• yüce türk büyüğü, büyük insan, insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en büyük muhalefet lideri koca reiz devlet bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında dile getirdiği beyan.

    http://www.memurlar.net/haber/618685/

    edit:

    bahçeli'nin söylediği sözlerin çarpıtıldığını iddia eden bir güruh var. malum şahsı, halihazırda "fiili durum" adı verilerek çiğnenilmekte olan anayasaya uymaya davet edeceğine, "tamam bari sana göre eyarlama yapalım" diyen adamın sözlerinin nasıl başka yere çekildiğini anlayamıyorum gerçekten.

    şehzadeye anlatır gibi anlatayım; herifin biri gelip her gün bizim evimizi soyuyor, biri de gelip hırsızı durduracağına ısrarla ev soymayı suç olmaktan çıkaralım diyor.

    yani gerçekten bu kadar mal olmadığınızı biliyorum, sizler de çok iyi biliyorsunuz ama allah aşkına üç kuruşluk beyninizle bizleri salak yerine koymaya çalışmayın artık.

    partinin genel başkanını bilmem kaç yüz delege oyuna rağmen hukuksuzca değiştirtmeyen, başkan adayı olan kişiyi partiden ihraç eden adam gelmiş millete soralım diyor.

    devlet bahçeli'nin eminim en büyük hayali 1 kasım'da baraj altında kalmaktı. o kılpayı olmadı, b planına geçti o kadar.

    bahçeli, meclisteki en sadık akp'lidir, gerisi tamamen faso fiso.
  • 80 senede bir bok olamadım, belki son 5 yılımda başkan danışmanı olurum diyen bir adamın beyanı.

    adam siyasetin selçuk şahin'i gibi , ülke 1 ileri pas yaparsa adam hemen topu kaleciye geri atıyor.

    50 senedir kazık çaktınız , bi bitmediniz.
  • aaa olur mu, önce (bkz: ekşi sözlük) yazarlarına, onlar uygun görürlerse millete sormak lazım. yoksa darılırlar devlet bey.
  • bazı sualleri beraberinde getiren bir beyanat.

    misal, "parti başkanlığını delegelere sormakta mahsur var iken başkanlık sistemini millete sormanın mahsuru nasıl oluyor da yok oluyor?"

    .
  • tuğrul türkeş gibi kapağı akp'ye atmak için çabalayan devlet bahçeli lafıdır.
  • (bkz: yazık)
  • konuşmanın tamamına baktığınızda, bahçeli'nin daha önceden de dediği gibi mevcut yönetimin anayasaya aykırı olarak hareket ettiğini fiili olarak hukuka aykırı bir biçimde cumhurbaşkanının başkanmış gibi hareket ettiğini belirtilmektedir.

    bahçeli ya bu ısrardan vazgeçip ülkenin anayasa uygun hale yönetilmesini ya da talep edilen ve uygulanan yönetimin hukuka uygun hale getirilmesini talep etmektedir. ve kendisinin parlamenter sistemden yana olduğunu defalarca belirtmektedir.

    bu adamın sözleri inatla başka yere çekilip sanki destekçiymiş gibi bir algı mı oluşturuluyor. yoksa insanlar bu kadar mı kör anlamakta zorluk çekiyorum.

    edit: gelen mesajlara binaen,

    arkadaşlar ülkenin bugünkü durumunda en son tartışması gereken konunun rejim değişikliği olduğunda hemfikirim. lakin bu hukuksuz ve saçma durumun bir şekilde bitmesi taraftarıyım. hali hazırda iktidar mevcut yapı altında sorumsuz ve hukuksuz bir biçimde istediği gibi zaten at koşturmaktadır. umudum, bu başkanlık konusunun, mecliste ya da referandum ile bir daha konusu dahi açılmayacak kadar net bir şekilde reddedilmesidir.
  • eskiden ver bilali al başkanlığı derdi

    zamanla

    al merali al başkanlığı demeye başladı...

    adam tutarlı ama, hep bir uzlaşı hep bir orta yolu bulma gayreti var.. maşallah..
hesabın var mı? giriş yap