• yörükler tarafından ilginç bir teknikle alabalık avlamada kullanılan enteresan bir bitkidir. sütleğen bir taş ile ezilir ve ezme neticesi çıkan süte benzer sıvı alabalıkların geçtiği dereye dökülür. sütleğenden çıkan bu özsu deredeki oksijeni geçici olarak bloke eder ve neticede oradan geçmekte olan alabalık ve bilumum diğer balık oksijensizlikten bayılır. neticede balıklar elle teker teker toplanır...
  • susuzluktan kıvranıyorsanız ve temizliğinden şüphe ettiğiniz bir su birikintisi, kuyu, sarnıç varsa bu suyun ortasına sütleğenin sütünden 2-3 damla damlatmanız size temiz ve steril su sağlayacaktır. su yüzeyindeki ot, yosun vesairenin bir manyetik alan etkisindeymiş gibi suyun kenarlarına doğru çekilmesi de bambaşka bir güzelliğidir.
  • ilginç bir bitkidir bu. üzeri yapraklar, ot, çöp dolu bulanık kirli bir gölete birkaç damla damlatınca dalgalar halinde yayılıyor ve suyu temizleyip cam gibi yapıyor.

    bir de son derece zehirli. çocukluğumda bi bok biliyormuşum gibi içinden çıkan beyaz sıvının süt olduğunu iddia ederek ilginçlik olsun diye içip zehirlenmişliğim var * iyi ki yanımdaki arkadaşlarım bana uyup içmemiş.
  • yörükler tarafından balık avlamak için kullanılan bir bitkiymiş. inanmak zor gelse de, görüntüler bir aldatmaca değilse buyrun izleyin..

    sütleğen otuyla balık avı
  • sütleğen, diğer isimleri sütlücen, sütlüceotu, euphorbia, spurge, euphorbe olan sütleğengiller familyasından, süt gibi beyaz ve zehirli bir özsuyu taşıyan, bir veya çok yıllık, otsu veya odunsu bir bitkidir. yurdumuzda 60 kadar çeşidi vardır. sütleğen tohumu yağ açısından zengindir. sütleğen özsuyu ise reçine ve nişasta içerir.

    sütleğen faydaları:
    * sütleğen bitkisinin kuvvetli müshil etkisi vardır.
    * kabızlığı giderir.
    * bitkinin sütü siğillere iyi gelir.
    * sıtma ve sarılıkta da kulanılır.
    * sütleğenin sütü nasıra sürülürse faydalı olur.
    * kurutularak toz haline getirilen bitkinin yarısı kadar kına karıştırılarak yaralar üzerine bağlanırsa yarayı kısa zamanda tedavi eder.

    sütleğen bitkisinin zarraları:
    zehirli bir bitki olduğu için dikkatli olunmalıdır. tavsiye edilen miktardan fazla kullanılmamalıdır.

    sütü kabızlık giderici olarak kullanılır. bitki özsuyu ağrı dindirici olarak bilinir, dalak hastalığının ve bazı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

    sütleğen çiçeği nasıl kullanılır:
    sütleğen bitkisinin özsuyu ve tohumlarından elde edilen yağ dahilen ve haricen kullanılır.
  • antalya - kaş , kınık‘ta bir yer.

    (bkz: sütleğen kınık)*
  • özellikle bakmadığım her yerde karşıma çıkıyor. öylesine başımı çevirdiğimde bir duvarın dibinde, bir bahçenin sınırında, bazen çiçeklerin arasında. öyle muazzam bir görüntüsü var ki, ister istemez ona bir süre hayranlıkla bakıyorum.

    sütleğen kırıldığında içinden çıkan öz, fazla olursa zehir olabilirken, bulanık bir suyu da berraklaştırabiliyor.

    belki içimizden bazıları sütleğenler gibi. bakılmayan, aranılmayan her yerde. olur da kırılırsa içinden çıkan zehir az akarsa, kalbi berraklaştırıp, çok akarsa kalbi kapatıyor.
  • bu süt özünün siğile iyi geldiği söylenir. en azından bizim köyde tüm kocakarıların reçetesi bu olmasına rağmen, benimkini sadece kaşındırmakla yatinmişti.
  • japon kaktüsü.
  • antalyanın kaş ilçesinde "nysa" adıyla da bilinen bir antik kenttir. ben demiyorum kitap diyor.
hesabın var mı? giriş yap