• twitter'da konu ile alakalı sıcak gündem var. bakalım yunanistan türkiye'nin navtex ilanına nasıl cevap verecek. sessiz kalırlarsa türk üstünlüğünü kabullenmiş olacaklar.
  • once kendi isgal altindaki adamizi kurtaralim da (bkz: eşek adası)

    navtex ne demek herkes biliyor ya. kimse de aciklamamis.
  • kardak volume 2. yunanlılar yine sadece bizi izlemekle yetincekler.
  • navtex, denizcilere emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. ülkelerin deniz kuvvetleri, denizlerde yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden bu yolla duyurarak, bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

    böylece araştırmaya üşenenler için navtex'in tanımını da yaptık.
  • psikolojik ustunluk icin onemli bir olay. bakalim yunan tarafinin hamlesi ne olacak.

    guncelleme : konu navtex ilan edilmesi degil. turkiye uzun suredir bolgede cesitli yerlerde navtex ilan edip tatbikat yapiyordu. esas konu navtex ilan edilen yerde sondaj calismasina baslamamiz. bir kac gun sicak gecebilir.

    guncelleme 2: ustunluk acik ara bizde. hukuka uygun olarak navtex ilan edip sondaj calismasi yapacagiz ilk kursunu atma gibi bir istegimiz yok. bunun tehditini yunan tarafi yapiyor. biz sadece isimizi yapacagiz.
  • umalım da düzgün ve dirayetli bir diplomasi süreci ile yönetelim.

    bir anlık gaz ile hesapsız çıkışlar sonucu s-400 mevzusuna dönmesin. sonra navtex ilan edip de bozcaadayı verip kapatmayalım konuyu.

    edit: 50 tane mesaj geldi, yok onlar ismet zamanındaydı, yok siz chp'liler ne korkaksıznız, yok türke kefen biçenin ölümü pek olur.

    ulan s-400'ü nasıl aldık? uçak düşünce herkes sıraya girdi, birbirleri ile kavga ettiler "emiri ben verdim" diye. sonra rusya höyt çekince fetö yaptı, pelikancılar yaptı, ben uyuyordum haberim yoktu e tamam ver bi kullanamayacağımıuz s-400 barışalım diye ben mi satın aldım?

    ver papazı al papazı diye, `bu fakir bu görevde olduğu müddetçe o teröristi alamazsın` diyip de papazı ben mi verdim abd'ye?

    ırak'ta askerlerin başına çuval geçirildiğinde tek parti mi iktidardaydı?

    en yakın örnek eşek adası olayı. selfie çekince arkada aydın il sınırı tabelası görünüyor amk onu da mı ben verdim yunanistan'a?

    ne kadar çemçük ağızlı var konuştukça konuşuyor ya.
  • meis adasını da ilhak etsek ya.
    g3 atış menzilinde olan ada şuan yunan toprağı olarak geçiyor.
  • fetö sebebiyle denizlerimizdeki hakimiyeti kaybettik. fetö olmasaydı karadeniz’de de ege’de de türk hakimiyeti olacaktı. şimdi karadeniz rusya’nın, ege’de ise biraz kıyıdan biraz açılınca mesaj geliyor yunanistan’a hoşgeldiniz diye.

    edit : bunu ben demiyorum fetö mağduru tümamiral semih çetin söylüyor. aşağıdaki itoğlu ite duyurulur.
  • bu sabah antalya hava meydan komutanlığına çok sayıda f-16 indi, demek sebebi buymuş.
  • türk-yunan gerginliği diyince aklıma şu efsane geldi:

    (bkz: bedir tatsızlığı)
hesabın var mı? giriş yap