• okulda yaptığımız mangal organizasyonunda kanat sevmediği için kadın öğretmenlerden birine ayrılan tavuk göğsünden tadan bir erkek öğretmen arkadaşın, "hocam, sizin göğüsleri de yedik" demesiyle içime doğru kahkaha atmama sebep olmuş besin maddesi.
  • 100 gramında tam 30 gram protein ve sadece 3 gram yağ oluşuyla süper bir sporcu yiyeceğidir kendisi. bir sporcunun yiyebileceği en iyi protein kaynaklarından birinin bir tavuğun memesi olması doğanın bir şakası kabul edilebilir.
  • yemek olanından ziyade tatlısı bir harika olur. evde yapılanı makbuldür. hele ki içerisinde kakaolu bisküvi parçaları varsa ve üzeri tarçınla kaplanmışsa, değmeyin keyfime.

    sonra neden 1500 kilo oldum?
  • eskiden arkadaşlarımla balık tutmaya giderdik. yakalayacağımızdan değil de işte maksat sohbet muhabbet zaman geçsin. balık yemlerinin çoğu deniz ürünü olduğu için ben yem olarak onları kullanmayı sevmezdim. sigara, bira, cips vs derken sürekli elimi yıkamam gerekirdi. bu yüzden yem olarak hep tavuk göğsü kullanırdım. hem kolay kesiliyor. hem akma, kokma yok. hem de balıklar seviyor diye.
    bildiğin bir paket tavuk göğsü alır, kalanını da giderken denize atardım balıklar yesin diye.
    öğrenci olduğum zamanlarda denize atmaya çekinmediğim şeyi (ekonomik olarak) şu an denize atamam. alın size yeni türkiye.
  • tarihin en anti-vegan tatlısıdır.
    hayvanın yumurtası, eti, sütü ve yağı bulunur.
  • tatlı olanı için konuşursak hala 2021 yılında içinde gerçekten tavuğun göğüs eti olduğunu bilmeyenlerin yediği tatlı. yalancı tavuk göğsü diye özellikle belirtilmiyorsa onda tavuk vardır. bu gerçeği öğrenenler yasın beş evresi teorisini uyguluyorlar.

    1- inkar: hayır kardeşim saçmalama ya yanlış biliyorsun. araştırmanı öneririm.
    2- öfke: he vardır he var baydı trollük. abartma ya.
    3- pazarlık: belki sadece sizin yörede belli yerlerde öyledir.
    4- depresyon: o tel tel olan şeyler şeker değil mi, pamuk şeker, pişmaniyede de oluyor?
    5- kabullenme: neyse ya yedik artık, öyleymiş yapacak bir şey yok. önümüze bakacağız.
  • tatlısıyla ilgili şöyle bir şey okumuştum, çok hoşuma gitmişti.

    insan hayatının 3 evresi vardır:

    1) tavuk göğsü tatlısının tavuktan yapıldığını sandığın dönem.
    2) tavuk göğsü tatlısının tavuktan yapılmadığını öğrendiğin dönem.
    3) tavuk göğsü tatlısının gerçekten de tavuktan yapıldığını öğrendiğin dönem.

    *
  • kökenleri roma imparatorluğuna dayanan bir tatlıdır. roma imparatorluğundan bizans’a, oradan da türklere geçmiş, zamanla orjinal memleketlerinde unutularak türk mutfağına özgü bir tatlı haline gelmiştir.

    günümüzde de halen basit değişiklikler haricinde orjinal tarife çok yakın şekilde yapılmakta.

    orjinal tarifi;
    göğüs eti sıcakken tiftilir, bu arada bir tencerede süt kaynatılır, tiftilmiş tavuk göğüs eti bu sütün içine atılır ve bir tahta tokmakla dövüle dövüle pişirilir. tavuk eti iyice süte karıştığında, koyultmak için yeterli miktarda dövülmüş badem (artık nişasta) eklenir ve yine karıştırılarak sütle karışıma yedirilir. son aşamada ise tatlandırmak için içine biraz bal (artık şeker) konulur.

    orijinalden (iyi ki de) saptığımız tarif ise bunu kazandibi haline getirmemiz.
  • ülkecek ciddi anlamda bu konuyu konuşmamız gerekli. ülkede inanılmaz bir tavuk sahtekarlığı yapılmakta ve bunu en çok tavuk göğüste hissediyorum. birçok marka denedim hemen hepsi yapıyor bunu. et sarımsak kokuyor lan. ciddi anlamda sarımsak kokuyor ve hatta bazı markaların tavukları piştiklerinde zıplayan top ısırma hissi veriyor. formları plastik gibi, keserken bile farklılar. özellikle şenpiliç şu an ülkenin en kötü tavuklarını yediriyor insanlara. bu konuyu araştırmak istedim ama henüz kimse konuşmamış internette. bu bozuk ürünleri baharatlayıp yeniden tüketiciye göndermek beni çok rahatsız ediyor. şu an migrostan aldığım tavuğu yerken yazıyorum bunları, dilimlerken yine o koku, piştikten sonra yine o kauçuk ısırma hissi.
  • yemek olanı sporcular için faydalı, tatlı olanı instagram ve damak tadı için faydalı olan yiyecektir. her türlüsünü seviyoruz.
hesabın var mı? giriş yap