• ing. glasses
  • ing. gözlük
  • ingilizcede testicles'ı çağrıştırdığı için günlük dilde pek kullanılmayan sözcüktür. ana dili ingilizce olan insanlar genelde bu sözcüğün yerine glasses kelimesini kullanırlar.
  • snapchat'in $130'lik 10 saniye kayit yapip telefona gonderen gozlugu..

    https://www.engadget.com/…9/23/snapchat-spectacles/
  • snap inc yeni bir gözlük kategorisi yaratmıştır. hayırlı olsun. şimdi bu tür gözlükler piyasada mantar gibi çoğalacaktır. fakat zamanlamasının yanlış olduğunu düşünüyorum. keşke yaz başlangıcında çıksaydı herkes bu gözlüklerden alırdı.
  • snapchat'in kısa videolar kaydeden gözlüğü. fiyatı $130 civarında olacak gözlük geniş açı lense sahip ve 10 saniyelik videolar çekerek wifi bağlantısı üzerinden çektiğiniz videoyu snapchat story'nize gönderiyor.

    spectacles tanıtım videosu (tame imapala içerir)
    spectacles resmi sitesi
    haber kaynağı
  • pratiklik üzerine yatırım yapmış yeni gözlük. devrim niteliğinde olup, özellikle "fotoğraf çekmeye üşenen" tayfa tarafından bolca rağbet göreceğini düşünmekteyim.
  • snapchat, "spectacles" gözlüklerini "snapbots" adını verdiği otomatlar ile satarak güzel bir pazarlama taktiği ile ilerliyor.

    snapbots video

    ilk olarak şirketin merkezine de yakın olan california venice beach'e koydukları otomattan satışa başladılar (100 adet) ve bu otomatlar ülkeyi dolaşarak her yerde bir gün kalacaklar.

    snapbot'un görünüşü
    snapbot önünde kuyruk

    otomatın içinde bir kamera var ve potansiyel alıcılar ilk önce otomatın önündeki ekrandan aynı snapchat'teki gibi yüz tanıma filtreleri aracılığıyla gözlüğün kendilerine yakışıp yakışmayacağına bakabiliyorlar. gerçi şu an sırası gelenin "aaa bana yakışmadı, almam bunu." diyeceğini sanmıyorum.

    otomatların nerede oldukları da spectacles'ın web sitesinden takip ediliyor.

    https://www.spectacles.com/map/

    snapchat'ten yapılan açıklamaya göre en az birkaç ay gözlükler sadece bu otomatlar aracılığıyla satın alınabilecek. ilk partiyi alanların da bir bölümü gözlükleri e-bay üzerinden satmaya başlamış ve fiyatı an itibariyle 1.200 dolara kadar çıkıyor. (normalde fiyatı 130 dolar) şu an e-bay'de türkiye'ye gönderenler arasında en ucuzu 850 dolar + kargo.

    e-bay

    snapchat, uygulaması ile kimseyi takip etmeyen aksine herkesin onu takip ettiği bir yol izleyip başarılı olmuştu. gözlüğünü de pazarlarken yine kendi yolundan gidiyor ve "farklı, genç, yaratıcı" algısını daha da güçlendiriyor.
  • google glass'a nasil cool olunmasi gerektigini gosteren gozluktur.

    satis rakami olarak ne kadar buyuk bir basariya adim atar bilmiyoruz ama en azindan belli bir kesim icin desire item olabilmeyi basarmistir.
  • yaklaşık 1 haftadır kullandığım hedö. yeterince test ettikten sonra dikkatimi çeken özelliklerini paylaşayım.

    ürün sadece snap amaçlı olduğu için bu ürünü almak istiyorsanız snapi aktif kullanıyorsunuz demektir. snapi aktif kullanan için ürün kesinlikle muhteşem.

    snap atmak hiç bu kadar kolay olmamaıştı açıkcası. iphone 7plus kullanıyorum gayet hızlı bir cihaz olmasına rağmen gözlük kutusunda bile olsa, ani bi snap atmam gerekiyorsa gözlükle o görüntüyü kayıt etmek daha kısa sürüyor. hele gözlük gözünüzdeyse daha telefonun kilidini açmadan gözlükle kayıt etmeye başlayabiliyorsunuz. bu benim en hoşuma giden kısmı açıkcası.

    2. önemli özelliğide çekilen videoların açısının sabit kalması yani yatay mı yoksa dikey mi diye kasmıyorsunuz, gözlükle hangi açıda kayıt edildiyse video, telefonu istediğiniz kadar döndürün, görüntü aynı açıda sabit kalıyor.

    3. özelliğide kılıfının şarj edebiliyor olması. yetkililer günü çıkarıyor diyor bu herhalde nefes aldığı her saniyenin snapini çekenler içindir. çünkü ben 3-4 gün hiç şarj etmedim yaklaşıl 300snap çekmişim, deneme yapmışım ve silmişim.

    kayıt tuşuna 3 defa basarsanız 30sn lik snap çekiyor o da güzel bir özellik. en son telefona aktarım yapmadan 45 tane snap çekmiştim, hepsini aktardım ve istediğimi paylaştım. çekilen videolar direkt hikayeye gitmiyor yani.

    bunlar artı yönleriydi.

    şimdi gelelim eksilerine;

    ürünün kamerası rezalet gerçekten, neredeyse iphone 4 jenerasyonu, bunun en az iphone 5s seviyesinde olmasını beklerdim.

    ayrıca videoları snape aktarım olayı ios için biraz meşakatli. gözlük sürekli telefona bluetooth ile eşlenik, çektiğin videoyu otomatik aktarıyor vs ama sd kalitedekini bu şekilde aktarıyor. hd kaliteyi istersen gözlüğü wifi spot olarak kullanıp cep telefonundan gözlüğe bağlanıyorsun ve wifi üzerinden aktarımı sağlıyor. android'te direkt hd olarak aktarıyormuş.

    gerçi sd ile hd arasında öyle gece gündüz denecek bir fark da yok.

    sonuç olarak ben çok beğendim. tavsiye ederim. abd'de offical olarak 130$+tax olarak satılmasına rağmen orada bile kara borsayla 200$'dan 2000$'a kadar bedeller talep ediliyor. türkiye'de ise 950-1500? arası ilanlarını gördüm. bence ederi bu haliyle 750? civarıdır.
    ama kamerası 7plus ayarında olsa 2000? olsa bile alırım. kayak yaparken, araba kullanırken çok keyifli videolar çekilir bir de görüntü 4k olsa..
hesabın var mı? giriş yap