• bir kadının gereksiz gürlemesi yüzünden yaşanan tartışma.

    edit: sizin fikrinize saygı duyuyorum ama yine gelip "beyinsiz kadın, git tedavi ol, keditapar" gibi söylemlerle mesaj kutumu boca ettiniz. ne yapalım yani fikirlerimiz karşıtsa. görüşünüzü yazın güzel güzel biz de beslenelim madem öyle. aklıma yatarsa haklısın derim hiç merak etmeyin.

    zaten şu sözlükte bir türlü ekoloji, hayvan hakları, yemek düzeni, dezavantajlı gruplara ilişkin meseleler, kadın hakları v.s'ye ilişkin bir türlü anlaşamıyoruz. zevkler ve renklerimiz de aynı değil. ben edebiyat severim siz futbol holiganısınız, ben fazıl say, nevşin mengü derim siz fatih altaylı. ayrı dünyaların yazarlarıyız. swh. ama türkiye gibi aynı topraktayız. işte sanal bir türkiye burası da. birbirimizle öyle ya da böyle geçinmeyi öğrenmek zorundayız. gerçek hayat gibi.
  • bir kadının çok gerekli feveranı sonrası yaşanan tartışma.
    yahu sokak kedisinin market dolabında ne işi var? kadın haksız mı? o kedi üstünde sayısız mikrop taşıyor. oradaki tüm gıdalara da o mikrobu saçıyor; merhamet biraz yahu. böyle hayvanseverlik mi olur?
  • hayvanseverlik olayının iyice bokunu çıkardınız iyice. bazı kapalı alanlarda serinlemek veya ısınmak için gelmelerinde sorun yok. ama yiyecek içecek satılan bir yerde nerede uyuduğu nerede sürtündüğü belli olmayan, pire bit gibi parazitleri taşıyıp taşımadığını bilmediğim hayvanın gezmesinin neresi normal arkadaşım?

    hiçbir şeyde tutarlı dengeli olmayan ülkemin hayvanseverlik konusunun da bokunu çıkardığının göstergesidir. o markette çalışanlar, o markete gelen müşteriler dahil hiç kimse o kediyi sahiplenmek istemez. ama sorarsan hayvanseverlik. bisiklete motosiklete binersin köpek sürüleri kovalar, markete yiyecek almaya girersin üzerinde kedi yatar. akıl tutulması yaşıyorsunuz artık cidden.
  • gıda güvenliği hakkında tek bir bilgisi olmayan beyinsizlere normal gelecek goruntulerdir(bkz: baslik sahibi)hayvan ile gıda aynı yerde olamaz. özellikle gıda uretimi yerlerinde herhangi bir hayvan asla bulunamaz. satış yerleri de için de geçerlidir. siz her türlü hayvan pisliği yemeyi seviyorsunuz diye herkes yiyecek diye bir durum yok.
  • o kedinin patilerinin altında illaki kakası da kalmıştır.

    bu patili dost saçmalığı gerçekten çığırından çıktı.

    köpekler ve kediler insanların evlerinde dostudur. evin dışarısında yaşayanlar sizin dostunuz evladınız değil. olsa zaten onu evinize alıp telinin bir parçasına zarar gelmesin ve başka canlılara da zarar vermesin diye korurdunuz.
  • market dolabında bir hayvan tüy ve kir dökerek dolaşıyor ve bunun normal olduğunu düşünenler var. aynen paşam az önce çöpten karnını doyurmuş kedinin gıda ürünlerinin üstlerinde dolaşması çok normal, anormal olan bu kadının tepki vermesi.
  • lan biz ürünü yerde tutuyoruz diye bir sürü laf işitiyoruz. adamlar dolaba kedi sokuyor . vay aq

    (bkz: gıda sağlığı ve güvenliği)
  • az önce bir kedi ve yavrularını yedirdim onlar yedikçe ben mutlu oldum ,hayvanları severim fakat kadın haklıdır ve gereksiz gürleme değildir çünkü insan sağlığını tehdit eden bir unsur var ortada
  • insan sağlığına zararlı ses tonu duydum. onun haricinde bir problem görmedim.
  • yıllarca hindistan'da ineğe tapıyorlar, inek yolun ortasında durunca trafik akmıyor falan diye dalga geçtik, ülkemizde onun beteri, kedi köpek tapıcılığı ortaya çıktı.

    binbir çeşit virüsü, bakteriyi, hastalığı bünyesinde taşıyan sokak kedisinin gıdalar arasında gezinmesine tepki göstermeyi "gereksiz gürleme" olarak anmak, hintlilerin inek tapıcılığından öte ve daha tehlikeli bir bağnazlık.

    inek en azından kedi köpek gibi market rafında gezinmez veya senede 8 tane doğurup ortalığa o kadar yeni ilah salmaz.
hesabın var mı? giriş yap