• filmde özellikle, burjuvaların "pamuk yükseldi pamuk düştü.. altın şöyle para böyle.." diye kendinden geçtikleri otel lobisi gibi yerin o dönemin borsası olması, bir işçi iplik makinesine kolunu kaptırdığında makineden çıkan kumaşın kana bulanması karşısında fabrikatörün vahşi kapitalizmi kanıtlarcasına "bir sürü kumaş ziyan oldu" demesi, özellikle ve özellikle operaya gitmiş yeni yetme burjuvaların her sahneye anırarak gülmesi ve "o kadar para vermişim, bu kadar gülmezsem paramın karşılığını nasıl alacağım?" açıklamasıyla tavana vurmuş görgüsüzlükleri çok başarılı verilmiş..

    herkesin mutlaka izlemesi gereken bir filmdir vesselam..
  • feodalazimden modern kapitalizme geçişin ve 19. yy kapitalizmin gelişim sürecinin abartısız, net bir sadelikte ve müthiş bir kurguda sunulmuş şeklidir, film. wajda'nın yönetmenliğinde ve nobel ödüllü wladyslaw stanislaw reymont 'un aynı isimli romanından uyarlamadır. keza 1927 yılında ilk defa kameraya alınan bu film, o dönemlerde sessiz çekilmiş, wajda ise yeniden çevrimle bu filmi bir sembol haline getirmiştir.

    filmin, şu zamanlarda internette ya da dvd de bulunan versiyonları 2000 yılında 'wajda'nın kurgusu'' olarak filmin tekrar kesilmesiyle ortaya çıkan son halidir. yönetmen filmi çektiği 1975 yılında, otoriteye ve baskıcı yönetime karşı gelmek adına erotik sahneler çekmiş, lakin 2000 yılında bu sahnelere gerek kalmadığını düşünerek filmi 138dk indirmiştir.
    http://eksisinema.com/…biecana-vaatler-ulkesi-1975/

    edit piaf:link eklenmiştir
  • andrzej wajda’nın 1990 yapımı ünlü filmi. filmde polonyalı bir asil, bir alman ve yahudi bir işadamının ortak oldukları bir arazi üzerinde modern bir tekstil fabrikası kurmaya karar vermelerinin ardından gelişen olaylar anlatılırken, 19. yüzyıl polonya'sının toplumsal ve ekonomik yapısı da gözler önüne serilir.* filmde işadamlarının katıldığı cenaze konvoyunun bir haber üzerine bir anda dağılması, fabrikada çalışan bir memurun bir anda "yeter be" diye tepesinin atması ve filmin sonunda kızıl bir bayrağın zuhur etmesi gibi her faninin görmesi gereken müthiş sahneler vardır.

    edit: nasıl olmuşsa olmuş, filmi 15 yıl gençleştirmişiz, doğrusu 1975 yapımı (grapes of butcher'a teşekkürler).

    ek olarak; wladyslav reymont'un nobel ödüllü romanından uyarlanmışmış.
  • kapitalizmin dini yoktur, kapitalistin dini paradır dedirten film.
  • ünlü yönetmen andrzej wajda' nın 1975 yılı yapımı destansı filmi. üç arkadaşın (alman, polonyalı ve yahudi) sermayelerini birleştirmesi ve ortak bir tekstil fabrikası kurmaları ile başlar ve tüm polonya 'da feodalizmden kapitalizme sancılı geçişi tüm çıplaklığı ve görkemiyle bizlere sunar. türkçeye vaadedilmiş topraklar olarak çevrilen oldukça uzun fakat bir o kadar da sürükleyici filmi şiddetle öneriyor. saygılarımı sunuyorum
  • proletarya için sorun ölümden sonra yaşam olup olmaması değildir;proletarya için asıl sorun, ölümden önce yaşam olup olmamasıdır.
    polonya’da bir grubun kapitalizmle nasıl harmanladığını , burjuvazist bir cazibeye sahip olmanın bir erdem olarak gösterilmeye çalışıldığı film . (bkz: burjuvazinin gizli çekiciliği)
    filmin bir sekansında kolunu makinaya kaptıran bir işçiye ; işverenin söylediği, “ bir sürü kumaşı kan yaptın bak hepsi ziyan oldu “ demesi , kapitalist ahlakın damıtılmış hali olsa gerek .
  • 1975'te uluslararası moskova film festivali'nde en iyi film seçilen başyapıt.

    10. uluslararası istanbul film festivali'nde 'vaatler ülkesi' adıyla gösterilmişti.
  • --- spoiler ---

    - akıllılar için tam fırsat kollama zamanı.

    + ya dürüst olanlar için?

    - böyle konuşma.

    - onların cenneti var zaten, fırsat kollamayı ne yapsınlar.

    --- spoiler ---
  • andrzej wajda'nın 1974 yapımı, vahşi kapitalizmi işlediği 3 saatlik güzel filmi. gerçek bir hikâyeyi anlatıyor ve filmin ana hikâyesi farklı sosyal, kültürel ve etnik gruplardan gelen üç polonyalı işçi üzerine kurulu.
hesabın var mı? giriş yap