• türkiyede bir şeyler yazmak ,yorum yapmak, güncellemek daha kültürümüze girmediği için ancak checkin yada instagram fotosu koyuyuoruz gittiğimiz yerler ile ilgili . abd de örneğin buradaki yorumları düzenli takip ediyorlar ve bir gelişim gösteriyorlar. gene en güncel yorumlar ekşi de var
  • google ile limoni ilişkisi olan şirket. perde arkasında farklı söylentliler dönüp tam olarak ne olduğu bilinmese de google'ın son dakikada kazık attığı söylenir.

    2009'un sonlarında google yelp'e 500 milyon dolar teklif edip satın almak istediğini söyler. ancak muhtelif toplantılardan sonra google anlaşmadan vazgeçer, bunun yerine alternatif şirket zagat'ı 15 milyon dolara satın alır (500 milyon dolar 2016'da bu işler için büyük bir meblağ gibi gelmiyor ama 2009 olduğunu unutmayalım).

    burada işin problemli kısmı -yelp'in iddia ettiği üzere- google'ın anlaşma yapma ayağına yelp'in bütün iş modelini öğrenmesi. bu sayede aynı sistemi çok daha ucuza aldığı zagat'a kurabilecek duruma geldi. bununla beraber google aynı zamanda arama indeksinden yelp'in sonuçlarını çıkarmaya çalıştı, ki arama motorunun tarafsızlığı dolayısıyla prestijine büyük bir darbe. aynı zamanda google'dan trafik alan, yelp gibi, servis ve değerlendirme üzerine kurulu bir websitesi için de çok büyük bir zarar.
  • shameless adlı dizi sayesinde bu hafta öğrendiğim program. türkiye'de kullanımı ciddi oranda az özellikle antalya'da genelde yabancı uyruklu kişilerin mekanlar hakkında yorum yaptığı gözükmektedir.

    genel olarak, fikrini kullanılabilirliliğini beğendim ama türkiye'ye reklam vs. biraz daha yatırım yapsalar daha kullanışlı olacak gibi.
  • izne ayirdiklari 1100 calisani gectigimiz hafta yeniden calistirmaya basladilar. ancak 63 kisiyi isten cikardilar.
  • artik kullanicilardan ziyade servis saglayicilari tarafindan da fazlasiyla onemsenen site. herhangi bir restoranin ya da dukkanin websayfasinda yelp puanlarini gorebilirsiniz ve de hatta herhangi bi yerden alisveris yaparken sizden yelpe yorumda bulunmaniz istenilebilir. yapacaginiz is cok generic bir eylemse ((bkz: yemek yemek), (bkz: bara gitmek), (bkz: peercing yaptirmak)) fiyat/performans orani yuksek olan sonuclar dondurmektedir. daha ozel durumlarda (mesela (bkz: lazer epilasyon)) sacma sapan sonuclar gostermesi olasidir.
  • stajyerlerine iyi davranan firma. mühendislik takımı the joel test'ten tam puan alır.
  • bugün istanbul coffee festivaldaki standında bulunan hanımefendinin yaptığı güzel sunum sonucu baya baya kullanmaya meylettiğim uygulama.
  • developer beta programıyla yazılımcılara deneme sürecindeki özelliklere önceden ulaşma olanağı tanıyan şirketlerden biri. ücretsiz api sağlar iyi güzel de çok acayip kısıtlamaları var. örneğin müşteri incelemeleri topluma açık olmasına rağmen api isteği ancak "al sana sadece üç inceleme" der ve gerisini vermez anlamsızca. şu an beta sürecinde olan graphql kullanabilirsiniz ama "bug çıkarsa ben karışmam" modundalar graphql için. bir de her sene para ödüllü 'dataset challenge'ları var.
  • bunun en guzel kullanimi smartphone'unuzdadir kesinlikle. iphone, android ve blackberry icin uygulamalari vardir, actiginiz anda nerde oldugunuzu algilar ve civarinizdaki en guzel restoranlara/barlara ulasmanizi saglar.
  • cluba, yemege, icmeye, araba tamir ettirmeye, sac bas yaptirmaya, yeni bir $ehir gormeye, yeni yerler denemeye gitmeden hatta her evden cikmadan once ziyaret edilmesi gereken site.
hesabın var mı? giriş yap