• senelerdir süren bir idrar yolları enfeksiyon öyküm var. gitmediğim doktor kalmadı diyebilirim. kullanmadığım antibiyotik, onlarca ultrason, üriner tomografi, intravenöz pyelografiden tutun sistoskopiye kadar. hiçbirinde anormal bir bulgu olmayınca kimi doktor psikolojik dedi, kimi bunla yaşamaya alışmam gerektiğini söyledi. ki artık durum vahim bir noktaya ulaşmıştı, çok fazla ve yanlış antibiyotik kullandığım için artık içtiğim her antibiyotikten sonra vücudum anormal tepkiler vermeye başlamıştı.

    en son gittiğim doktor bitkisel bir hapla beraber bana bactrim önerdi. ayrıca ayda bir kere gidip idrar tahlili vermem gerekiyormuş. buraya kadar anormal bir durum yok. ilginç olan şey bactrimi her cinsel ilişkiden sonra kullanmamı söylemesi. yani ilişkiden sonra tıpkı ertesi gün hapı içer gibi antibiyotik kullanıyorum, sadece 1 hap.

    şimdilik şikayetlerim azaldı hatta yok gibi. ama uzun vadede bu durumun bana zarar vermesinden korkuyorum. konuyla ilgili bilgisi olan varsa görüşlerine açığım.
  • bactrim şurup versiyonu muhabbet kuşları için de kullanilabilir. sindirim sistemi bakteriyel enfeksiyonları ve koksidiyoza etkilidir. hatta aynı anda flagyl şurup da (metronidazol) kullanırsaniz kendi 4in1mix ilacınızı yapmış olursunuz

    yasal uyarı : tedavi tavsiyesi değildir, veteriner kontrolünde kullanılmalıdır
  • ortadoğu'daki eşleniği chemotrim'dir. türkiye'de üretilen eşleniği ise baktrol'dür. özellikle basilli dizanteri gibi bağırsak enfeksiyonlarında ve savaş yaralanmalarında ihtiyaç duyulan bir ilaçtır. bunların dışında diş iltihapları, üreme ve idrar yolu enfeksiyonları, tifo ve paratifo, gastroenterit kolera gibi hastalıkların tedavisinde kullanılan, bakterisidal ve geniş spektrumlu bir ilaçtır. 1972 yılından beri isviçre'de roche firması tarafından üretilmektedir. 1 ölçek (5 ml) bactrim'de 40 mg trimethoprim ve 200 mg sulfamethoxazole bulunur.
    bu ilacın seri üretimine başlanmasından kısa bir süre sonra ise, trimetoprim sulfametoksazol bileşimi, 1974 yılında dünya sağlık örgütü'nün zaruri ilaçlar listesindeki yerini almıştır.

    (bkz: medicine)
  • içeriğindeki antibiyotik 80 senedir bakterilerle savaşıyor. penisilinden dahi daha yaşlıdır bu arada. almanlar bulmuştur, ikinci dünya savaşında churchill'in zatürresini iyileştirmiştir.

    (bkz: tmp-smx)
  • trimetoprim-sulfometoksazol. tetrahidrofolat sentezini iki asamada vuran ilac.
  • geniş spektrumlu bir antibiyotik olduğu için çocuklara genelde bunun şurubu yazılır (bkz: süspansiyon)

    yetişkinler genelde bunun bactrim forte olarak bilinen koca koca haplarını yutar.

    farmakolojik özellikleri nedir ne değildir bilemem, ancak şunu bilirim: idrar yolları enfeksiyonu geçiren bir kediye bunu şırınga ile içirmeye kalkarsanız, daha içiremeden sadece kokusu sebebiyle hayvanın "krik! kirkirkirkikkk!" diye bağırmaya başladığını ve tükürükler saçarak koştuğunu ve yolda bolca kustuğunu, "kikirikkk" diye bağırarak ve kusarak koşmaya devam ettiğini gözlemleme imkanınız olabilir...
  • şurubunun tadı diğer şuruplardan daha güsel olduğu için ( ya da bana öyle geldiği için) çocukken doktor şurup yazacaksa bari bactrim yazsa dediğim ilaç.
  • ilk kez idrar yolları geçiren kadınlara hoop bu hap yazılır. süperdir, uzun vadeli profilakside falan kraldır ama yurdumun vasatı kural bellemiş doktorları yalnızca ilacın diğer alternatiflerden daha ucuz olduğunu göz önüne alıp hipersensivite olasılığını gözardı ederler. bi geçmişimi dinle, bi sulfonamid alerjin var mı diye sor di mi. geberip gidiyodum lan az kalsın!
  • alt ve üst solunum yolları infeksiyonları, böbrek ve idrar yolları infeksiyonları, genital organ infeksiyonları, sindirim yolu infeksiyonları, deri ve yumuşak doku infeksiyonları, odontolojik infeksiyonlarda etkilidir...ampül ve draje şeklinde kullanımı makbuldur
  • allerjik reaksiyonlara en çok yol açan ilaçlardandır. tabii, bu konuda penisilin ailesinin eline su dökemez. allerjisi bilhassa hiv, organ nakli sonrası organ reddini önlemek için bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullanımı, doğuştan gelen bağışıklık kusurları gibi durumlarda akciğerde enfeksiyona yol açan pneumocystis carinii adlı mantarın (freddie mercury de bundan gitmişti...) enfeksiyonunu önlemede (bu mantar tozda, toprakta, havada ama sağlam bireylere bir halt etmemekte...) kullanıldığında daha da sık izlenmektedir. bu mantarın tedavisinde alternatifi pentamidine'dir. ama o da çok kazık bi ilaçtır; yani, bactrim nedeniyle iki kurdeşen döktünüz diye buna sarılamazsınız. benzer spektrumlu birşeyler yutuverin canım... cipro, avelox gibi kinolonlar misal fena değildir...
hesabın var mı? giriş yap