• fransız yazar. 1999 yılında parasızlık ve kendini tanıma amaçlı ispanya'da bir genelevde çalışmaya başladı. 2003'de "insatiable: the sexual adventures of a french girl in spain" (bir nemfomanın günlüğü) adlı kitabı yazdı. kitap bestseller oldu ve filmi çekildi. bu kitabı 2004 yılında "paris la nuit" (paris geceleri), 2006 yılında "el otro lado del sexo" (seksin öteki yüzü) ve son olarak 2008 yılında "antimanual de sexo" (seksin antimanüeli) adlı kitaplar takip etti.
  • bir röportajında: "fahişelik yaparken yaşadığınız en kötü deneyiminiz ne oldu? kendinizi kullanılmış hissettiniz mi?” sorusuna: “eti kesmek için bıçak kullanırken kim kimi kullanır? bıçak mı eli, el mi bıçağı? bir kişi ancak karşılığında bir şey alamadığı durumlarda kendisini kullanılmış hisseder. böyle anlarım tabii ki oldu; herkesin olur; fakat fahişelik yaparken bunu hissetmedim. hayatımdaki en kötü anlar ve deneyimlerim aşkımın kullanıldığı zamanlardır.” cevabını veren sex terapisti.
  • nemfoman bir kadının günlüğü adlı romanın yazarı. bir kadının seks günlüğü olarak da filme uyarlandı. seks bağımlısı gibi bir koyu işlese de filmin özellikle son 10 dakikası muhteşem bir hayat dersi vermekte.

    ayrıntılı bilgi için;

    http://www.valerietasso.com/
hesabın var mı? giriş yap