• kucuk butce ayiranlar icin kendi sitenizi kurma firsati saglayan sitedir. domain'i vs. herseyi kendileri ayarlamaktadir, sizin yapmaniz gereken istediginiz templatei secip gereken customizationi yapmaktir. ayda 10 dollara en ucuzundan alinip yapilabilir. eger ki kendi siteniz varsa, yani third partyden domain aldiysaniz (bkz: godaddy) vb. o zaman yine bu siteden hizmet alabilirsiniz fakat gerekli olan ayarlari ve mappingi yapmaniz gerekecektir, bir cesit yonlendirme gibi birsey (cok tavsiye etmiyorum ben). bu siteye alternatif olarak cok ama cok benzer 2 adet daha site vardir, bunlar: (bkz: virb.com) ve (bkz: basekit.com)'dur. bunlar hakkinda pek bir fikrim yok ama benzer hizmeti verdiklerinden eminim, arastirilabilir.
  • spotify'da her iki sarkida bir cikan reklamlari cidden sinir bozucu.
    tamam reklam yap ama bokunu da cikarmayin be hacim.
  • sunduğu hizmete karşılık aylık $10 ücreti wordpress diye bir gerçek varken fahiştir.
  • tasarım template'leri sade ve şık duran web sitesi kurma sitesidir.
  • 45 dakikada full web sitemi kurduğum ve kendi domain'ime yönlendirdiğim şukela bir arayüze sahip web sitesi kurma şeysi.

    wordpres ve jimdo'dan farkı small business'lar için e-ticaret alt yapısınıda iki tıkla kurabilmenizi sağlamasıdır. (elbette yurtdışı için)
  • daha önce hiçbir sorun olmamasına rağmen şimdi türkçe karakter problemi yaşadığım sitedir. nasıl düzeltebileceğim konusunda birileri yeşillendirirse şükela olur.
  • sürekli podcast‘lerde reklamları dönen hede. özellikle bbc ve guardian adına durum böyle.
  • 2 yillik bir kullanicisi olarak kendisi ile bagimi koparmaya karar verdigim site builder.
    nedeni cok basit, seo olayi tamamen kullaniciya kalmis, ve sirf isim kolay gorulsun diye squarespace kullandiysaniz sictiniz. her seyi manuel olarak yapmaniz gerek - tamam bunlar zaten olmasi gereken seyler - fakat metatag, fotograflara tag vs diye tum siteyi doldursaniz bile domain adinizda gecen kelimeler disinda girdiginiz keywordlerle aratilinca google sonuclarinda anca 5. sayfada cikarsiniz. ha 2 yilda hic mi duzelme olmaz diyeceksiniz, olmuyor aq. webden anlamayan duz kullaniciyim, ama squarespace sayesinde google web console masteri oldum, hayir ne gerek var, squarespace ne ise yariyor? robot.txt dosyalarini kendim olusturdum, farkli cografya ve dil vs seceneklerini kendim olusturup google a kaydettim, tum bunlar inanilmaz vakit kaybi, ve squarespace etkili seo icin tasak gecer gibi her kullanicinin bunlari yapmasini oneriyor. klise bir laf var bir de, surekli taze blog icerigi girceksin vs, amk portfolyo sitesi lan bu, hurriyet pazar eki degil ki. allah belani versin squarespace. neyse dusunuyorsaniz vazgecin iste.
  • yaklaşık bir saat içerisinde ustalaşıp oldukça akıcı bir şekilde kullanmaya başlayabileceğiniz cmstir. yine de "lan şu fotonun üzerine geldiğinde hover style'ı bele yanıp yanıp sönse miydi ecebağ..." gibi istekler için az biraz kodlama bilmeniz gerekiyor o ayrı.

    bir de sorunla karşılaştım ki belki bir benzerini yaşamış etmiş olan vardır diye yazıyorum; yaklaşık dört aydan beri aynı sayfa içerisindeki anchor'a linklediğim buton gün geldi chrome'da çalışmaz oldu. safari ve mozilla'da sorun yok lakin chrome'da, anchor url'de görünmesine karşın olmuyor da olmuyor! code injection'la yasladığım style'ları script'leri kaldırıp sıfırdan yardırdım, tık yok :(
  • superbowl'a reklam vermekle kalmayıp, keanu reeves'i oynatmışlar. neredeyse herkesin website tasarım uzmanı ülkeme göre çok acayip işler bunlar.
hesabın var mı? giriş yap