• “eğer sosyolog her zaman biraz rahatsızlık veriyorsa, bunun nedeni,
    bilinçsiz kalınması yeğlenen şeylerin bilincine varmaya zorlamasıdır."

    (bkz: pierre bourdieu)
  • haziran atamalarında toplam 10 kişi kontenjan ayrılmış güzide mesleğimiz.
    acun bile survivora daha fazla adam götürüyor. sizce hangisine katılma şansımız daha yüksek?
  • 2 sosyoloğun olduğu yerden 3 düşünce çıkarmış*
  • toplumsal yankıları anlamlı seslere dönüştürebilen kişi.
  • yaptığı her türlü "hafifliği" gözlem kisvesi altında meşrulaştırabilir..
    misal magazin programı izlemek..
  • "başörtüsüne karşı mısınız?" isimli güzide iş görüşmesi sorusuna maruz kalan talihsiz insanlar da sosyolog adayları arasından çıkarlar. daha kötüsü, bu soruya sadece evet/hayır cevabının beklenmesi, bir tez geliştirmesinin anlamsız bulunmasıdır çünkü its biznis... daha kötüsü, bu bahtsızın persona non grata olmaya yarayan bir eğitim hayatı geçirmiş olması, bir ara bir yerlerde büyük bir saflık hatasına düşmesi, kafasını sadece bir yere sokma derdindeki memleketlerden birinde etikten haberdar olmasıdır (bir yerin kafası olmadığı gerçeğini bir başka bölümde paylaşacağız). daha da kötüsü, bu soruyu üç kuruş kazanmak için cevaplaması gerektiğini düşünen insanların gözlerinin içine bakmasıdır (aslında bu iyi bir şey). daha da daha da kötüsü, daha önce psikolog, işletmeci ve çevirmen olduğunu zannedenlere bir de ideologdan ibaret olduğunu sananların eklenmesidir. dir dur dür dır. daha da kötüsü henüz gelmedi, merakla bekleyiniz, bayinizden ısrarla isteyiniz.
  • ülkemizde kendi meslekleri dışında her türlü işi yapabilen, yapmak zorunda kalan meslektaşlarımdır.
  • felsefe okuyarak filozof olunmayacağı doğrudur lakin sosyoloji konusunda aynı şeyi söyleyemeyiz. zira sosyoloji, kendi içerisinde pozitif bilim metotlarını kullanmaya çalışan, etnografik araştırmalar da var kabul ancak görebildiğim kadarıyla hollanda, groningen ve hacettepe dahilinde pozitif bilim metotları daha baskın, bir sosyal bilimdir ve eğitim içeriği boyunca sosyolojik bir araştırma nedir, savı nasıl yapılır, nasıl değerlendirilir ve nasıl yazılır sorularına yanıt olacak şekilde dersler verilir. ve sosyolog ünvanına sahip birisinin bu türden bir araştırmayı yapacak nitelikleri taşıdığı düşünülür - ki verilen eğitim bunu destekler niteliktedir.
  • insan toplulukları ve toplumsal kurumların kökeni, gelişmesi,işlevi ve birbirleriyle ilişkileri,bu ilişkileri belirleyen ilke ve kurallar ile toplumsal sorunlar ve çözüm yolları konularında araştırmalar yapan,araştırma sonucunda edinilen bulguları yorumlayan ve önerilerde bulunan kişidir sosyolog...he oldukta ne oldu basimiz goge mi erdi? orasi tartisilir tabi...
  • son zamanlarda yönetici adayı/yönetici sıfatıyla yapılan iş başvurularında bir adım önde olan meslektir.
hesabın var mı? giriş yap