doğalgaz sorunsalları

  • kömür fiyatlarının uçması, doğal gaz bağlattırmayı düşündürdü. bu nedenle doğal gaz ustasından fiyat aldım. 50 metrekarelik müstakil ev için, 25.000 ? fiyat biçti ve taksit yapabileceğini söyledi. kömür pisliği ile de uğraşmak zor geliyor. kömürün 1 ton fiyatı: 4-5 bin lira. kış ayında 3 ton kadar gidiyor. odun da almam gerekiyor ki onun da fiyatı: 500 kilogramı 1.000 ?. 1 kış boyunca toplamda 15 bin lira..
    evin çatısı kontraplak ve camları ağaç doğrama. ayrıca; pirketten yapılma direksiz bir bina. doğal gaz ile ısınır mı belli değil. kömür ile de sadece 2 odayı ısıtabiliyoruz. o da sürekli yakmak gerekiyor. yoksa sıcaklık buhar olup uçuyor. bana doğal gaz yaptırmak daha mantıklı geliyor lakin ne yapacağımı bilemiyorum. bu yüzden sormak isterim.
    soru: doğal gaz mı yoksa kömür mü hangisi daha hesaplı olur?
  • evet çok komik bir soru. yıllardır türkiye'nin üçüncü büyükşehirinin en büyük ikinci ilçesi'ndeki evime doğalgaz bağlanmıyor. belediye, izmirgaz, cimer hiçbirinin bir faydası olmadı. belediye asfalt olan heryere doğalgaz döşenir diyor. izmirgaz evlerin imarı var ama sokağın imarı yok bu sorunu belediye çözer biz hat döşeyemeyiz diyor. gerçekten bu şehirde evinize doğalgaz bağlamak için hangi yolları izlediniz. soğuk alerjim(pernio) var ve izmirde donuyorum.