kredi kartı sorunsalları

  • bu bilgileri alan çok rahat online alışveriş yapar deniyor. bu durumda her türlü kart kullanmak risk değildir midir? sonuçta bu bilgiler kabak gibi yazıyor. madem çok gizli ve biri öğrenince kartı iptal etmek gerekiyor neden kartın üzerine yazılıyor? kart kullanmanın alternatifi nedir bu durumda?
  • diyelim her ayın 16'sında hesap kesim tarihi oluyor. asgari tutarın son ödeme tarihi on gün sonrası yani 27'si oluyor. diyelim benim toplam aylık borcum 2000 tl. 800 lirası da asgari ödeme tutarı oldu farz edelim. kalan 1200 tl'yi diğer hesap kesim tarihine kadar ödersem faiz işler mi?

    şimdiden teşekkür ederim.
  • kredi kartı borcunu başka kredi kartı ile ödeyip ödemeleri zamanında yaparsak ek faiz işler mi sevgili yazarlar?
  • bu plastik zımbırtı (daha doğrusu bu zımbırtının işleyişi) ile ilgli tek anlayamadığım uygulama, teklif edilen limitin tam olarak neye göre belirlendiği.

    pek çok suser bahsetmiş, aylık gelirinizin 4 katı limit veriliyor diye. ben de kendilerine katılıyorum, keza ev tadilatı yaptırmak istediğimde tam da bu sebepten yazılı beyanda bulunmak durumunda kaldım, çünkü sistem talep ettiğim limiti (üstelik gelirim de uygun olmasına rağmen) kabul etmedi.

    tek bir kredi kartım var. maaşım belli, başka bankaya yatmasına rağmen ay başında kartımın olduğu bankadaki hesaba aktarıyorum. ama teklif edilen limit, bu aktarılan meblağın neredeyse 20 katı. işte bunu anlamıyorum. bilen bir suser varsa yeşillendirirse kendisine en içten teşekkürlerimi şimdiden sunarım.