• taşınabilir olması sebebiyle php serverinizi usb diskinizde taşımanıza izin veriyor. sadece birkaç ayar gerekli, port çakışmasını engellemek için 80 olan portu değiştirin, çünkü iis 80 portunu kullanıyor. içinde ftp server olarak filezilla var. sanırım tek eksiğiniz güzel bir editor***. (ara: tek eksiğiniz)

    (bkz: taşınabilir program)
  • her platformda çalışabilen bir ampp paketi olduğundan adındaki x wildcard'ı ifade etmektedir.
  • portable olanı bilgisayar değiştirirken çok pratik olmaktadır. format attığınızda, yeni bir bilgisayar aldığınızda filan klasörü direk diğer bilgisayara atıp çalıştırabilmek harika birşey.

    barındırılan site dosyaları (htdocs), tüm ayarlar ve mysql veritabanı dosyaları vb herşey tek bir klasörü (içindeki herşeyle birlikte tabi) taşıyarak diğer bilgisayara aktarılmış oluyor.
  • kullanımı kurulumu kolay, içinde programların son versionları var, bi de üzerine jsp için gereken addon'unu da kurdum (ki jsp çalıştırmak bir hayal olmuştur benim için şimdiye kadar) inanamadım mutluluktan ağlayacağım sanırım...
  • içinde perl'ün de kurulu geldiği pakettir. yani htdocs klasörünün altında tıpkı php scriptlerinizi çalıştırdığınız gibi perl scriptlerinizi de çalıştırabilirsiniz.

    işte bu noktada windows kullanıcılarının en çok karıştırdıkları ilk satırda yazılan ifadedir. eğer xampp dizininiz c:\xampp ise perl scriptinizin başına eklemeniz gereken ifade şu şekildedir:

    #!"c:\xampp\perl\bin\perl.exe"

    linux insanları bilirler ne yazacaklarını*
  • geliştirme yapmak isteyen, geliştirme yaparken kendini de geliştirmek isteyen kişilerin kullanmaması gereken yazılım.

    mysql indirme linki, mariadb'ye de göz atılabilir
    php indirme linki
    apache indirme linki, önermiyorum, nginx kullanın
  • internetten indirilen mysql dosyalarının açılması için kolay bir yoldur.

    bilgisayarınıza kalıcı olarak mysql kurmadan açabilmenizi sağlar.
  • xampp for mac os x 1.7.3 kurulumundan sonra default olarak htdocs klasörü system e yazım izni verirken admine vermiyormuş. saatlerce eclipse pdt projesini küfür ede ede taşımaya çalıştım. tüm çareler tükendikten sonra bu kadar basit olamaz diye diye bu gerçeği farkettim. admin e yazım izni veriniz efenim.
  • php öğrenmek amacıyla bir ara kurup uzun bir süre açmadığım program, uygulama, neyse ne; birkaç kez kullanmışımdır yani. bugün c sürücümde çok az yer kaldığını görmemle birlikte gereksiz programları temizleyeyim derken bir de ne göreyim! 97 gb'lık yer kaplayan esas şey meğer buymuş. evet doksan yedi gigabyte. kendi kendine bölünerek çoğaldı mı nedir anlamadım, belki de ben bir denyoluk yapmışımdır hemen kötülemeyeyim. ama wamp öyle mi? kapladığı 28 mb'lık alanla kuzu gibi duruyor orada yavrucak.

    neyse, ola ki bir sebeple/gazla xampp yüklediyseniz ve kullanmıyorsanız ve c sürücünüz isyan etmeye başladıysa ilk bakacağınız yer c:\xampp olsun.
  • bulabileceğiniz en iyi aio php kurulum paketidir. yine de bazen sizi uğraştıracak sorunlar çıkarır. özellikle openssl desteğinin eklenmesinden sonra apache'nin çalışmasıyla ilgili birçok sorun çıktı. bunlara forumlarında geçici çözümler bulunsa da adam akıllı bir sistem oturtamadılar. forumlarında boğulmadan en çok yaşanan sorunların çözümlerini iletelim de sözlükçüler yorulmasın.

    vista/7 ile ilgili problemleri çözmek için şu sayfaya: [http://www.apachefriends.org/…pp-windows.html#vista http://www.apachefriends.org/…pp-windows.html#vista]

    x64 sistemlerde root dizini içine kurulmayınca apache hata loglarında sslsessioncache... ile ilgili bir hata veriyor, apache başlatılamıyorsa: kontrol panelinden ssl özelliğini kapamanız veya kurulumu kaldırıp direk root dizine kurmanız gerekmektedir.

    bunların dışında candır canandır.
hesabın var mı? giriş yap