• trt izmir radyosu türk halk müziği sanatçısı. 1989 yılında memleketi olan denizli de belediye konservatuarından mezun olmuştur. kendi güzel, sesi berrak, üstelik bağlama ustası.
  • türkiye'nin en temiz bağlama çalan ustalarından birisidir. net bağlama tavırları, nota ve enfes bir ses ile birleşince tadına doyulmaz bir müzik dinletisi ortaya çıkmakta. trt kadrosunda olması belki bir anlamda kendisi adına talihsizliktir. ciğeri beş para etmez dansöz bozmaları her an evlerimizde iken trt bu cevherleri hangi kara gün için saklamakta merak konusu. youtube video sitesi belki de halk müziği severlerin ve meraklıların bir nebze olsun imdadına yetişmekte.
  • teke yarimadasi turkulerini o kadar guzel okuyor ki, ondan dinledigim her bir yarimadanin turkusu gun boyu kulagimda caliyor hep
  • http://www.youtube.com/…?v=eobyvzik1pk&feature=plcp

    şurada, nasıl denir, şov yapmıştır. iyidir.
  • hakkında kaleme alınan güzel bir yazı için;
    http://www.odatv.com/…e-masali-tugba-ger-2711121200
  • yaren tarzı saz ile çaldığı sobalarında kuru da meşe'yi dinledim de, düşündüm ki özay gönlüm üstad sağ olsaydı alnından öperdi, ki muhtemelen yaşları düşünüldüğünde öpmüştür, "aferin gızıma" demiştir. kendisini canlı izlemek için umarım bir fırsatım olur. altın kıymetinde bir sanatçı.
  • tuğba ger ama kasma dedirten isme sahip sanatçı
  • yıl olmuş 2014 ben daha yeni tanıyorum kendisini. arkadaş böyle bir ses, böyle bir yorum nasıl oluyor da bugüne kadar tanınmıyor. yemin ediyorum kendimi kesicem ya.
    şimdi bu ablada bir ses var bir duruluyor billur oluyor, bir coşuyor çağıl çağıl çağlayan oluyor. gırtlak desen, tavırdan sorsan böylesini arasan bulamazsın. e ben o işten anlamam ama bozuk düzen deniyor, üstad deniyor, en iyilerden deniyor. ee geriye ne kaldı. ne kalacak açıp dinlemesi kaldı.
    şimdi ben burdan link verip de kimseyi de şey yapmak istemiyorum.
    neyse sen tuğba ger yaz ne çıkarsa hepsini dinle, peşimana gelmezsin.
  • ayağına giymiş sedef nalini adlı rumeli türküsünü öyle bir güzel çalar ve öyle bir güzel söyler ki dinlemeye doyamazsınız.

    trt neyse ki solo albümler serisinde kendisine yer vermiş de, en azından bir albüm dolusu eserini dinliyebiliyoruz.

    tanım: dinlemeye doyulamayan kadın sanatçı
  • dün akşam tesadüf eseri trt müzikte rast geldiğim (bkz: yaren) çalışıyla dikkatimi çeken berrak sesi,bağlamaya olan hakimiyeti ve kusursuz yorumuyla beni akşam akşam mest eden,yeni tanıdığıma çok hayıflandığım trt izmir radyosu sanatçısı,üstad.
hesabın var mı? giriş yap