• bir ornek verelim hemen.

    cenk serdar . (turkcell genel mudur yardımcısı)

    kendisinin cv'sine baktıgımızda ilk isinden itibaren müdür oldugunu görüyoruz. önemli olan da o zaten. yönetici olarak baslamak kariyere...
  • yaptığı hatayı asla kabul etmemek, başkasının üstüne yıkmak ve dedikleri için "demedim" diye ısrar etmek bunlardan bazılarıdır.
  • ayak kaydırma sanatında ustalaşmış olmak gerekir
  • iyi ve tanınmış bir aileden gelmek, prens olmak, gunumuz zanaatlerinden kendini pazarlamayı bilmek gibi özelliklerden minimum bir tanesi şarttır. iş kolunu bilmenin, çekirdekten yetişmenin, çok çalışmanın ve geniş ufuk/zeka üstünlüğü gibi normal ötesi becerilere sahip olmanın üstduzey yonetici olmaya etkisi, ancak swissotel gibi koklu bir kuruluşta * mumkundur.
  • yalandan bir yurtdışı masterı yapmak,ingilizce kelimelerle beslenen plaza dili kullanmak,etrafa bol bol gülücük atmak,çalışmaktan cok toplanti yapmak,bütün sirket etkinliklerinde basi cekmek,dikkat çeken hoby'lere sahip olmak geliyor ilk basta aklima.bunlarin yaninda her zaman ast'lara karsi artist,ustlere karsi saygi-yalaka karisimi bir tavir takınmayi da ekleyebiliriz.
  • surekli konusup hiç bir sonuca varmamayı basarabilmek.
  • söylenileni anlamayan, beceriksiz ve kapasitesiz biri olmak...

    patronun ajandasına bir ay önce senin talimatınla bu toplantı çok önemli diye yazdırmışım, her hafta teyit etmişim o gün program müsait mi diye. adamlara senin talimatınla demişim bu sefer iş kesinleşti son kez patronla görüşüyoruz, adamlar yurt dışından gelmiş, biletlerini bile biz almışız. toplantıya başlarken mi denir, patron bugün dışarıda olacak, toplantıyı benle yapacaksınız diye... aynı sunumu hikayeyi 5. defa dinledik, adamlara da bir aramızda konuşalım size dönüş yapcaz dedik o oldu amk...
    lan gerizekalı sen demedin mi son toplantıda bir daha ki sefere bunları patronla görüştürelim, işi artık kesinleştirelim, bir ay sonraya randevu ayarla diye. patronu da yöneticisi de kendi dediğini hatırlamıyorsa, ne yaptığını bilmiyorsa işini bu kadar az sikliyorsa bu saatten sonra ben hiç siklemem.

    (bkz: #47245730)
  • profesyönel yalancı olmak, kendini olduğundan daha donanımlı göstermeyi başarmak, yapacağın pis işleri temizleyecek yalaka, cahil ve o işe ne olursa olsun muhtaç çalışanlar bulmak. böylece o pis işlerin yöneticinin başının altından çıktığı kanıtlanamaz hale gelecektir. bir de çalışanları mümkün olduğunca asgari maaşla hatta belki sigortasız çalıştırıp kendine de ayda "en az" 10-15 000 tl ayırıyor ise o yöneticinin tadından yenmez.

    iyi bir yönetici değil belki ama bu saydığım özelliklere sahip üst düzey bir yönetici bunları yapsa direk zengin oluyor zaten.
  • kenar mahallede büyümemiş olmak yazan var, ismi şekilli, içi son 20 yılda boşalmış olan üniversiteleri yazıp, buralardan mezun olmak diyen var. dayın olacak bir yerlerde diyen de var.
    size tüyo;
    birincisi, astlarınızın yaptığı işleri, işin yürüyebileceği kadar yapabilmek. bak giderim haaa diyen asta kapı orda diyebilmek için gereken şey bu..
    ikincisi, insiyatif alabilmek. kendi üstünüzün karşısında hesap verebilmek için yanlış bile olsa, ben böyle karar verdim diyebilecek özgüvene sahip olabilmek.
    son olarak da öyle dizilerdeki gibi kahvemi iceyim, mailimi atayim şeklinde değil, mesleğin deneyimsiz yıllarında, gözler kan çanağı olana kadar çalışabilecek "göte" sahip olabilmek.
    itiraz eden olacaksa ast olmaya devam edebilir. kuralların temeli bu, yersen..

    imza : kenar mahallede büyümüş, artık gerekmediği halde biyolojik saati kurulmuş olduğu için hala sabah 5:30'da uyanan biri..
hesabın var mı? giriş yap