• "a bus station is where a bus stops. a train station is where a train stops. on my desk, i have a work station.."
  • workstation kullanıp da solitaire oynamaya imkan yoktur.
    teknik olarak değil, yakla$ım olarak.
  • hedef kitlesi cad/cam, otomotiv ve uçak mühendisliği, karmaşık mekanik simülasyon, animasyon ve görüntüleme, gis vbg. uygulamaları çalıştıranlar olan, hesaplama gücü ve grafik performansı yüksek ürünlerdir.

    diğer markaları bilmiyorum ama hp workstationları türkiye de bir tek boğaziçi yazılım satmakta.
    (bkz: http://www.bogaziciyazilim.com/)
  • eğer mimarsanız dell marka olanlardan kullanmamanız gerekendir, böyle bir güzellikten sonra gözünüz başka bir bilgisayarı görmüyor çünkü.
  • aslinda hizina bakacak olursaniz bu aletlerin cogu evdeki bilgisayarinizdan bile yavastir, su anda kullanilanlarin cogu kesin 1 ghzden yavastir.. ama genel amaclari o degil zaten, onun yerine risc cipleriyle, scsi diskleriyle ayni anda cok kullaniciya hitabedebilmek.. endustriye program yazanlarin disinda ozellikle teorik arastirmalarla ugrasan lablarda kesin bulunur bunlardan.. yine de gunumuzde 5-6 sene oncesine kiyasla gozden dustuklerini tahmin ediyorum.. malum bugun bir tanesine en az 5-10bin$ harcamaniz gerekirken ayni paraya 10-20 adet pc alip icabinda cluster neyim kurulabilir..
  • unix workstation'larin yaygin oldugu donemlerden kalan bir aliskanlikla insanlar hala bunlarin pahali/gereksiz oldugunu dusunuyor, workstation dedigimiz pc artik o kadar pahali degildir ve verdiginiz paraya kesinlikle degecek kadar da stabildir.

    toplama bir bilgisayarin bilesenlerini ne kadar kaliteli toplarsaniz toplayin, elde ettiginiz kombinasyon yazilimi ureten firmanin testlerinde kullanilmis bir kombinasyon degildir. sertifikasyona sahip bir workstation kullaniyorsaniz, yazilim firmasindan bu problemi duzeltmesini catir catir talep edebilirsiniz, toplama pc'de ise genelde kendi basiniza kalirsiniz.

    uzerinde kullanilan ekran kartlari (ve suruculeri) genel amaclardan cok spesifik ve yuksek islem gucu gerektiren uygulamalara yonelik optimize edilmis oldugundan gayet guclu sayilabilecek bir ekran kartina gore daha stabil bir sonuc elde edersiniz. workstation sinifina giren bir pc'yi acip bakma imkaniniz olursa, zaten sirf sogutma sisteminin karmasikligi, ya da kullanılan power supply bile workstation'larin neden daha stabil olduguna dair bir fikir verecektir.

    yurtdisinda alternatifler daha bol olsa da, turkiye'de de son zamanlarda one cikan firmalar yok degil : http://www.is-istasyonu.com/ adresi incelenebilir, oldukca bilgili ve yardimsever calisanlari var.
  • (bkz: terminal)
    (bkz: client)
  • bugun eski manken bir ablamiza kuyum tasarimi satimi yaptigi sitenin adi ne diye sordugumda onu biz daha acmadik aslinda o bir workstation dedigi sey. gulermisin aglarmisin.
  • eğer coofizikçi iseniz hp marka olanlardan kullanmamanız gerekendir, zira evdeki laptoba bakıp lan olum sen bilgisayarsan o ne tribine sokması içten bile değildir.
  • normal bilgisayarlar için yerleşmiş olan piyasa koşulları iş istasyonları için geçerli olmadığından bu bilgisayarlar için alınan fiyatlarda %40lara uzanan farklar oluşabiliyor. mutlaka çok iyi araştırma yapmak ve farklı alternatifleri değerlendirmek gerekiyor.
    mesela adını sanını duymadığım için kuşkuyla yaklaştığım is-istasyonu.com 'dan dell t3610 (v3) isimli modeli 3250 dolar+kdv gibi çok makul bir fiyata almayı başardım. üstelik 16 gb ram ve 256 gb ssd ilavesi yapmama rağmen. (-ki bu modelde kullanılan quadro k4000 ekran kartının tek başına vatan bilgisayar'daki fiyatı $1250+kdv) her modelde böyle fiyatlar veriyorlar mı bilmiyorum, ama mimarlık-mühendislik uygulamaları için güçlü bilgisayara ihtiyaç duyanların teklif istemesinde fayda var.
hesabın var mı? giriş yap