• the dark side of the moon'un 5. sarkisi.
    once piyano girer, sarki boyunca (sesinden zenci oldugunu tahmin ettigim) bir kadin cigliklar atar.
    her ne kadar entrumantal da olsa film repligi tarzinda bazi sozler soylenmektedir.* o sozler sunlardir*:
    "and i am not frigtened of dying, any time will do, i don't mind. why should i be frightened of dying? there's no reason for it, you've gotta go sometime."
    "i never said i was frightened of dying."
  • en saglam floydianlar tarafindan bile bir "siyahi" sesin hayat verdigi yanilgisina du$u(nu)len, inanilmaz pink floyd ba$ yapiti. halbuse, "ölüm" temasini i$leyen bu destansi $arkiya hayat veren vokaller the alan parsons project ve roger waters'in solo albumlerinden de hatirlayacagimiz clare torry'ye aittir. i$iklar icinde yatsin, rick wright'in besteleme surecindeyken kafasinda kurguladigi bu konseptten bihaber olan torry $arkinin kaydina cok kisa bir hazirlik surecinden sonra ve neredeyse dogaclama olarak girmi$, tek seferde i$ini yapip cikmi$tir.

    sanatta, bilhassa da muzikte "ruh" kavraminin ne oldugunu aciklayabilecek daha iyi bir "case study" du$unemiyorum. the great gig in the sky, armonik anlamda sadece 2 (yaziyla iki) akordan ibaret... gel gor ki en $ahsi tasarrufumca bu $arki tanri katina ait... wright, giderken bunu da yaninda goturmu$tur, $uphemiz yok.
  • artık öksüz kalmış şarkıdır...
    (bkz: rick wright)
  • studyoda tamamen dogaclama kaydedilen sarkı.
  • bu şarkının o muhteşem vokallerini hafif wah'lı bir şekilde gitarla çalmaktan daha büyük bi tatmin düşünemiyorum bi gitarist için.. (efenim? angelina jolie ile bi gece mi? geç bilader geeeççç)
  • richard wright'ın klavye ve piyano için bestelediği eser. klavye yerine kadın vokalistin çığlıklarını kullanma fikrinin ise, albümün stüdyo teknisyeni alan parsons 'a ait olduğu iddia edilir.
  • dünya üzerinde ölüm temasını işleyen en iyi şarkı. ölüm hakkında bişeyler anlatan şarkılar yapabilmek için kendilerini parçalayan tüm diğer müzisyenlere örnek olması gereken rick wright imzalı pink floyd eseri. ayrıca şarkının kimi yerlerde canlı olarak çalınan ve the mortality sequence olarak bilinen bir versiyonu da vardır. bunun ortasında o zamanlar ünlü bir gazeteci olan ve ahlak konulu vaazlar veren, soyadını hatırlayamadığım malcolm isimli bir adamın, klavye eşliğinde, incilden okuduğu bölümler de yer almaktadır. bir de neurofen isimli bir ağrıkesici reklamında kullanılmasıyla reklamlarda kullanılmasına izin verilen ilk pink floyd şarkısı olma özelliğine de sahiptir.
  • dark side of the moonda şarkıya vokal yapan clare torry 1 günde kayıtları bitirmiş ve karşılığında kendisine 20 sterlin ödenmiştir..
  • taksi soforu bugun gunduz vakti bunu dinliyordu, sesini de acmisti. genelde r&b dinlerler ama...
  • youtube yorumlarindan. ''bazen hissettiklerinizi kelimelere dokemezsiniz, ciglik atmaniz gerekir.''
hesabın var mı? giriş yap