hesabın var mı? giriş yap

  • nikotin sadece sigarada değil, yediğimiz yemeklerde de vardır. hatta sigarayı bırakma sürecinde olan insanların kimisinde nikotin ihtiyacı için bu yemekleri aşerme durumu olabiliyor. öncelikle sigaraya bağımlı hale gelmemize sebep olan nikotin hakkında biraz konuşalım.

    nikotin bağımlılığı, kırılması en zor bağımlılıklardan bir tanesidir. farmakolojik ve davranışsal etkileri eroin ve kokain ile benzer olup uyarıcı ve depresan etkisi bulunmaktadır. bu nedenle strese girildiğinde veya kötü hissedildiğinde direkt sigaraya koşmak gibi bir refleks sergileriz.

    nikotin vücudun ihtiyacı olan bir madde ve sigara kullanmayan insanlar vücudunda bu maddeyi zaten üretiyor. sigara kullanıldığında alınan nikotin vücuda aşırı geldiği için vücudun nikotin üreten kanalları bir süreden sonra kapanıyor ve tamamen dışarıdan alınan nikotine muhtaç ediyor. aslına bakıldığında sigara kullanıcıları biyolojik birer nikotin hastası haline geliyor. bu nedenle doktor kontrolünde tıbbi destek alarak bırakmakta fayda var.
    1 dal sigaranın içinde 0,8mg nikotin bulunmaktadır. bu 1 paket sigara tüketen bir insanın günde 16mg nikotin alması anlamına geliyor.

    bırakma sürecinde sigara içme isteğinizi bastıracak nikotin barındıran yiyeceklere sırasıyla göz atalım:

    1. çaylar
    siyah çaylar 100 ng/g içerirken hazır çaylarda bu oran 285 ng/g'a kadar çıkmaktadır.

    2. patlıcan
    100 ng/g nikotin barındıran patlıcanın 8 kilosu 1 dal sigaradan aldığımız nikotine eşit oluyor.

    3. patates
    diğerlerine nazaran daha az nikotin barındıran patateste 15 ng/g nikotin bulunmaktadır. patates olgunlaştıkça nikotin miktarı azalmaktadır. yeşil ve filizlenen patateslerde ise nikotin miktarı 3 katına kadar artmakta olup büyük çoğunluğunu kabuğunda barındırmaktadır.

    4. karnabahar
    patlıcangiller familyasından olmamasına rağmen 16 ng/g nikotin içermektedir.

    5. domates
    7 ng/g nikotin barındıran domatesin de olgunlaştıkça nikotin miktarı azalmaktadır.

    6. sakız
    normalde nikotin içermeyen sakız, sigarayı ağızda bulundurmayı alışkanlık edinenler için güzel bir meşkaledir fakat eczanelerde 2mg ve 4mg nikotin içeren versiyonları da satılmaktadır.

    bu nikotin barındıran patlıcangiller familyasına ait patlıcan, patates, ve domates ile güzel bir türlü yemeği yapılabilir.

    kaynak: wikipedia
    testcountry

    düzeltme: imla.

  • benim icin mahsuru yok.

    show dunyasi mi lan bu lider karizmasi bekliyorsunuz ? basbakanin gorevi belli, onu yapacak. bunu yaparken sahip olmasi gereken en onemli sey "karizma" degil, "durustluk". en olmamasi gereken, ortaya ciktiginda gorevinin sona ermesi gereken sey ise "yalan".

    nasil bir lider profili varsa kafanizda bilmiyorum ama olmasi gereken rte'nin tam tersi.

  • türk kızı başlıkları yine hortladığına göre özgecan'ı unutma evresine geldik anlaşılan. neyse bir dahaki tecavüz/cinayete kadar hadi hep birlikte türk kızlarının ne kadar kezban olduğunu çeşit çeşit başlıkta inceleyelim.

  • neden beton diye sorguladığım fikir. bence mısırla doldurabiliriz böylece yanardağ patladığında tüm dünyaya patlamış mısır yağar eğlenceli günler geçirebiliriz.

  • dün yaşanan ilginç olay.

    9 temmuz 2023 ağrı doğubeyazıt konserine katılması için organizasyon, kadr, uzi ve mustafa sandalla anlaşmış,

    daha sonra konserde uzi görülmeyince konserin organizatörü hikmet eraslan kalabalığa uzinin neden gelmediğini açıklamış

    ağrı'ya business class uçuş olmadığı için ben ekonomi sınıfında uçmam diyerek ve ben en son çıkarım mustafa sandaldan önce çıkmam diyerek konsere gelmiyor. tabi kalabalık da yuhalıyor uziyi.

    daha sonra uzi açıklama yapıyor görsel görsel, özeti: business olayı doğru değil ama evet mustafa sandaldan önce çıkmam ben ondan fazla dinleniyorum o kim ben daha büyük sanatçıyım gak guk.

    mustafa sandal ise şöyle cevap veriyor. görsel

    mustafa sandalın cevabı bile kim sanatçı kim değil gösteriyor. uzinin kendini mustafa sandaldan büyük görmesi beni benden aldı.

    arkadaş şu an sen tarkandan sezen aksudan da çok dinleniyorsun şimdi sen tarkandan sezen aksudan da mı büyüksün *

    adamın 20 yıl önceki şarkılar hala dinleniyor, senin 2 sene önceki şarkını kimse dinlemiyor, sürekli şarkı yapmasan 2 seneye piyasadan silinirsin kalkmış kendini mustafa sandaldan büyük görüyorsun.

  • batman'in kendisi ciddi, düşmanları laubalidir. spiderman'in kendisi laubali, düşmanları ciddidir.

  • benim bebeğim yok ama bu gözler neler gördü...

    uçuklu dudağı ile 4 aylık bebeği öpmeye çalışan mı
    evden gelip ayakkabısını çıkardığı gibi bebeğe elini uzatan mı

    bebek konusu kibarlık kaldırabilecek bir durum değil... anne & baba risk alma şansına da sahip değil illa ki içeri girer girmez uyarmak durumunda ki kontrolü dışında bir şey olmasın. ben alınırım gücenirim diyorsan bebekli eve gitmeyeceksin... bir yıl geçsin sonra gider rahat rahat seversin.

  • okurken bile midemi bulandıran, bazen erkek olduğum için şanslı olduğumu hatırlatan günlüktür.

    bir erkek olarak çoğu zaman etek veya kısa kollu giymiş kadınlar otobüse bindiğinde insanların yüzlerine bakıyorum. çoğunluk erkeklerin yüzleri. kadınları kesen onları baştan aşağı süzen lanet gözleri görüyorum. midemi bulandırıyor. bir seviyeden sonra otomatikleşiyorum. kadınlar yerine erkeklere bakıyorum. ortamda bakımlı, farklı giyinen kadını gördüğüm anda gözlerin etrafta geziniyor. insanlığın ne kadar berbat olduğunu her seferinde fark ediyorum. eğer adam çok yakınımdaysa gidip sadece suratına odaklanıyorum. dibinde suratına bakıyorum. ama o gözler beni değil de farklı şeyleri arıyor. suratına baktığımı fark etmiyorlar çoğu zaman. eğer beyni biraz farkındalık sağlıyorsa ve yaptığı eylemin lanetliğini anlıyorlarsa kafalarını çeviriyorlar, bir daha bakmıyorlar. psikolojik savaş böyle olur lanet herif..

    her zaman olduğu gibi buraya saçma sapan entryler yazacak erkek yazarların bu gerçekleştirdiğim eylemi gerçekleştirmelerini istiyorum. birkaç kez bu eylemi yapınca insan şurada şu entryi okuyunca hissettiği hislerin katbekatını hissedecektir. eylem her zaman okumadan öndedir.

  • henuz 20 ya$inda olup standart bir ajax imalati olan, gecen sezonki avrupa kupasi maclari ve 2002 dunya kupasinda gosterdigi teknigine bu sene cl* deki performansini da ekleyen yildiz adayi. 1-2 seneye kadar milan, barcelona, real madrid, inter v.s formasini uzerinde gormemiz kuvvetle muhtemel.

  • muhabbetşinas biri değildir. açıkçası ben de böyleyim. bu durum bazen beni düşündürmüyor da değil. sonuçta insanlar tarafından yanlış anlaşılıyorum, kötü bir izlenim bırakıyorum diye düşünürüm.

    mesela adam soruyor sana bir şeyler sen de güzel güzel anlatıyorsun; yeri geldiğinde neşeli ve nüktedan aktarıyorsun yaşadıklarını ama iş soru sormaya, muhabbeti tersine çevirmeye gelince hiçbir şey sormuyorsun. o adam senin nereli olduğunu sormuş; nelerle iştigal ettiğini merak etmiş; bunlara yorum getirmiş vs. ama sen her şeyi anlattıktan sonra susup oturmaya devam ediyorsun.

    bazen de ulan ben de sorayım şunun nereli olduğunu diyorum ama harbiden hiç merak etmiyorum lan. sıfır merak yani. adam senin kütük'le ilgili şakalar espriler bile geliştirmiş; sen hiçbir şey sormuyorsun. o yüzden soru sorulmadığı sürece konuşmayan insanı sadece ketumlukla açıklamak mümkün değildir. bazı zaman çoğu şeyi ilginç bulmayan biri de olabilir.