• alt grup olarak hendrix'i reddetmişlerdir. tarih de onları reddetmiş sanırsam ki..
  • 1967 yılında kerim çaplı'nın davulda kim copli adıyla yer aldığı grup...

    kerim çaplı, the monkees'in "pisces, aquarius, capricorn & jones ltd." ve "1967 live" plaklarında çalmıştır.
  • the beatles ve the byrds'in basarisini gordukten sonra "belki biz de adimizi yanlis yazilmis bir kelime yaparsak cok meshur olurus" mantigiyla isimlendirilmis, enstruman calma veya beste yapma yetenegi olmayan insanlardan olusan, ama cok basarili besteciler tarafindan desteklendikleri icin (im a believer bir neil diamond bestesidir mesela) guzel sarkilara sahip bir grup
  • abd'de 1967 senesine gerçek anlamda damgasını vurmuş oluşumdur(ticarî başarıdan bahsediyorum).

    grubun debut albümü olan the monkees(ki ekim 1966'da yayımlanmıştır), kasım 1966'dan şubat 1967'ye kadar aralıksız 13 hafta listebaşı olmuştur.

    ilk albümün getirdiği bu büyük başarıyı elbette ki kaçırmak istemeyen yapımcılar, ocak 1967'de grubun ikinci albümü olan more of the monkees'i kaydetmiş(ki abd'de 1967'nin en çok satan albümü bu albümdür), bu albüm de şubat ayında listebaşı unvanını debut albümden devralarak aralıksız 18 hafta (haziran ayına kadar) listebaşı olmuştur.

    rüzgârı arkasına alan grup, mayıs 1967'de 3. albümleri olan headquarters'ı çıkarmıştır ancak grup üyelerinin ilk kez enstrüman çaldığı bu albüm beklenen etkiyi yaratamamış ve sadece 1 hafta listebaşı olmuştur. tabii bu durumda hiç kuşkusuz ki the beatles'ın sgt. pepper's lonely hearts club band ile ortalığı sallamasının rolü de büyüktür(temmuz ayından ekime kadar 15 hafta üst üste listebaşı olmuştur albüm abd'de.).

    son olarak kasım 1967'de 4. albümleri pisces, aquarius, capricorn & jones ltd.'yi yayınlamışlar, bu albüm de yılın son 5 haftası listebaşı olmuştur.

    hülâsâ eşine az rastlanır bir pop müzik başarısıyla abd'de 1967 senesinde 29 hafta listebaşı olmuş the monkees; iyi bir pazarlama başarısı, hiç de fena sayılmayacak şarkılar, temiz düzenlemeler, anlaşılabilir sözler. (60'lı yıllarda abd'de benzer bir durum sadece the beatles için, o da 1964 senesinde olmuştu; 30 hafta listebaşı olmuştu the beatles. )

    90'lı yıllarda patlama yapmış(ve çok daha fazla ilgi görüp, konuşulmuş) boybandlerin atası hiç şüphesiz ki the beatles ve beatlemania'nın yarattığı kitlesel etkinin müzik piyasası tarafından idrak edilmesidir, ancak ''ilk -ve tam anlamıyla gerçek- boyband kimdir?'' sorusunun cevabı da kuşkusuz the monkees'dir.
  • hiç de fena olmayan şarkılar yapmış gruptur. 60'lı yılların ruhunu dinlemek isteyenler için güzeldir.
  • 1960-70 ler arasında kendilerini ortaya koymuş amerikan bir müzik grubudur. ağırlıklı olarak rock çerçevesindeki türlerde müzik yapmışlardır. şahsım adına eski şarkıları pek sevmem fakat grubun i'm a believer isimli şarkısı ciddi anlamda dinlenilesidir; özellikle sözleri çok hoşuma gitmektedir.

    edit: anlatım bozukluğu
  • 1987'de mtv 20 saatlik bir the monkees maratonu yayinlayarak gruba destek vermis. eski hipiler ve baris yanlisi bir merakli kitlesi olan grup, the monkeys adi yerine the monkees'i tercih etmistir. maymunluktur tabii yaptiklari. ki maymunlugu severiz.
    site adresleri: http://www.monkees.net/
    (bkz: meet the monkees)
  • söylendiği kadar uyduruk olmayan eski bir gruptur. şahsım adına ben epey severim. gitar şeklindeki logoları çok havalı bulurum. beatles'a, byrds'e ne biliim vogues'a göre ayrı bir havası ve last train to clarksville, hey hey we're the monkeys, daydream believer ve i am a believer gibi kült olmuş şarkıları vardır. 80li yıllarda new monkees diyerek yeniden bir denemişler, abd'nin kimi eyaletlerinde hafif çapta bir heyelana sebebiyet vermişlerdir.
  • zamanında.. "beat grupları popüler, biz de bunla ilgili bir dizi yapıp paranın damına koyalım" diye yola çıkan hollywood produktorleri tarafından bir araya getirilen grup.

    dizi kastları olarak başlayıp uluslar arası başarıya sahip oldular. ben de pek bi severim.

    detaylı bilgi isteyenlere vh1'ın the monkees belgeselini şiddetle tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap