• ntv de son dakika olarak verilen haber. söylendiğine göre atina'nın kuzeyine düşmüş. 110 kişilik yolcu uçağıymış. gelişmeler yavaş yavaş geliyor.
  • hurriyette yazilanlara gore garip bir ucak kazasi. yok pilot dusuyor. bi tanesi zaten yoktu vs. vs.
    ya bu kaza cok konusulacak yada basinda kicindan haber uydurma orneklerinden birine daha sahit olacagiz.

    uçağın, iki yunan f-16 jetinin kendisine eşlik ettiği sırada, kule tarafından kaybedildiği belirtiliyor. reuters ajansı, savunma bakanlığı'na dayandırdığı haberinde ikinci pilotun hastalanarak aniden yere düştüğünü duyurdu.

    yolcu uçağına eşlik eden f-16 pilotlarından biri, savunma bakanlığı'na, yolcu uçağınının kaptan pilotunu kokpitte görmediğini, ikinci pilotunun ise kazadan hemen önce koltuğundan aniden yere düştüğünü gördüğünü söyledi.
  • 121 kişiden kurtulan olmadığı bildirilmiştir.
  • yunanistan resmi haber kanalı ert sat'ın bildirdiğine göre kıbrıs larnaka havalimanı'ndan kalkıp atina prag hattında ilerleyen ve 115 yolcu taşıyan helias yolcu uçağı saat 12:20'de yunanistan'daki maraton şehri civarında düşmüştür. yunan savunma bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre çok sayıda ölü bulunan kazanın sebebi uçaktaki klima sistemindeki bir arızadan ötürü oksijenin kirli olması ve yolcuların ve pilotların bu sebeple boğulmuş olmasıdır. kontrol kulesi uçakla irtibatın bir noktada kesildiğini ve hiçbir canlı hayat belirtisi alamadıklarını bildirmiş, uçağın yerini tesbit için gönderilen f-16'ların pilotları da uçak düşmeden uçağın içindekilerin baygın konumda göründüklerini doğrulamıştır.
    kıbrıslı rumlar ve turistlerin bulunduğu uçaktaki yolcular arasında çok sayıda çocuk olduğu da belirtilmiştir.
  • wikipedia'nın bildirdiğine göre:
    "helios airways flight 522 (zu522) was a helios airways boeing 737-300 flight which crashed on 14 august 2005 at 12:15 local time (eest = utc + 3h) into a mountain in a non-populated area of euboea, greece. the flight had left larnaca, cyprus at 07:10 eest, was en route to athens, and scheduled to continue to prague. rescue teams have located wreckage near the town of grammatiko. the plane veered off-course and two f-16 fighter planes from the hellenic air force 116 combat wing were launched from araxos, greece. they noted that the plane was not governed, that both pilots were unconscious and that one was wearing an oxygen mask. unconfirmed reports on greek television say that the pilot collapsed and that there was a problem with the decompression system and oxygen supply on board. 121 people, 115 passengers and 6 staff, were believed to be onboard.

    the preliminary report of 121 persons onboard the crashed jet would make this accident 2005's most fatal, and only the second accident that caused more than 100 fatalities. the other was kam air flight 904 with 104 deaths."
  • olayla ilgili en enteresan yorumu ise bi turk radyosundan duydum bende.klima bozuldugu icin yolcuların ve pilotun donma tehlikesi gecirdiginden bundan dolayıda pilotun kontrolu kaybetmesi sonucu kaza oldu dedi.david lynch tandansı bi nevi yorumlar.kara kutu bulunur elbet o zaman acıga cıkar.
  • daha önce de birkaç kez klima arızası saptanan uçak zaten geçen ay bu nedenle bkıma alınmış. kıbrıstan havalandıktan sonra yenşden klima arızası oluşuyor. 2000-3000 metrenin üzerine çıkan uçaklarda mutlaka kabine basınçlı hava verilir, bu yükseklikten itibaren oksijen basıncı giderek azalır. 8000-10000 metrede ise kabinde basınçsız yaşayamazsınız - evereste çıkan dağcıların oksijen tüpü kullandığını hatırlayın. yolcu uçaklarının normal seyir yüksekliğinde mutlaka ve mutlaka kabine oksijen verilir. işte bu uçakta bir şekilde hvalandırma sistemi bozulmuş muhtemelen. kabin içi basıncı düşünce oksijen maskeleri tavandan otomatik ama muhtemelen iniyor, ama muhtemelen sistem tamamen arızalı olduğu için bunlar da işe yaramıyor. oksijen azlığı nedeniyle yolcular ve mürettebat bayılıyor. otomatik pilotta olan uçak yakıt bitince veya bir şekilde irtifa kybedince çakılıyor. uçaktan yanıt alamayan yunan hava kontrolu iki f-16 gönderiyor, pilotlar uçağı görüp yanaşıyorlar. gördükleri manzara dehşet; yolcu kabininde oksijen maskeleri tavandan inmiş, kokpitte kaptan pilot koltuğunda yok ve o sırada ikinci pilot da bayılıp kumanda konsolunun üzerine düşüyor. yolcu mu yoksa mürettabat mı olduğu anlaşılamayan birkaç kişi de uel yordamıyla uçağı idare etmeye çalışıyor. bir ğre sonra muhtemelen onlar da bayılacak ve uçak kaçınılmaz sonuna doğru başıboş devam edecek...

    olay budur... karakutular bulundu, kısa sürede detayları öğreniriz...
  • yolcuların donarak öldüğünü, yolculardan birinin kardeşine gönderdiği mesaj sonucu öğrendik.
  • 22 ağustos tarihli vatan gazetesi haberine göre, yunan heyetinin hazırladığı, atina'nın 40 kilometre kuzeyindeki grammatiko köyü yakınında dağlık araziye çakılan boeing 737-300'ün basınç sisteminin arızalandığı yönünde işaretler bulunduğunu gösteren ön raporda, düşüşten önce yakıtın bitmesi nedeniyle motorların durduğu ve bunun da kazanın nihai sebebi olduğu belirtilmiş.

    raporda ayrıca, pilot ve yardımcı pilot uçağı kullanamayacak durumda olduğu için uçuş görevlisi andreas prodromu olduğu tahmin edilen bir kişinin pilot koltuğuna oturarak uçağın yönünü değiştirmeye ve yardım çağrısı yapmaya çalıştığı, ancak iletişim cihazlarının yanlış frekansa ayarlı olduğu ifade edilmiş.
  • an itibariyle national geographic kanalında yayınlanan "uçak kazası raporu" programında ele alınan kaza.
hesabın var mı? giriş yap