• yurdun lan'ında ne var ne yok, neler dönüyor diye bakayım derken internet olayının ne kadar güvensiz bir şey olduğunu görmemi sağlayan network sniffer. etiksel açıdan x kişisinin filanca hava yollarından arattığı e-ticket arama sonuçlarının bir parçasını göremiyor olmam gerekirdi. lakin şu da yapılabilir: x kişisinin gayet hoş bir birey olmasından kelli kişinin ip'sini takibe alıp hangi şehre gideceğini öğrendikren sonra ertesi gün para varsa bilet alınıp üstüne oda numarası yazılabilir, x'in kapısının önüne bir adet kırmızı gülle birlikte bırakılabilir. akabinde kapıyı çalanın x'in erkek arkadaşı olmaması için dua edilebilir.
    dua bilmeyenler için:
    (bkz: uc kulhuvallah bir elham)
  • ücretsiz ve açık kaynaklı, ağ üzerindeki paketleri çözümlemeye yarayan bir program.

    teknik detaylar ile tanım yapmak isterdim fakat en son 3 yıl önce kullandığım için birçok detayı unuttum fakat sizlere bu program ile yaptığım bir şeyi anlatayım kısaca. yeni öğrencileri heveslendirir belki.

    sene 2016. yarıyılın sonlarındayız ki bu da computer networks dersinde edindiğimiz bilgi birikiminin hatırı sayılır seviyeye geldiğinin işareti. ilgili ve zeki arkadaşlarla çılgın fikirler üretirken bir yandan da bu wireshark'ın nimetlerinden yararlanalım, az üniversitenin networkünü inceleyelim, ne kadar güvenli olup olmadığına vs. bakalım diyoruz. aslında ilk olarak yaptığımız şey bir laboratuvara girip ağa bağlanıp wireshark ile ağı takip etmek oldu. lab'da 24 tane bilgisayar var diyelim. hangi bilgisayarın hangi paketleri transfer ettiğini tespit etmek, binlerce paketten ilgili olanları yakalayıp onları inceleme pratiği yapıyoruz. sonra bir anda okulumuzun öğrenci sistemine giriş yapmayı denedik acaba güvenlik seviyesi nasıl görelim diye. denemez olaydık. bağlı olduğumuz lab bilgisayarlarında herhangi biri okulun öğrenci sistemine giriş yaptığında kullanıcı adı ve parolayı direkt, şifrelenmemiş bir şekilde görebiliyoruz. yani sen bu şifreyle öğrencinin ders seçimini bile yapabiliyorsun, istersen dersten çekil, öğrencinin haberi olmaz. tabii tüm bunları yaptıktan sonra yakalanırsan(ihtimali nedir bilemiyorum) cezai işlemler yürürlüğe girebilir diye biliyorum.

    edit: @mytheus uyardı; "cogu sirket/kurum/kurulusta packet snifferlar ile veri trafigini takip etmek suctur" diye. ben ettim siz etmeyin, başınız yanmasın risk almayın.
  • bu dönem almis oldugum computer networks dersinde hocamizin bu internet olaylari nasil oluyorda oluyor ögrenin diyerek bizi ödevlendirdigi sniffer yazilimi.

    basta bu ne la akip duruyor deyip burun kivirsam da sonradan anladim ki hocamiz bizi bayagi suca tesvik ediyor...
  • bu konudaki en iyi yazılımdır. ağda hangi paket gidip geliyor, detaylarıyla görürüsünüz. ayrıca voip aramalarını akış halinde size listeler, rtp dosyalarıyla ne konuşulmuş dinlersiniz, ses paketlerindeki gecikmeleri hesaplaması da ayrı bir özelliğidir.
    yeni nesil ortamlara yazılım geliştiriyorsanız (ıot) bu aracı kullanmak şarttır.
    fakat küçük bir not eklemek gerekiyor. bu yazılımı hakkıyla kullanabvilmek için network ekipmanları üzerine ufak da olsa bilgi birikiminiz olması gerekiyor. mesela en azından yönetilebilir tarzda bir switch'iniz olmalı, ve bu switch'in arayüzünde port mirroring'i aktifleyebilmelisiniz. bunu yapamazsanız sadece üzerine kurduğunuz bilgisayara gidip gelen paketleri görürsünüz ki bir çok projede bir bokunuza yaramaz bu iş.
  • sniffer olarak kullanılabilen bir edevat. yerel ağdaki ağ trafiğini, msn konuşmalarını falan izleyebilirmişsiniz.

    http://utkuulusahin.wordpress.com/…larini-yakalama/
  • yeterince iyi tasarlanmamış istemci-sunucu uygulamalarında kullanmasını bilen kişinin elini güçlendiren bir araçtır.
  • gercek anlamda cok kullanici dostu bir program, is hayatimin yuzde sekseni bu programi kullanarak geciyor.
  • 2006 yılında sectools.org tarafından bir numaralı packet sniffer seçilmiştir.
  • parayı hakeden yazılımlardan biri, hayat kurtarıcı.

    edit: paralı demedim parayı hakeden yazılım dedim.
    edit2: görüyorum ve arttırıyorum parasız ama parayı en çok hakeden yazılımlardan biri. bugün insanların haberi bile olmadığı, çok spesifik bir alanda kullanılan ve sırf dökümantasyonu 300 500 eurolara satılan bir iletişim protokolünü çat diye tanıdı ve bit bit, hangi bitin ne işe yaradığına kadar gösterdi. protokolü yanlış uygulayınca atar yaptı burayı düzelt dedi. daha ne yapsın bi kodu kendi yazmadığı kaldı.
  • ağ arayüzü olan yazılım geliştiricilerin hata sende mi bende mi tartışmalarını çözen hakem
hesabın var mı? giriş yap