• suradaki adam;

    https://twitter.com/…tatus/1159896031548624897?s=19

    adamin biri cocuguyla ayni yere oturmak icin cam kenarindaki adama rica etmis hayir cevabi almis. buraya kadar sorun yok ama bu olaya şahit olduğunu iddia eden docentimiz doktorumuz etkilesim kasmak icin bunu paylasiyor.

    neyse ki cevabini aliyor bolca.

    edit, caps; https://eksiup.com/p/4974518emwip
  • aslında haklı adam.

    10-15 lira farkla istediğin koltuğu seçebiliyorsun bilet alırken. baba bey alsaymış yan yana oğluyla.
  • docent oldugu icin her yere docentim yazan ve kendi istedigi yapilmadiginda milleti gaza getirip linc baslatmayi deneyen bir kisinin kurbani olan adam bu koltuk degistirmeyen adam.

    aslinda bu adamin yerinde olsam kendi resmimi boyle paylastigi icin docent arkadasa gerekli davalari acardim. ucakta kimse kimse ile yer degistirmek zorunda degildir biletini ona gore alirsin yada koltuk seciminde farkini verir yerini secersin. ondan sonra yok ben oraya gececektim yok ben buraya gececektim diye yaygara koparmazsin.

    ayrica 10 yasinda ki bir cocuga toplum kurallarini ogretememis bir kisinin baba olmasini da hic tasvip etmiyorum. docent olan arkadasinda bizim cocuklarimiza egitim vermesi aslinda tamamen muamma kendisi egitimden anlamiyor ve egitim sektorunde.

    not : cocuk docentin degilmis. kusura bakmayin oyle anladim ama en azindan bir docentin neleri ogrenemdigini ogrenmis olduk.

    edit : adam docent ibaresini gec twitter adresini bile komple degistirmis.
  • gerizekalının tekinin hedefi olmuş adam. ben olsam ben de vermezdim, çok önemliyse bir sonraki uçaktan ikili koltuk alsın. ayrıca insanların habersiz fotoğrafını çekmek suçtur. kafasına emoji koymak bir şeyi değiştirmiyor.

    yettiniz artık ulan metroda yer ver otobüste yer ver uçakta yer ver çok kıymetliyse götünüz ona göre ayarlayın kendinizi insanlar ulaşım ihtiyacını karşılarken sayenizde suçlu konumuna düşüyorlar. adam biletini almış yerine uygun şekilde oturmuş kitabını okuyup yolculuk ediyor kime ne zararı ver herifin?
  • aslında haklı bir tepki. bizi biz yapan, insanı insan yapan bazı değerler vardır ve söz konusu olan da bir çocuk. o cocugun gönlünün kırılması hangi kitaba sığar? okuduğumuz kitaplar bize bir şey katmıyorsa, kitap yüklü eşeklerden ne farkımız kalır ki?

    ekleme: birtakım kuralların çocuklara öğretilmesi ve bu anlamda eğitilmeleri elbette doğrudur. lakin burada ekstrem bir durum oluşmuş ve çocuk yalnız kalınca korkup, hafif de ( belki ruh haline ve yapısına göre de değişip, ağır da olabilir ) olsa bir travma yaşamış olabilir. yalnız kalmaktan korkuyor olabilir, uçaktan korkuyor olabilir vs... yani temeline ve insanın ruhunun derinlerine indiğimiz zaman birçok şey ortaya çıkabilir. ben bu anlamda daha hassas ve düşünceli olmamız gerektiğini düşünüyorum. yer vermeyen kişi kendince haklıdır, kendi koltuğudur ve istediği gibi tasarruf edebilir, buna sözüm asla yok. ama bazı güzel tavırlar ve davranışlar vardır ki, işte onlar hayatı güzel kılan değerler. o çocuğun gönlü kırılmasaydı ve babasıyla yol boyunca gülerek ve mutlu bir şekilde yolculuk yapsaydı, o yer vermeyen kişi de kitabını başka bir koltukta gönül rahatlığı ve ferahlığı ile okusaydı, sizce de güzel olmaz mıydı? bana göre olurdu. yazılı olmayan kurallar, hayatı daha anlamlı kılabiliyor bazen. demek istediğim sadece budur.
  • tamam adam biraz okumuş keko gibi ama doçentliğine doktorluğuna niye sövüldüğünü anlayamadığım durum. linç de yok ortada.
    senstivity ayarlarınız bozulmuş arkadaşlar, sıcak fön makinesi ile bir miktar devrelerinizi ısıtın, lehimler yerine otursun.

    bu kadar okuduğunu anlamayan, anladığını ibneleğine yanlış yorumlayan, linç etmek için hazırda bekleyen sırtlan sürüsü arasında entry yazmak kadar can sıkıcı bir olay yok.
  • insanlık namına yer verilebilirdi ancak keyf benim değil mi. mesala bende de cam kenarı takıntısı var. illaki uçarken dışarı bakmam gerekir. yoksa kafam dağılmaz göt korkusuna etmediğim dua kalmaz.

    uçak tekerleri yere koyasiya kadar yusuf yusuf olur her yerimden terler boşalır.

    işin özü senin sorumsuzlugun çocuktan çıkmış. geçmiş olsun. oyle sosyal medyada klavye delikanlısı olmaya gerek yoktu işin açıkçası
  • neresi çocuk? eşşek kadar (çift 'ş' ile) babasının yanında oturması şart değil, kaldı ki anası yanında.
  • boş yapmayın abi adam kendisine özel olarak yer seçmiş oturmuş hiç kimse zorunda değil.

    geçen aynı şekil bindim yanımda 3lü koltuk kadın ve çocukları babaları sığmıyor. babası geldi burada siz mi oturuyorsunuz dedi?
    daha isteme şansı vermeden suratsız şekilde aynen dedim. vermem abi. çocuklar da gayet mutluydu.

    çocuğun biri garip şekilde yaslandı bana beraber gittik. bir şey de diyemedim.

    çocuklar üzülse misal belki verebilirdim. ama vermek zorunda değilim. neden böyle şeylerin hep konusu açılıyor çözemedim. en önce gelecek şey "insan hakkı"

    adamın en doğal hakkı boş tripler atmayın.
  • bizim doktor tayfasının ilgi budalaları da hiç çekilmiyor. twitter kullanıcılarının cevapları içimin yağlarını öyle bir eritti ki kurban eti sonrası ölçülen kolesterolü bile düşürür bu.*
hesabın var mı? giriş yap