• bu harita uşak'ın karadeniz ya da doğu bölgesinde olmadığını herkesin aklına kazımıştır artık.
    "30 büyükşehir ve zonguldak" out
    "13 doğu ili ve uşak" in
  • bu şehirde doğup büyümüş olmanın en büyük avantajı, büyükşehirlere gittiğinizde hemşehrilik odaklı taksi muhabbetlerine maruz kalmamanız.

    - hemşerim memleket nire?
    - uşak (muhabbeti kest!)
    - ...
  • cumartesi akşamı gidip pazar yaydıra yaydıra orada gezicez artık ege halkı olarak, hazır ol uşak..
  • harita'ya göre hdp uşak'ta 1.parti :)
  • bulunduğu bölgeyi iç anadolu zanneden malları göstermiş şehirdir. ayrıca her bakımdan kütahya ve afyon'dan farklıdır.
  • pandemi sürecinin çoğunu uşak’ta geçirmiş, kasım gibi de yine uşak’ta covid geçirmiş bir uşaklı olarak mevcut tabloya yorumum sürü bağışıklığı hipotezine en yakın olan il olduğudur. çünkü benim covid geçirdiğim zamanlarda şehirde hasta olmayan yoktu zaten. bir artış muhabbeti vardı, o da vakaların düşük olmasından kaynaklıydı. sonuç olarak uşak sırasını savdı dostlar, darısı herkesin başına.
  • çok uzun yıllar olmasa da, şehri tanıyacak kadar zaman geçirdim bu kentte.

    ilk başlarda afyon'la komşu iller olması sebebiyle kafamda kentle ilgili "küçük afyon" diye bir önyargı oluşmuştu ama içinde biraz zaman geçirince bunu kısa sürede yıktı. ilçeleri için aynı şeyleri söyleyemem belki ama şehir merkezinin afyon'la alakası bile yok. uşak'ta sevgilinizle el ele gezdiğinizde, kimse kafasını kaldırıp da, rahatsız edici bir şekilde bakmıyor size, yabancılaşma yaşamıyorsunuz. o kentin büyük bir artısı.

    diğer büyük artısı da halkının misafirperverliği. okulun öğrencilerinin evlerine yaptığım ziyaretlerde hakikaten çok iyi karşılandım ve her gittiğim evde (belki mesleki olarak bunu yapmam etik değildi ama ) aldığım o enerjiyle sofralarına oturdum, bir tarhana çorbası içtim. o tarhana çorbalarından da, sofrada onlarla oturmaktan da çok zevk aldım.

    tarhana çorbası demişken, çorbayla falan aram hiçbir zaman çok iyi olmadı ama uşak'ta sevdim bu çorbayı. işin en enteresanı her evde yapılan çorbanın farklı olması. aralarında çok büyük bir tat farkı olabiliyor ama çorba konusunda hakikaten çok iyiler. hiç tadını beğenmediğim bir çorbaya denk gelmedim. izmir - ankara yolunda uşak'ta duracak olsam, ilk işim çorba içmek olur, o derece.

    şehir merkezine gelirsek, genel anlamda izmir şirinyer'e benziyor. şirinyer'in forbes caddesi neyse, uşak'ta mecburiyet caddesi de o. caddenin çevresinde apartmanlar, siteler; ortada herkesin toplandığı ve her şeyin olduğu tek cadde... hemen hemen şirinyer'le aynı diyebilirim.

    bu da doğal olarak üniversite öğrencileri için can sıkıcı bir durum. en azından uşak'ta bulunmaktan çok memnun bir öğrenciye ben denk gelmedim. sosyal hayat pek canlı değil, ders çalışmak için ideal bir yer orası kesin. üniversite demek ders demek değil mi zaten?*

    bonus olarak şöyle bir facebook grubu var : "uşak mecburiyet caddesi'nde 500 km yürümüşümdür diyenler grubu:)

    http://www.facebook.com/…47990667&v=wall&ref=search
  • ınsanlarin hicbir fikri olmadan nedense surekli ic anadolu ili olmali dedigi il. gayet normal gorunuslu ve goruslu insanlarin oldugu yer. ınsanlari gayet kendi halinde, asiri dinciligin olmadigi, kimsenin kimseye karismadigi yerdir. kimse icki iciyorsunuz veya ramazanda yemek yiyorsunuz diye size tepki gostermez. kadinlar degerlidir oyle mal gibi alinip satilmaz. neyini begenmediniz anlamadim? bos bos yorum yapan insanlar dolmus bilmeden.
  • halkın %60 ı dönerci, %30 u telefoncu, %10 u ise diğer mesleklerden olan şehir.
hesabın var mı? giriş yap