• edit:kaynak isteyenler olmuş öncelikle resmi gazete linkini koyuyorum

    https://www.resmigazete.gov.tr/…/08/20210825-11.pdf

    sağlık ve sosyal hizmet koluna ilişkin toplu sözleşme madde 45 de ek ödeme zammından bahsederken madde 4 ve 5 e göre uygulanır demekte.madde 4 ve 5 tabip dışı personeli kapsıyor

    https://www.saglikpersonelihaber.net/…i-h14689.html

    bir başka sitede ek ödemeden faydalanacakların listesi

    bugün yayınlanan resmi gazeteye göre gerçekleşmiş olan durumdur. yeni yapılan sözleşmeye göre doktor dışındaki sağlık personellerinin sabit ek ödemelerine %20 oranında zam yapılmış olup bu zam doktorların döner sermaye aldığı bütçeden kesilecek.bilmeyenler için şöyle açıklayayım doktor,hemşire vb sağlık çalışanları ana maaşını 2 kalemde alır maaş+sabit ek ödeme diye . burada maaş kısmı genelde komik ücretler olup sabit ek ödeme ile ortalama bir maaşa çevrilir.işin önemli kısmı maaş maliye tarafından ödenirken sabit ek ödeme hastane gelirleri tarafından ödenir.hastane gelirleri , sabit ek ödeme vb temel dağıtımlar yapıldıktan sonra doktorların o ayki performans puanına göre döner sermaye ek ödemesi olarak dağıtılır(ki son zamanlarda zaten çoğu hastane doğru düzgün bir döner sermaye vermemektedir).yeni yapılan düzenleme ile doktor dışındaki personele bu oranda paraların verilebilmesi için doktorların döner sermayesi kesilecek ve yardımcı sağlık personeline zam olarak gidecek.
  • ... düşürülürken diğer hastane personelinin maaşlarının iyileştirilmesi.

    ekonomik kriz var. biri yarim kilo az pastirma alacak ki ötekinin çocuğu da et yiyecek.
  • döner sermaye, doktorlardan biraz kesilip diğer sağlık personeline dağıtılacaksa çok da karşı çıkamadığım olay.
  • doktorların sizin 3 kuruşunuza el sürmeyip bu ülkeyi bırakıp hak ettiği değeri gördüğü yerlere gitmesiyle sonuçlanacaktır.

    bu memleketin güzide insanları şiddetten ve emeğinin karşılığını alamamaktan bıktı.
  • diğer sağlık çalışanlarının oyları > doktorların oyları
    alın size çoğunluğun demokrasisi
  • bir düzeltme yapmak isterim. hekim döner sermayesi etkilenmez. hastane giderleri dağıtılacak tutarı etkilemez. tabi başhekimlik olumsuz insiyatif kullanıp, dağıtılacak oranı düşürmez ise
    edit: devlette diş hekimiyim
    edit 2 : döner sermaye, giderlerden bağımsız hesaplanır. sabitler de döner sermaye hesaplandıktan sonra mahsuplaşır. tabii dikkat edilmesi gereken nokta döner sermaye komisyonunun ve başhekimliğin dağıtılacak tutarı max orandan hesaplaması. sabitleri öne sürüp, max oranı düşürmeye çalışan yönetimler olabilir. hakkımızı bu noktada bilinçle savunmalıyız sadece.
  • rezalettir. kaynağı ben yaratamadım, o yüzden doktorlardan tırtıklıyorum denilmiş resmen.
  • "biri yarım kilo az pastırma alacak ki ötekinin çocuğu da et yiyecek" şeklinde algılanıp savunulması komik kere komik, ama ondan da önemlisi trajik ve tehlikeli.

    devlet hastanesindeki doktorun acayip maaşlar kazandığını zannediyorsunuz ama değil. sağlık personeli zaten bitik. ve birilerinin "fedakarlık" yapıp diğerinin karnının doyacağını zannediyorsunuz ama kimse belini doğrultamıyor ve doğrultamayacak.

    bu alıntıladığım cümlede görüldüğü gibi yapılan; yine halkı, halka kırdırtmak, seni bana, beni sana saldırtmak ve düşman etmektir. bu bozuk çürümüş sistemi tamir etmek ve/veya değiştirmek yerine, halkı zenginleştirmek yerine; halkına ayırdığı minicik pasta dilimi üzerinden kavga ve kutuplaşma yaratarak, kendi zenginleşmesine devam etmek anlamına gelir.

    pastırma, et, köfte hesaplarına bir de böyle bakın.
  • vakıflara , diyanete kepçeyle verdikçe verip , sağlıkçılara geldiği zaman 1000 takla atmak da ne bileyim.

    tanım : bu saatten sonra bırakıp giden sağlıkçıya ağzımı açmam kelam edemem arkadaş adamlar haklı dedirten mevzu
hesabın var mı? giriş yap