• bir ahtapotun gölgesinde vuvuzela adlı zımbırtının eşliğinde geçen bir kupa olmuştur. kötünün iyisi olan ispanyol milli takımı kupayı kucaklamıştır.
  • bu kupa öyle bir müzik eşliğinde verildi ki ne sevinç kaldı casillas'ta ne duygu, ne göz yaşı. tüm büyü gitti, diğerleri de usulen iki zıpladılar.

    hayır evlilik marşı çalsalar daha duygusal anlar yaşanacaktı. düşman başına yav..
  • her yönüyle dandik, hatırlanmaya değmeyecek bir organizasyon olmuştur.

    (bkz: vuvuzela)
    (bkz: kahin ahtapot paul)
  • beklenmeyecek kadar kötü bir turnuvaydı. brezilyanin bile elenmesi, korkaklik ve oyanlamanın dibine vurulan sıkıcı maçlarla tarihe gecmiştir. vuvuzela sesinin kulakları siktiği gerçeği de asla unutulmayacaktır. bundan sonra bi ülkeye dunya kupası ev sahipliği verilirken "adamin amina koyan kültürel gelenekler" olmamasına dikkat edilmesini umuyorum.
  • şampiyonluğu ispanya'nın aldığına kimse kanmasın. asıl şampiyon barcelona'dır.
  • öncesi ya da sonrasında yolu türkiye'den geçmiş bir teknik direktör yönetimindeki takımın kazandığı kupa olmuştur.
    elbette bir dünya kupası finalisti, unutulmaz bir teknik direktörün de bu ülkede görev yaptığını belirtmek, görevdir.

    (bkz: vicente del bosque)
    (bkz: carlos alberto parreira)
    (bkz: jupp derwall)

    adet editi: fenerbahçeliyim
  • benim için; vuvuzela zımbırtısı, asamoah gyan'ın hıçkırıkları ve 'estetik nitelikten uzak kontrol futbolu'nun yerleşmesi ile akıllarda kalacak bir turnuva. brezilya'da bir tane sambacı kalmamış; onu öğrendik ve kahrolduk!
  • vuvuzela ve sıkıcı maçlardan ziyade, ispanya kupayı alır deyip vestel'den televizyon alsaydım, bedava televizyona sahip olduğum kupa olarak hatırlayacaktım.
  • 4 tane gol kralı çıkaran kupadır.

    hepsi 5er gol atmıştır.

    thomas müller + 3 asist 473 dk.

    david villa+ 1 asist 635 dk.

    wesley sneijder+1 asist 652 dk.

    diego forlan+1 asist 654 dk.

    eşitlik halinde önce asistlere sonra sürelere bakıldığı için bu kupanın gol kralı müller olmuştur.

    edit: uyarı için baykus'a teşekkürler.
  • ilginç bir dünya kupası'nı daha geride bıraktık... zaman zaman vuvuzela, zaman zaman da trt futbol keyfimize limon sıksa da, dünya kupaları her zaman farklı oluyor biz futbolseverler için... gerçi diğer dünya kupalarına göre sanki biraz daha sönük gibi geçti bu turnuva ama, ne olursa olsun insanın içini bir hüzün kaplıyor bittiği için...

    şampiyon ispanya milli futbol takımı'nın bile yenildiği, fakat daha ilk turda elenen yeni zelanda milli futbol takımı'nın hiç kaybetmediği bir turnuva olmuştur. ne kadar da garip..! 2006 almanya dünya kupası'nda da isviçre milli futbol takımı tek gol dahi yemeden elenmişti... ayrıca şampiyon ispanya, grupta yaptığı ilk 3 maçtan sonra geçilen eleminasyon sisteminde yaptığı 4 maçı da 1-0'lık skorlarla kazanmış ve zannedersem gelmiş geçmiş şampiyon takımlar arasında "en az gol atarak şampiyon olan takım" unvanını almıştır... araştırmak gerek.

    diego forlan'ın da turnuvanın mvp'si seçildiğini bir kez daha bildirelim... almanya milli futbol takımı ile uruguay milli futbol takımı'nı da anmadan geçmeyelim... hollanda milli futbol takımı ise 3. finalini de kaybetti dünya kupalarında ama 74 ve 78 dünya kupası'nda olduğu gibi gönüllerin şampiyonu unvanını bu sefer hakettiklerini düşünmüyorum. ellerinden geleni yaptılar tabi, savaştılar ama ispanya bu kupayı daha çok hakeden taraftı, her hattıyla...
hesabın var mı? giriş yap