• http://www.stephenwiltshire.co.uk/

    oldukça yüksek fonksiyonlu otistik bir ressam.1974 dogumlu olan stephen,fotografik hazıfasına kaydetiği binaları kara kalem ile ve kusursuz bir sekilde resmetmesiyle ün salmıştır.klasik arabalara karşı takıntısı vardır.yaptığı çizimleri:
    drawings ( henuz 13 yaşındayken )
    cities (1989 da )
    floating cities (1991 )
    american dream (1993)

    isimli 4 kitapta toplamıştır.stephen ın üstün resim yeteneğinin ve şaşırtıcı hafızasının yanı sıra müthiş bir müzik yeteneği de bulunmaktadır.
  • (bkz: savant)
  • roma ve tokyo kentlerini birer helikopter gezisinin ardından panaromik olarak kağıda aktarabilen otistik mucize adam. her iki macerasının da videosu youtube'da mevcut.

    http://www.bigumigu.com/bigu/haber.asp?hid=1010
  • lakabı yaşayan kamera olan yetenek küpü.romayı çizdiği haber için;

    http://www.youtube.com/watch?v=dafam_cbvp8
  • roma ve tokyo'dan sonra olayi insanustu bir boyuta tasiyip 20 dakikalik bir gezinti sonrasi koskoca new york'u da tum detaylariyla cizebilmis insan.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/25015967/
  • görmenin zenci yüzüdür. öyle ki helikoptere bindirilir, roma'nın etrafında dolaştırılır ve bu adam oturur tüm roma'yı kilise çamının şekilsel detayından tut, yolda görünen arabaların geçişinin şekline, sokak sayısına kadar herşeyi bir bir çizer. tokyo'yu da çizmiştir.
  • 76 metrelik meşhur panoramik new york çizimi jfk havaalanının gelen yolcu, pasaport kontrolünün üzerinde sergilenmektedir. dakikalarca hayranlıkla izlenesi, harikulade bir eserdir.

    buyrun bu da yapımı:
    http://www.youtube.com/watch?v=3ff-zksuz0y
  • yeryüzünde sayıları 50 kişi kadar olan ve üstün yetenek taşıyan savant sendromlu otistik hastadan biri. dünyanın gelmiş geçmiş en güçlü fotografik hafızasına sahip kişisi. o bir insan kamera.*
    hafızası, new york, sydney gibi koskoca kentleri sadece 20 dakika süren helikopterli bir turdan sonra kapalı bir alanda en ince ayrıntısına kadar çizebilecek derecede güçlü.
    [http://www.yazarkafe.com/…era-stephen-wiltshire.htm http://www.yazarkafe.com/…cerik/354433/yasam_insan/]
  • istanbul'u resmetmek üzere 24-28 eylül 2014 tarihleri arasında palladium avm'de olacak üstün yetenekli adam.

    http://istanbuluresmet.com/
  • stephen wiltshire 1974 doğumludur. 3 yaşında otizm tanısı konulan wiltshire, 5 yaşında resim çizmeye başlamıştır. daha sonra londra'daki queensmill okuluna gönderilen wiltshire çevresindekilerle çizerek iletişim kurmaya başlamıştır. stephen wiltshire, 8 yaşında şehir çizimleri yapmaya başlamış olup, klasik amerikan arabalarına da ilgi duymaya başlamıştır.

    queensmill okulu öğretmenleri wiltshire’in konuşması için çizimden uzaklaştırınca ilk söylediği kelime “kağıt” olmuştur. 1987 yılında bbc qed programı, 'foolish wise ones', stephen'in şaşırtıcı yeteneklerini program yapmıştır. stephen sir hugh casson tarafından kraliyet akademisi (eski başkanı),ingiltere'de en iyi çocuk sanatçı olarak onu ilan etti.

    boyama sanatçısı olarak bilinen stephen wiltshire’in lodra’da kendi çalışmalarının bulunduğu bir galeri sahibidir. stephen çalışmaları bundan sonra dünya çapında birçok televizyon programlarının konusu oldu. hakkında birçok kitap yazıldı. kendisinin üçüncü kitabı yüzen şehirler (1991) sunday times bestseller listesinde bir numara oldu.

    2001 yılında başka bir bbc belgeseline daha konu oldu ve londra üzerinde uçan bir helikopterden şehrin üzerinde uçarak, detaylı ve mükemmel dört adet kuşbakışı resimlerini ölçekli olarak çizdi. çizimlerinde 12 tarihi yer ve 200 bina aslına uygun resmedilmişti. insan doğasını zorlayan bu yeteneği ile başardığı bu ayrıntılı çalışmalar tüm dünyada yankı buldu.

    ekim ve kasım 2003'te binlerce sanatsever londra'ya ilk büyük retrospektif çizimlerini görmek için akın etti. sergi 1983-2003 yılları arasında, 20 yıllık dönemde, stephen's çizimleri, resimleri ve baskıları 150 eserden oluşuyordu.

    2006 yılında sanat dünyasına katkılarından dolayı mbe ile ödüllendirildi. ( ingiltere kraliçesi elizabeth’in doğum gününde ingiltere’yi iyi temsil ettiği düşünülen kişi veya kişilere verilen kraliyet nişan ödülü. en son adele almıştır.)

    tokyo üzerinde kısa bir helikopter gezintisinden sonra. 10 metre uzunluğunda şehrin şaşırtıcı ayrıntılı panoramik görüntüsü çizdi.

    stephen wiltshire, palladium tower açılışı için 24 eylül’de istanbul’a geliyor. tahincioğlu gayrimenkul, palladium tower projesinin açılışını 24 eylül'de gerçekleştirecek. açılış için istanbul'a gelecek dahi bellek stephen wiltshire, bir kez helikopterle havadan izleyeceği istanbul'u detaylı bir şekilde resmedecek.

    stephen wiltshire çizimleri
    drawings
    cities
    floating cities
    american dream
hesabın var mı? giriş yap