• bu tür siyasi tartışmalara katılmaktan pek hazzettiğimi söyleyemem ama benim de bu başlık altına birkaç şey yazmam gerek diye düşündüm..

    bu mevzubahis yazarlar yazdığım #16027677 numaralı entrymi -ki duruma siyasi değil de insani yaklaşan bir entydir- kötüleyen yazarlardır muhtemelen..

    isterseniz entryde bir değişiklik yapalım, bu çocuğun dünyanın herhangi bir yerinde herhangi bir ırka mensup olduğunu varsayalım. o zaman da bu entry de böyle kötülenir miydi acaba?

    siz, milliyetçi ve hatta bazen faşizan gözlükleriniz arkasından çevreye, olaylara, dünyaya bakan insanlar; "evet kötülerdim" diyorsanız vay sizin vicdanınıza, eğer "yok o zaman kötülemezdim" diyorsanız yine vay sizin vicdanınıza..

    edit: ve evet bu kadar kısa sürede zamanının ötesinde entyler listeme 1. sıradan giriş yapmış bu entry. yok hocam siz kürt düşmanı değilsiniz, siz mantık düşmanısınız.. allah yardımcınız olsun..

    edit2: ha pardon k.rt diyecektim, maazallah gözleriniz zarar görür okuyunca falan..
  • içinde "kürt" kelimesi geçen başlıkların altına yazılan her entryi, içeriği her ne olursa olsun, zamanın ötesine yollamayı kendilerine görev bilmiş yazarlardır.

    zamanın ötesinden gelen edit: beni yanıltmadığınız için teşekkürler..
  • atsızcılar.com ajanlarıdır.
  • sözlükteki türk düşmanlarından farklı değildirler. ya da sözlükteki fransız düşmanları. hatta inanın sözlükteki italyan düşmanlarından bile farklı değildirler. çünkü ırkçılık/racism dedikleri şey böyle bir hastalık kardeşim. kandan ve nefretten beslenir. ve her zaman ama her zaman karşıtıyla vardır. bir düşmana ihtiyaç duyar yani.

    çok enteresan belki ama, ırkçılık da enternasyonal bir şey. mal her yerde mal anlayacağınız.
  • (bkz: kürt nüfusunun artışından rahatsız olmak) başlığında rahat rahat bulabilirsiniz bunları. ırkçı olduklarını da inkar ederler. tabi o da türk ırkçısı nihilizmi ile alakalı.
  • bir insan neden tecavüzcü olur?
    bir insan neden katil olur, bir insan neden çocukları taciz eder?
    insanın yaşam hikayesini dinlediğinde bütün bu suçların hayatın bir yerinden onu yakalayan travmalar, yetişme koşulları vs gibi şeyler bulursunuz. yani çeltiği büyüten suyun içinde olması gibi.
    yani ırkçılığın kökeninde kişinin zavallılığı, öz güven eksikliği, toplumda istediği yerde olamaması, kompleksler içinde yer alması gibi pek çok nedenden ötürü başarısızlığını örtecek bir yorgan arar. işte kürtler bu ülkede pek çok insan için yorgandan ibarettir.
    ama yine de çok fazla ciddiye almayın derim bu tipleri. çünkü siz bu insanları faşist tutumlarından ötürü ciddiye alırsanız daha çok tutunacaklardır faşist olmaya. çünkü es kaza başka bir konuda, başka bir fikrini beyan ettiğinde çok da ciddiye alınmayacaktır.
    bir de son söz bu iş biraz da zeka işidir. beyni çalışan adam böyle bir aptalca mantıkla siyaset gütmez.
  • sözlükte çoğunluğu oluşturduklarını dünün en beğenilenlerine hemen hemen her gün giren kürlerle alay edilmiş en az bir entryden anlayabiliriz. adam?! kürtlerlerin türklerden iyi yaptığı şeyleri üremek olarak tanımlıyor. hop en beğenilenlere. ne sevimli komiklikler değil mi? çok tatlısınız lan.
  • tıpkı ülkenin genelinde olduğu gibi çoğunluğu oluşturur. ha bir de kürt düşmanı olduğunu asla kabul etmez, pkk düşmanıdır ama aynı zamanda kürdün ana dilini kullanmasına karşıdır, eylem yapmasına karşıdır, parti kurmasına karşıdır vs vs ama kürdü sever, onun da kürt arkadaşları vardır, o ayrı. ha bir de ona göre kürt yoktur türk vardır.
hesabın var mı? giriş yap