• prezantasyonlar için çok önemli bir silahtır. çünkü asla reklam filminizi satacak olan müşteri temsilcinize güvenemezsiniz. biraz da müşterinin kafasında canlanmasının kolaylaşması için ideal çözümdür. ha en güzeli çekip göndermektir ama pahalıdır.
  • senaryonun basit ama net sekilde resmedilmesi.
  • sabaha karşı çizileni makbuldur.
  • doğrudan müşteriyle çalışma durumlarında (ki hiç tavsiye edilmez) işleri sarpa sardıran ön çalışma.

    bundan yıllar yıllar önce; çizilmiş ve satılmış storyboard onaylandıktan sonra film çekimleri yapılmış, kaba montaj aşamasında müşteriye sunulmuş ve de müşterinin "aaa bu film çizgi film olmayacak mıydı?" tepkisiyle karşılaşılmıştır. düşman başına.
  • inanılmaz pahalı olan çekim öncesi hazırlık tekniği.
    yeteneği olan biriyseniz bırakın okulu falan bu işi yapın!
    reklamdan, sinemaya kadar her alanda kullanılır. kalitelisini yapan azdır ve çok pahalıya yapar bu işi.
  • senaryo yazıldıktan sonra, bu senaryoyu görselleştirmek adına çizilen taslaklardır.amaç planların nasıl çekileceğini anlatmaktır.

    yani daha açık anlatmak gerekirse kamera açısını, kameranın hareketini, oyuncunun mimiklerini, hareketlerini yazıyla anlatmak tam anlamıyla mümkün olmayacağı için bunu çizmektir story board.

    amatör işlerde genelde ihmal edilir. bunun nedeni filmi çekicek olan senaryoyu yazan kişi olmasıdır genellikle. kafasında ne olduğunu, nasıl birşey çekeceğini bildiği için bunu çizmesi gereksizdir.ama bu profesyonel anlamda sinemanın olmazsa olmazıdır story board...
  • efendimm şimdi bu story board lar bilinçsiz ellerde(bkz: gürkan kurtkaya)(bkz: hazım başaran) çok feci bir silaha dönüşebiliyor.ekibin anasını bellemek amacıyla kullanılır genelde,
    story board hazırlanır veya story board artist lere hazırlatılır ,lakin otuz saniyelik bir reklamınız var diyelim başı,kıçı,logosu kılı yünü ile siz otuz story board karesi çizilmiş bir şekilde sete gelirseniz ve tüm bunları yapmak için topu topu bir çekim gününüz varsa, bu demektir ki dünya zamanı ile bir gün yani yirmidört saat size yetmez,otuz story board karesi tecrübeyle sabittir ki otuz çalışma saati anlamına gelir.e zaten reklam otuz saniye her bir kare bir saniye yer alsa reklam bitiyor e biliyoruz ki otuzda otuz kullanılmıyor bu meret ve tabii bir karenin çekimi aksamayan bir sette bir saaten önce çekilemediğine göre...varın siz düşünün.ama bu story board ı fıstık gibi kullanan insanlara ki bunlar genelde yabancı ülke insanları ve dahi ekipleri olurlar ki zaman zaman rastlanmaktadır.hatta insan yine zaman zaman bu story board karelerine ve filmde gerçekleşenlere bakınca önce çizimi yapıp ona göre mi çekim yapılıyor ,yoksa bu adamlar çekimi bi şekilde yapıp sonra şan olsun diye mi story board çizdiriyorlar diye merak ediyor.
  • kompozisyona olan katkısı dışında bir filmin film haline gelmesini sağlayan şeydir kendisi. tüm prodüksiyon, sanat hatta editing işinin çekimden önce kağıt üzerinde bitmesini sağlar, maliyeti düşürür kullanılmayacak çekimlerin çoğu stoary board üzerinden elenebilir ve çekilmelerine gerek kalmaz. en dandik işten profesyonel işlere kadar kullanılır, başta insana hamallık gibi gelsede bir kez yararını gördükten sonra vaz geçemiyor insan. çizimlerin kaliteli olmasına hiç gerek yoktur. isterseniz çöp adam çizin kameranın gördüğü çöp adamı çiziyorsanız her türlü iş görür o story board.

    bilgi üniversitesi sinema ve televizyon bölümünde seçmeli derstir aynı zamanda kendisi *. aslen işi post olsada çağıl bektaş verir bu dersi, pek de iyi genç bir insandır kendisi.
  • ing. hikaye akis semasi. resimli taslak.
  • ing. hikaye akis semasi. resimli taslak.

    kelime daha cok bitisik olarak kullanir.

    (bkz: storyboard)
hesabın var mı? giriş yap