• yüzde 90 ihtimalle oynanacak olan maç. her şey olabilir.
  • arjantin´in bugün meksika´yi, almanya´nin da ingiltere´yi madara etmesiyle oynanmasi kesinlesen ceyrek final müsabakasi. favorisi olmayan bir mac, her iki takimda su ana kadar turnuvanin en iyilerinden.
    mac tsi ile 17:00´de baslayip, cape town´da oynanacaktir.
  • şaibeli bir şekilde ingiltere'yi eleyen almanya ile şaibeli bir şekilde meksika'yı eleyen arjantin'in maçı. kötü olan kazansın! ben böyle turnuvanın taaa...
  • heyecanla bekledigimiz mac. gonlumuz elbette arjantin'den yana fakat mevcut durumda almanya'yi gecebileceklerini pek sanmiyorum. sasirt bizi messi*
  • messinin çok dayak yiyeceğini tahmin ettiğim maçtır.
  • daha şimdiden üstüne bok sıçratılmış maçtır. neden mi? bu iki takım da hakem kararıyla geçti rakiplerini! hem de rakip denilen takımlar götümün kenarı kadar futbol oynamıyorlarmış ama olsunmuş. ingiltere denen hayal kırıklığının da ötesinde kabız bir takım, meksika denen bütün maç 30-40 metreden gol atabileceğini zanneden futbolculardan kurulu diğer takım. ama olsun, hakem yanlış karar verdiği için elendi onlar. karşılaştıkları takımlar onlardan güçlü değildi! hey yarrabim!! hala şunda orta saha yok, bunda zırt yok, onda pırt yok. bu ikisi çoğu takımdan iyi lan işte, bir kez de mazlum edebiyatını bırakın.
  • güzel bir maç izleyeceğimiz kesin. kim kazanır bilemem ama gönlüm bir yandan almanya'yı bir yandan da arjantin'i destekliyor.
  • kupayı almasını sanki kendim alacakmış gibi istediğim arjantinimin, eğer maradona orta sahada değişikliğe gitmezse, korkarım kupaya veda edeceği maç.

    her zamanki gibi düzenli, dengeli ve taktik disiplin içerisinde mücadele eden almanlara karşı, arjantin'in pas organizasyonu zayıf ve dirençsiz orta sahasının şansı olacağını düşünmüyorum. şöyle ki;

    arjantin baklava oynamasına rağmen ne sağ, ne de sol iç oyuncusuna sahip. maradona'nın orta sahada görev verdiği di maria ve maxi kanat, mascherano ise ön libero oyuncusu. dolayısıyla bunlardan bir tek mascherano yerinde oynarken, sağ ve sol kanat adamları olan maxi ve di maria'nn iç oynaması takımın hem pas organizasyonu hem de savunmasını arızaya uğratıyor...

    bu orta saha zaafiyetine, higuian'in (çok iyi golcü olmasına rağmen) santrafor özelliklerine sahip olmaması eklenince, ne arkadan ne önden destek alamayan messi'nin de randımanı düşüyor. messi tüm isteğine ve aslında yüksek olan form durumuna rağmen kimse ile alış-veriş yapamıyor, her topu aldığında karşısındaki 3 rakip ve allah'la başbaşa 'yaratmaya' çalışıyor. her ne kadar kendisi bu 'imkansız' görevi de başarı ile yürütüp çoğu kez tek başına bir takım kadar pozisyon yaratıyorsa da, arkası ve önündeki zaafiyet özellikle almanya gibi bir rakip karşısında messi'nin yaratıcılığını da kısıtlayacaktır.

    bu şartlar altında maradona'nın bu maç için forvetlerinden birini feda edip; 4-4-1-1'e dönmesi, öndeki '1' için de, attığı goller dışında takımı 10 kişi oynatan higuain yerine, duvar olabilen milito'yu tercih etmesi, buenos aires sokaklarına bir kez daha elinde kupayla dönmesini sağlayabilir.

    bunu yapmazsa ne yazık ki işimiz messi'nin insanlıktan çıkmasına ve/veya arjantin'in zayıf takım savunması karşısında mutlaka pozisyon bulacak alman forvetlerin sakar bir gün geçirmelerine kalır.

    neyse yine de enseyi karartmayalım; vamos argentina!!
  • italya 90 dünya kupası finalinde almanya'nın hakemin hediyesi olan uyduruk bir penaltıyla kazandığı maçın da rövanşı olacak. maradona o maçın sonunda gözyaşlarını tutamamıştı. bu kez gülme sırası dünyanın gelmiş geçmiş en büyük futbol efsanesinde.
hesabın var mı? giriş yap