• bir facebook uygulaması*. keyifli ve gerçeğe yakın gözüküyor. havacılığa ilginiz yoksa pek de sarmayabilir. filomda iki adet uçağım var şimdilik. birisi airbus 319 diğeri ise ufacık tefecik bir şey 3 koltuklu(ilk uçuşumda zarar ettirdi pezevenk). airbus'ım babalar gibi istanbul-atina seferinden 20.000 dolar kaldırdı. reklam, personel, uçak bakımı gibi giderleriniz olmakta. hedefiniz bu gibi detayları göz önünde bulundurmakla birlikte parayı en iyi şekilde kullanıp yüksek meblağlara ulaşmak. sonra gelsin boeingler gitsin airbuslar.

    bu arada bas gaza airlines'ın patronu sözlükte yazıyormuş olm.*

    gazete reklam sloganım: "bas gaza bugün, bas gaza yarın".*

    edit: 20.000 kaldırdım demişim de şimdi 300.000$ aşağısına burun kıvırıyoruz.
  • lan yanlislikla bir sifir fazla koyup, paramin 8/9'u ile milyonlarca lbs yakit almis bulundum ben bu oyunda az once.

    geri kalan 1/9'unu rulo yapmayi dusunuyorum. sirketin hissesi aninda $5.6 dan $4.7'ye dustu, tepetaklak oldu... yandim anam..

    (bkz: yanlışlıkla 6 milyon 101 bin 845 adet hisse satmak)
  • uzun süre sonra ilgimi çeken tek facebook uygulaması. geliştiricilerini tebrik ediyorum, benden hızlı davranıp yapmış ibneler.

    başlangıç için "oo iyi para var" dememek lazım, küçük uçaklarla başlayıp, bütçeyi reklamlar için kullanmakta fayda var. kâr etmeye başladıktan sonra filo rahatlıkla büyütülüyor.
  • başlangıçta 800,000 dolar ile başlanıyor oyuna. airbus ya da boeing ile başlayacağım ben diyorsanız, o biraz zor güzelim. atr 72 veya atr 42 gibi 50-60 kişilik uçaklar, iyi kötü bir kar getiriyor gibi görünüyor. 15-20 kişilik küçük uçaklarla henüz kar etmeyi başaramadım, ama belki de ben başaramamışımdır.

    800,000 bana az, şöyle birkaç milyonla başlayayım oyuna diyorsanız eğer, o zaman paypal üzerinden 5 dolar rica ediyor oyun sizden, karşılığında 2 milyon dolar veriyor kasanıza. onunla alırsınız işte bir airbus.

    ayrıca uçakları kaldırmayı unutmamak için telefona geri sayım sayacı ayarlattıran bir oyundur bu. daha 2 gün oldu başlayalı, şimdiden kafayı sıyırtmaya başlıyor gibi.
  • bir kac ipucu;

    - kesinlikle atr72'den ufak ucak almayin.
    - oyunun onerdigi her rotaya rastgele atlamayin, mutlaka kendiniz secin (arada iyi rotalar oneriyor gerci).
    - %90'dan az demand'e sahip rotaya ucak koymayin.
    - rota secerken bilet fiyatinin yuksek olmasina dikkat edin, buyuk sehirler arasindaki ucuslarin biletleri genellikle daha ucuz. ufak sehirleri deneyin. afrika'dan iyi is cikiyor.
    - ucak seciminde hizdan ziyade kapasiteye ve dusuk yakit tuketimine dikkat edin.
    - yakiti ihtiyaciniz oldugunda degil, ucuz oldugunda alip depolayin.
    - buyuk ucak alacagim diye yirtinmaniza gerek yok, en optimum ucak su an icin erj190.
    - reklam yapmayi unutmayin.. ucaklarinizi tam kapasite ucurmanin yolu reklamdan geciyor. reklam fiyatlari da yakit fiyatlari gibi gun icinde degisken, ucuz oldugu saati denk getirmeye calisin.
  • oyunu gerçekçilikten en fazla uzaklaştıran özelliği zannediyorum ki kafamıza göre her rotayı açabiliyor oluşumuz. base ülke diye bir kavram yok, hub ya da focus cities yok.. almanya'dan ispanya'ya bir rota açarken, yunanistan'dan sırbistan'a diğer rotayı açabilmek mümkün. ki gerçekte sorarlar adama hop arkadaşım sen nerdensin, ne işin var bu rotada diye. misal, bir alman havayolunun singapur'dan japonya'ya direk sefer düzenlediği görülmüş şey mi?

    ama olsun, yine de süper.
  • şöyle de bir adresi var sanırsam: http://apps.facebook.com/airline_manager
  • hastalık yapan oyun. lan daha 5 saat oldu başlayalı, takvimime flight bitiş saati alarmı kurdum.
  • kopenhag - atina rotasının deli kar getirdiği oyun. demedi demeyin.
  • bir diğer janjanlı, ama bir miktar gerçek dışı fonksiyonu da yakıt fiyatlandırması. sürekli değişiyor olması güzel yakıt ücretinin, ancak bu değişiklik biraz abartılı bir şekilde vuku buluyor. sabah 600 dolara aldığım yakıt, öğlen 2000 dolara fırlayıp, akşama 900 dolara düşebiliyor. dalgalanmalar her an olabilir, ama arkadaşım gün içinde 4 katına çıkıp yarı yarıya da düşmez ki.
hesabın var mı? giriş yap