• an itibariyle amazon.com'da %60 indirimle 20 dolara satılan cihaz. kargo dahil 28,76 dolara türkiye'ye geliyor.
  • - türkçe dil desteği var. sanırım ileride türkiye'ye de gelecek.
    - ilk başta direk ekranı stream ediyor. ama steam big picture moduna geçirmek kolay ve daha iyi.
    - ekranım 2560x1080'idi, ayarlardan 1920x1080 olarak değiştirmem gerekti.
    - açılışta iki basit firmware güncellemesi yapıyor, sonra direk oyuna hazırsınız.
    - bu açıkken bilgisayarda bir şey yapamıyorsunuz.
    - steam ile bağlantısını kurmak çok kolay.
    - malzeme olarak ufak bir boyutu var ve kaliteli.
    - kutusundan ethernet kablosu, hdmi kablosu, her ülke için priz(işte bu iyi düşünülmüş) ve adaptör çıkıyor.

    ilerledikçe yazarım kullanımı ile ilgili bir şeyler. şimdilik her şey olumlu.
  • geç kalınmış bir proje. yine de steam machine girişiminden daha başarılı olacağı kesindir. konsol ağırlıklı oyun sektörüne karşı artık bu tür alternatiflerin gelmesi gerekirdi.
  • sanılanın aksine yerel ağ dışında da çalışıyor hem remote play hem steam link.
  • steam platformu üzerinde şu an %95 indirimle 2.5 dolara, güzide ülkemizde hepsiburada üzerinde 500 liraya satılan konsol-video aktarım tipi bir cihazdır.
  • bilgisayarı tv'ye yansıtmaktan başka bir işe yaramayan alet. zaten amacı da budur.
  • uygulama olan steam link bana cinnet geçirtmiştir. tv box ile içerideki pcden oynamaya çalışıyorum iki cihaz da ethernet ile bağlı, test 100 mbps veriyor ama düşükte bile hiç bir oyun açılmıyor. eş kaza bi kere açıldı o kadar.
  • muazzam cihaz. deli gibi tavsiye ederim.
    http://forum.donanimhaber.com/m_111947528/tm.htm
  • steam'in lokal streaming servisi. peygamberdevesi'nin yazdığına bakılırsa internet üzerinden de kullanılıyor, muhtemelen geforce now mantığındadır ama bizim upload hızlarıyla ne kadar verimli olur bilemedim.

    ben sadece uygulamasını kullandım. kablosuz 5 ghz destekleyen bir modeminiz varsa geforce now kalitesinde oyun oynuyorsunuz.

    yalnız kullanıcılarda cehalet üst seviyede. senelerce 2.5 ghz modem kullanmaktan kablosuza karşı bir önyargı var. kablolu hariç performans vermez sanılıyor.

    olay şu: evin içerisinde başka bir odaya yayın yapacaksınız diyelim. 5ghz destekleyen bir modeminiz varsa bile ev büyükse yeterli olmayabilir. ben 140 metrekare dubleks bir evde 1 modem 1 router ile neredeyse her yerde 80 mbit üzeri wireless performansı görüyorum. hemen "ben modemin dibinde 90 mbit görüyom ya, kesin iyi oynatır" demeyin. buradaki internet hızı önemli değil, ancak wireless performansınızı ölçmek için kullanabileceğiniz bir yöntem. yayını yapacağınız bilgisayarın olduğu yerde internet hızınızı ölçün, yayını alacağınız yerde de ölçüm yapın, herhangi birisi atıyorum 20 mbit gibi hızlara düşüyorsa boşa kasmayın performans alamazsınız.

    ıt takes two gibi zamanlamanın önemli olduğu bir oyunda denedik hatunla. salondaki tv'ye surface bağlıydı, üst kattaki bilgisayarda kurulu oyunu yüksek çözünürlükte, takılma-kopma, gecikme olmadan sorunsuz oynadık bitirdik steam link ile.

    çok elzem bir teknoloji değil ama ihtiyaç olduğunda hayat kurtarıyor.
  • bu ara android tv de oyun streami konusunda kafayı bozdum. sırasıyla steam link, geforce now, xcloud(tv de çalıştıramadım), parsec ve moonlight denemelerinden sonra deneyim olarak moonlight sunshine ikilisi tv de neredeyse sıfır lag ve üst düzey görüntü kalitesiyle en iyi çözüm oldu.
    hem tv hemde pc ethernet kablosu üzerinden bağlı olmasına rağmen steam link hem bağlantı kalitesinde hemde kontrol konusunda hissedilebilir bir lag oluşturdu. ayrıca steame dahil olmayıp kütüphaneye dışarıdan eklenen oyunları da çalıştırmakta problem yaşadım.
    parsec kullanıp çok memnun olanlar var fakat tcl c745 serisi televizyonumun gücü yetmedi yada uygulama optimize değildi bilmiyorum bende yeşil ekranda kaldı.
    xcloud'u telefonda sorunsuz çalıştırdım. oyun yükleme derdi olmaması en büyük avantajı. ama yine de lag oldu kontrollerde. bazı oyunlarda kabul edilebilir olabilir ama denediğim oyunlarda beni memnun etmedi.
    gelelim moonlight sunshine ikilisine. bu sistemin yaptığı şey bilgisayarınıza herhangi bir yerden telefon farklı bir bilgisayar tv vb. ile ulaşabilmek. diğer sistemlerden(team viewer vb.) farkı ise haberleşme protokolünün ulaşım sağlanan kısımda gerçekleşmesi sayesinde minimum lag oluşturması. kontrolcü ile denediğim oyunlarda lag neredeyse hissedilmeyecek seviyedeydi. bu sayede uygun bir kontrolcü ile neredeyse tv de konsol keyfi yaşayabiliyorsunuz. diğer bir avantajı pc de yüklü herhangi bir oyunu yada uygulamayı (emulator vb.) çalıştırabilmeniz, gamepass kütüphanesine erişebilmeniz. örnek olarak forza horizon 5 oynarken hiçbir problem yaşamadım kontroller gayet tepkiseldi. denediğim diğer oyunlar ise single player olarak, spiderman 1 ve god of war ve online olarak torchlight infinite. hiçbirinde sorun yaşamadım.
    kurulum ise oldukça sorunsuz geçti benim için. sunshine'ı yayın yapacak olan bilgisayara kurup yayını alacağınız cihaza moonlight kurmanız yeterli. moonlight bağlantı için girişte pin isteyecek, pini sunshine nın tarayıcı arayüzünden pin sekmesine girerek bağlantı kurabilirsiniz. bu süreçte tek yaşadığım problem kontrolücünün tv de çalışmasına rağmen moonlight ta sadece mouse u simule eymesiydi. kurduğum bir driver ile sorun çözüldü. kontrolcü bluetooth yerine wifi ile bağladığında titreşim özelliği de kullanılabiliyormuş. henüz deneme fırsatım olmadı.
    yazının geneline tekrar baktığımda en çok kontrolcünün oyundaki tepki süresi(lag) üzerinde durduğumu fark ettim. benim için en önemli kısım buydu. denemelerinde hem bilgisayarı hemde tvyi kablo ile bağladığımda görüntü ve lag konusunda en iyi sonucu aldım. bu kısım kişiden kişiye değişebilir. modem bağlantı kalitesi 5ghz i verimli kullanma gibi bilgisayar özellikleri gibi birçok değişken var. kendinize en uygun düzeneği bulabilmeniz dileğiyle.
    edit: süreçte kullandığım sistem nvidia ekran kartlı pc, monster pusat clutch controller, türk telekomun verdiği tplink modem, tcl 75c745 tv
hesabın var mı? giriş yap