fark eder?

  • kılıçdaroğlu'nun "pazartesi gününden itibaren mecliste bizi izleyin" sözünden itibaren 3 gündür canavar gibi demokrasiyi savunan chp grubunun kürsüye millet adına el koyması olayıdır.*

    "meclisi teorik olarak ortadan kaldıracak 5. değişikliğin tartışmasını neden gecenin köründe yapıyoruz? bu işi sabah milletin gözünün içine baka baka yapacaksınız!" diyerek chp'li milletvekilleri bir anda kürsünün etrafını işgal etmişlerdir.

  • muhaliflere inat başaracakmışlar.

    füzenin arge ekibi odtülü solcular mı yoksa imamhatipliler mi bir araştırın önce.

    siz hiçbir şey başarmıyorsunuz, sadece bize köstek olmadığınızda ortaya füzeler helikopterler tanklar çıkıyor.

  • koltuğa yayılıp pc'de de oynayabilirsiniz. bunun için sadece wireless bir gamepad yeterlidir. ayrıca pc'yi de tv'ye bağlayabiliyorsunuz, hatta steam'in stream özelliği ile pc ve tv'niz farklı odalarda bulunmasına rağmen tv üzerinden pc ile oyun oynayabiliyorsunuz.

    hani bilmiyorsunuz, bari atmayın.

  • otopsinin "vücudu kurcalamak" olduğunu sananları göstermiştir.
    yiğidim aslanım, otopsi sadece neden ölmüşü değil, nasıl ölmüşü ve daha bir çok "şey"in incelemesidir, mermi çekirdeğinin giriş açısından tut, maktul'ün ölüm saatine kadar herşey gizlenmeye/saklanmaya çalışılan "şey"leri ortaya çıkarır.

    senin anlamadığın o kadar "şey" var ki, köpekli, katilli cümle kurabildiğin için biz seni şanslı kabul ediyor, yanağından bir makas alıyoruz.

    not: buralarda "vurularak öldürüldüğü kesin, neyin otopsisi anlamadığım olay, zehirlediler mi ona mı bakacaklar, katil köpekler bırı dımtıs" yazan bir şeyler var idi.imdu yürek yırtulur.