psychedelic rock sorunsalları

  • öncelikle merhaba. bu şarkıyı ararken reddit'ten obscure psyrock kanallarını gezmekten imanım gevredi.

    ben yıllardır bir şarkı arıyorum ve bulamıyorum. şarkının en bariz kısmı aynşa aynşa gibi sözlere sahip olmasıydı (anlamsız veya anlamsız gibi gelen aşırı korkunç sesler). aynşa biraz arapça gibi tınlıyordu, bu sebeple sanki almanca olabilir gibi geldi. tabii mesela amon düül de olabilir, emin değilim. tam psychedelic rock'tı. bir arkadaşla aradık ve bulamadık ama benim bunu duymamım üzerinden çok rahat 25, onun ise 30 yıl geçmiş. yani 70'ler olsa gerek. onun tahmin ettiğine göre:
    "aynsa aynsa diye baslarla orgla giris vardi kilise muzigi sonra devaminda tiz bir ses var sanki bir yandan da yagmuru animsatan tut tutt..diye gidiyor."

    ayrıca bu entri de var: (#40508788) "çocukken tüyleri ürperttiği için karanlıkta dinleyemediğim bir albümün müziği.

    25 senedir parçayı arar dururum...aynşa aynşaa tut..tutt.. gibi sanki uzaylılar dünyaya inmiş duygusu yaratan bir müziği vardı. bir türlü bulamadım."

    ekşi ahalisi, ben şarkıyı unutmuştum. bu entriyi görür görmez, tam o "anda" şarkıyı hatırladım! düşünebiliyor musunuz? 20 sene önce duyduğum şeyi hatırladım! aynşa aynşa diye yazdığı anda anladım. o kadar korkunç ve o kısmı akılda kalıcı. bu aynşa şöyle de olabilir: duenga duenga, muhtemelen eko var. bazı bozuk seslerde d veya j gibi harfler ş gibi de çıkabiliyor, ona benzer bir yankılı ses de mümkün.

    korkunç olan, enigma gibi yörsel bir gırtlak ve sesle söylenmiş olmasıydı. uzaylı müziği gibi. pink floyd ile enigma grubunu birleştirin yani.

    şimdiden teşekkürler ve lütfen, khaled aisha şarkısı değil. hayatımda duyduğum en korkunç şeydi.