• şu anda en kötü dönemini yaşamaktadır. konserlerden, coverlardan gelen para yetiyor olacak ki kimse bir şey üretmiyor. koca nesil sadece rap dinliyor sizin yüzünüzden.
  • türkiye'de 80 darbesi sonrasında değişen düzende 80 öncesi yapılan müziğe yüz çevrilmişti. 60'lar sonunda ortaya çıkan anadolu pop akımı (bakın anadolu rock değil çünkü anadolu rock kavramı 90lar itibariyle ortaya çıkmış ve ticari yönü ağır basan bir kavramdır) sonucunda türkiye hiç tanışmadığı bir müzikle tanıştı ve saykodelik dönemin başlamasına sebep oldu. dönemin yabancı gruplarıyla yarışacak gitar, klavye , bas ve davul soloları meydana çıktı. 80 darbesine yakın bir zamanda insanların umutsuzluğa kapılması nedeniyle gruplar dağılmış, türkiyede müzik durulmuştur. avrupa ile yarışan gruplarımızın üyeleri avrupa'ya giderek farklı işlerle uğraşmışlardır.

    gelin görün ki 80 sonrası liberalleşme döneminde arabesk krallığını ilan etmiş, çok değil 5-6 sene önce yapılan evrensel nitelikte sayılabilecek şarkılar unutulmuş, üniversitelerde "türkçe sözlü rock müzik yapılır mı" diye konferanslar düzenlenmiş. türkçe sözlü rock müzik yapılır mı diye merak ediliyor ise günümüze değil 60 sonundan 70 sonuna kadar olan dönem iyi incelenmelidir. görecekleriniz sizi tatmin edecektir.
  • (bkz: kargo)
  • volvox ve ardından aynı grubun iki solisti özlem tekin ve şebnem ferah ile tarzını belirlemiş ve kendine yer edinmeye başlamış müzik türüdür.

    daha sonraki gruplar cok başarılı hatta daha iyi şarkılar yapıyor olsa da kendi tarzlarını coktan yaratmış şebnem ferah ve özlem tekin hala başı çekmektedir.

    çabuk eskiyen, tükenen pop müziğinden ayrı yıllarca dinlenebilecek güzel şarkılardır.
  • fazlasıyla tarhana kokar.
  • rock dediğimiz müzik türünün türkçe olarak yorumlanmasına verilen isimdir. bu konuda bir sürü grup iyi çalışmalar çıkarmışlardır, herkes kendi sevdiklerini yazar, ben kendi sevdiklerimi yazacağım (şunu niye yazmadın diye mesaj atmayın altına yazın diye söylüyorum)

    dr. skull, ünlü, mavi sakal

    (kötüleyecekler için not: biliyorum senin sevdiğin grup yok burada ondan kötülüyorsun, seninki kötü demedim ben kendi sevdiklerimi yazdım arkadaşım)

    (böyle bir başlığı açmış olmaktan gurur duydum evet)
  • 1970ler bu konuda en tepede olduğumuz dönemdir. özellikle türkülerimizin yeniden düzenlemeleri takdire şayandır. beyaz kelebekler, moğollar, erkin koray, barış manço, alpay'ın bir çok güzel örnekleri mevcuttur. mutlaka dinlenilmesi gerekir.
    her konuda olduğu gibi müzikte de geriliyoruz.
    aşağıdaki linkte güzel bir derleme bulacaksınız.
    1970ler folk rock
  • itirazcı tavırları ve siyasi eleştirili şarkı sözleri ile duman bu işi en iyi yapanlardandır.
  • ikiye bölündü. bir yanda her boku aştım ben, dağınık lirik hırtları, diğer yanda aslı'sı kötü yola düşen kerem'ler. durduramıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap