• kaynak
    kaynak 2

    “bu ismet inönü'nün chp'sidir o gün darbeyi yapan da ismet inönü'nün chp'sidir”

    chp için arkadaşlarının dönem dönem, "bu atatürk'ün chp'si değil" dediğini aktaran soylu, şunları kaydetti:

    "fakat orada keserler. peki bu kimin chp'si? bu ismet inönü'nün chp'sidir. o gün darbeyi yapan da ismet inönü'nün chp'sidir. cumhuriyet halk partisinin rengini, kanını, suyunu, sinirini, duygusunu veren de ismet inönü'nün chp'sidir. bugün kurulduğu tarihle bugün arasında hiçbir benzerlik söz konusu değildir."

    "ismet inönü'yü iyi anlamadan", "onun yaptıklarına ve bıraktıklarına iyi bakmadan" türkiye'nin demokrasiyle buluşamayacağını iddia eden soylu, "bugün cumhuriyet halk partisinin ortaya koymuş olduğu, daha doğrusu bir muhalefet tarzının ortaya koymuş olduğu bütün süreçlerin ruhunu, cümlelerini, psikolojik harekat tarzını ve tablosunu resmetmiştir ve hala o çizgiden devam edilmektedir." diye konuştu.

    aşağıda bkz verdiğim başlığın konuyla alakası yoktur. sadece görülsün ve entry girilsin diye bkz verdim başlık tutunca. yanlış anlaşılmasın.

    edit: (bkz: umit ozdag ikileminin artik kafayi yedirtmesi)
  • abdülhamit e laf edenler hakkında soruşturma açılan ülkede cumhuriyetin ikinci cumhurbaşkanına laf atmak serbest. laf atanları toplasak inönü nün tırnağı etmezler
  • geçen gün ümit özdağ'a laf ettiğinde, süleyman soylu'nun da dediği gibi "muhalefet tarzının ortaya koymuş olduğu bütün süreçlerin ruhunu, cümlelerini, psikolojik harekat tarzını ve tablosunu resmetmiştir"

    kısacası pekmezim dökülmesin diyen muhalefete istediğim lafı ederim diyor. sadece 6 ay içerisinde tüm ekonomik sorunlar, göçmen sorunlarını da bu sayede chp'ye yıkacaktır.
  • süleyman demirel bir gün 70'li yıllarda genel başkanı olduğu adalet partisi'nin bir milletvekilinin ismet inönü hakkında ileri geri konuşması üzerine;

    "sen neden böyle ismet paşa hakkında konuşuyorsun? ismet paşa'nın arkasında iki cephede savaş zaferi var,
    senin arkanda terzinin diktiği ceketten başka ne var?" o metin

    o herif de sesini kesmiş tabii.

    peki, süleyman soylu'nun başarısı nedir? merhum süleyman demirel sağ olsaydı daha başka bir cevap verirdi soylu'ya... *

    bu arada, süleyman soylu, adalet partisinden sonra kurulan doğru yol partisi'ne, süleyman demirel'in genel başkanlığı zamanında değil, demirel'in 9. cumhurbaşkanlığı'na seçilmesinden sonra, tansu çiller'in genel başkanlığı zamanında katılmıştır. çiller faktörü yani... burası önemli bir nokta.

    edit: hata düzeltme.
  • (bkz: hassiktir)
  • kurucu babalardan ikincisine yapılan ağır hakaret ve vefasızlıktır. umarım hak ettiği karşılığı bulduğunu da göreceğiz.
  • boğazına kadar suça batmış, bakan koltuğunda oturan bir şehir eşkiyasının, hadsizce davranıp ülkenin kurucularından olan büyük asker ismet inönü'ye hakaret ettiği sözlerdir. bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım..
  • ismet paşanın ruhu şad olsun, ışıklar içinde uyusun.
  • trol bakan on mission
hesabın var mı? giriş yap