• yönetmen steven spielberg'in netflix filmlerinin tv filmi kategorisinde değerlendirilip oscar'dan çıkarılmasını emmy ödüllerine dahil edilmesini istemesi ve bununla ilgili sinema camiasını örgütlemeye çalışması olayı.

    haber 1

    haber 2

    yabancı kaynak

    bana kalırsa netflix sinemacılara kaynak sağlaması ve film/dizileri geniş kitlelere ulaştırabilmesi sebebiyle önemli bir mecra. misal martin scorsese'nin efsane olacak filmi the irishman'e yatırım yapacak şirket bulamadığı için projeden vazgeçmeyi düşündüğü biliniyor, netflix 200 milyon ateşledi bu filme. sayesinde de niro, pacino, pesci, keitel'i aynı filmde izleyebileceğiz.

    (bkz: steven sen haksızsın ibne)

    kıskanç herif, baktı netflix ortalığı silip süpürecek götü tutuştu.
  • holivut lobisi.
    eşsiz filmler yap sen kazan yavuşakk!

    eyyyy..
  • tam olarak olmayandır.

    adamın yapımcılığını üstlendiği tüm filmler netflix'te. üstelik içeriği en az netflixlerden biri olan netflix türkiye'de bile var. bu nasıl savaş aq.
  • (bkz: adam haklı beyler)

    netflix ve benzeri oluşumların hepsi kendisini "internet televizyonu" olarak tarifliyor. teknik olarak da "kablo tv'den" bi farkları yok.

    her ne kadar "kaliteli" film de yapsalar bünyesindeki kendi yapımı filmlerin de teknik olarak "trt ev sineması kuşağı'ndan" bi farkı yok. hatta video kasetlerin popüler olduğu dönemde sırf video kaset olarak yayınlanması için çekilen filmlerle birebir aynı.
  • eğer istediği sadece kategorisel ise doğrudur. netflix filmleri tv kategorisine alınabilir. mesela hbo’nun yaptığı filmler var. bunlar hep altın küre’nin tv kategorilerine ya da emmy’ye aday olurlar. örneğin (bkz: citizen x) filmi altın küre’de donald sutherland en iyi yardımcı erkek oyuncu olarak altın küre almış ama aldığı kategori tv için olmuştur. yoksa tv ve sinemanın ayrımına gerek olmazdı.
  • yahudi damarları kabarmış.
    bu savaşı kazanır.
  • metallica'nın napster'a, ülkemizde ise ilk açıldıklarında özel televizyonlara ve özel radyolara açılan savaşı hatırlatan durumdur. yarın netflix kaybetse bile daha sonra netflix2 kazanır, o kazanamazsa netflix3 kazanır. bu tür değişimlerin engellenmesi mümkün değildir sadece geciktirilir.
  • spielberg'in devrinin kapandigini belirten olay.
  • sinema dediğin beyaz perdede 24 fps izlenir. 15 inch tn panelde 60 fps değil. üstadın haklı olduğu savaş.

    edit: ne mal adamlarsınız lan. adam netflix'e karşı değil. zaten zamanında tv'ler için de dizi çekmiş biri. sadece sinemadan sayılmasın dolayısıyla oscar değil başka mecralarda ödüllerde değerlendirilsin diyor. olay bu.
  • george lucas ile birlikte sevdiğimiz bütün efsaneleri mahvetme furyalarının yeni ürünüdür.
hesabın var mı? giriş yap