• ünlü berkeley üniversitesinin kapısından dışarı çıkarken yolun kenarında bir amerikalının gitarı ile "üsküdara giderken" şarkısını çaldığını duyduğumda kulaklarıma inanamadığım gidip nereden öğrendiğini sorduğumda "berkeley sırtlarında" evi olan bir "türk ud sanatçısından" öğrendiğini söyleyen kişinin bulunduğu üniversite...bu olayın türkiye ve türkler konusuna inanılmaz yabancı olan bir yer de gerçekleşmiş olması şaşkınlığımı kat be kat arttırmıştır keza daha önce bir amerikalının "siz türkler hidniye mi tapıyorsunuz ki ülkenizin adı turkey" sorusuna maruz kalmıştım...
  • "there are two major products that come out of berkeley: lsd and unix. we don't believe this to be a coincidence."
  • başvuru formumdaki bir sorunu farkedip kendilerine mesaj atmamla beraber tam 8 dakika içinde sorunu çözüp bana e-maille dönen üniversite. hayranlığım biraz daha arttı.
  • periyodik tabloda adına element bulunan okuldur.
  • guzel sanatlar fakultesi kutuphanesindeki dinazor isketleriyle fotograf cektirirken insana vay be ne kadar gercekci yapmis adamlar dedirten, ancak ilisikteki yaziyi okuyup olayin gercek oldugunu ogrenince adamı fena halde dumura ugratabilen universite.

    edit: yolunuz berkeley'e düşerse muhakkak kampüse girip gezmeniz tavsiye edilir, zira bizim g.tü boklu beş para etmez üniversitelerimizdeki gibi içeri girerken sırat köprüsü stresi yaşamazsınız, sadece elinizi kolunuzu sallamanız yeterlidir.
  • times higher education'ın 2014 dünya üniversiteleri sıralamasında yale, princeton, columbia, cornell gibi üniversieleri açık ara farkla geride bırakarak, oxford üniversitesinin ardından altıncılığa yükselmiştir. bir diğer önemli liste olan arwu sıralamasında ise harvard ve stanford'un ardından üçüncüdür.

    daha önce bahsedilen toefl konusu ise undergraduate için şöyledir: okullar genelde başvurularda çok büyük kriterler koymazlar; malum ne kadar başvuru, o kadar para. örneğin 4 üzerinden 3.0 ortalaması olan herkes başvurabilir okula; fakat birey şayet büyük bir icat ya da alanında üstün bir başarıyla gelmiyorsa, sadece başvurduğuyla kalır eğer girmek istediği bölüm hiç kimsenin başvurmadığı bir bölüm değilse. aynı şey toefl için de geçerlidir. tüm bunlara ek olarak, diyelim ki birey toefl 80 ile okula kabul edildi, okula girdikten sonra bir ingilizce sınavı onu beklemektedir. bu sadece yabancılar için değil, okula yeni başlayan herkes için geçerlidir. o sınav sonucuna göre birey belli bir sınıfa yerleştirilir ve eğer seviye temel ingilizce dersini alacak seviyede değilse (vatandaş ya da yabancı fark etmez. birçok amerikalı alt seviyelere yerleşiyor), alt seviyede ingilizce dersleri almak gerekir çünkü iyi bir eğitim için sadece ingilizce bilmek yetmez. kısacası, 80 ile ya da 3.0, 3.4 ortalamalarla başvurmamak tavsiye edilir.... şayet kişinin büyük bir icat ya da başarısı yoksa.
  • gereksiz satafati sevmeyen compact okul.
    kampusune laf soyleyen gidip odtu'de otostop cekebilir.
  • kampüsü stanford'unki kadar gösterişli olmayabilir ama ortalıkta özgürce dolaşan delileri, evsizleri ve sincaplarıyla gönlümüzün üniversitesidir berkeley.
  • kampüsünün coğrafi konumundaki güzellikten sonra dikkatimi çeken ilk şey tüm öğrencilerin sanki bir tür sessiz ayindeymiş gibi orada burada konuçlanmış halde istisnasız hepsinde olan macbook bilgisayar ekranlarına bakmalarıydı oturma alanlarında, yemek alanlarında.

    ve ekranlarından görünen sosyal medya siteleri değildi. burası için ütopik birşey tabii.
  • her yıl öğrencileri çırılçıplak soyunup üniversite binası içinde çocuklar gibi koşup eğlenir.
    2011 koşusu için : http://youtu.be/2seqf9urq6q
hesabın var mı? giriş yap