• tramvayla okula giderken önünden geçersin bunun. hey gidi günler...
  • ahmet kabaklı'nın girişimiyle 1978 yılında kurulmuştur. amacı, 1972'de ahmet kabaklı tarafından çıkarılmaya başlanan ve o günden bu güne kadar her ay muntazaman yayınlanan türk edebiyatı dergisinin desteklenmesidir. vakıfta osmanlıca, tehzip, hat, minyatür, güzel konuşma, yabancı dil, okuma sanatı, türk sanat musikisi dersleri, gelenekli tiyatro dersleri, türk halk musikisi dersleri gibi dersler verilmiş ve seminerler düzenlenmiştir.

    (bkz: ukteydim doldum)
  • türk edebiyatı diye çok az yerde bulunan bir dergi de çıkarırlar. konuları da birçok edebiyat dergisine göre iyidir, en azından edebiyat tarihçileri için ilgi çekecek dergidir.
  • konferans salonundaki ses sistemi yıllar geçmesine rağmen hala düzeltilmemiş olan tarihi mekan. her çarşamba sohbeti öncesinde en az bir kere "mikrofon açık mı? kapalı mı? bu ses nereden geliyor?" muhabbeti yapılır. yine de gidilesi ve takip edilesi kalitede programları vardır.
  • binasına adını veren cevri kalfa, ikinci mahmut'u ölümden kurtaran ve tahta çıkmasını sağlayan harem kadınıdır. eğer, cevri kalfa yeniçerilerin isyanı sırasında, müstakbel padişahı haremin çatısına çıkarmasaydı, tarih çok farklı yazılacağı gibi, sultanahmet tramvay istasyonun bitişiğindeki bu bina da muhtemelen olmayacaktı.

    türk edebiyatı vakfına gelirsek, kültürümüze önemli katkı sağlayan, değerli insanları bir araya getiren bir kurum olup, adeta okuldur.

    vakfın alt katında bulunan kafede de çok lezzetli tatlıları yiyip, sohbet edebilirsiniz.
hesabın var mı? giriş yap