yanıtlar 11
  • eğer baktığın araç otomatik ise 2010 2012 audi a3lerde s tronic şanzıman var. dsg gibi tamamen piyango ve alacağın arabanın yaşı ve kilometresini düşünürsek sanayi ile uğraşman olası. 208 bu iki araç arasında daha mantıklı bir seçim.
  • ikinci el araba alıp, sanayiden çıkmamak var. sıfır araba alıp, yetkili servisten çıkmamak ve “ay bu parça garantiden değişecek mi?” diye düşünmek var. ayrıca arabadan beklentiniz nedir? biri b sınıfı, diğeri c. ihtiyacınıza göre değişecektir bu sorunun yanıtı. mesela ben kendi ihtiyacıma göre benzin / manuel bir audi a3 / 8p’yi, full + full sıfır bir 208’e tercih ederdim.
  • eski araba her zaman derttir. kesinlikle 208 al.
  • eat şanzımanın kendini kanıtlaması ve sorunsuzluğu, puretech ya da bluehdi motorun sağlamlığı ve peugeot'un son yıllardaki inovasyonu göz önüne alındığında kesinlikle 208 derim. alacağınız arabanın 9 yaşında olduğunu göz önünde bulundururak tercihinizi yapın. artık 70-80'lerde olduğu gibi audi-bmw-mercedes grubu al ömür boyu bin arabalarından ziyade hemen hemen ortalamaya yaklaştılar diyebilirim.

    dipnot: iki aracı da kullanma şansını bulmuş biri olarak 208 gerçekten çok pratik bir araç. tabii segment farkı var ve kıyasladığınız araç audi lakin bir sorun çıkardığında cebinizi epey bir yakacağına emin olabilirsiniz.

    dipnot2: peugeot geçmiş yıllarda otomatik şanzımanın (özellikle eski kasa 508'de olan) firmaya kaybettirdiği imaj kaybından ötürü "eat" aisin gibi (japon menşeilidir) bir firma tarafından üretilen bir şanzıman ve gerçekten de çok konforlu. geçişleri sorunsuz ve de sağlam. tabii ki dsg ya da s-tronic konforu bekleyemezsiniz ama güncel şartlarda şanzımandan kaynaklı çıkacak bir problemde servise en az 50k bayılacağınızı garanti edebilirim.

    dipnot3: audi kullanan kitleyi göz önünde bulundurursak eğer temiz bir a3 bulmanız çok zor. ayrıca bu dediğim hemen hemen tüm vag grubu araçları için geçerli. ve şöyle bir sorunsal vardır vag grubu çerçevesinde, bir sorun varsa kendini yüzeysel olarak çok belli etmez ama bir sabah aracı çalıştırdığınızda öylece kalır. tanıdığınız birinden almadığınız sürece (aracına garanti verebileceğiniz) önermem.
  • normal şartlarda birkaç yıllık al, ama premium al derim. ama 2012 çok eski...audi de olsa kurtarmaz.
  • sıfır 208. hem içindeki aksesuarlar hem konforu için hem de sıfır bir otomobil almış olacaksın. mümkünse gt paket almanı öneririm.
  • ikinci el arabanın temiz kullanıldığından emin olabiliyorsan yeni+kalitesiz yerine eski+premium da tercih edilebilir. ama nasıl emin olacaksın işte, hele ki türkiye gibi insanların arabaları hor kullandığı bir ülkede? mesela kasislerden çukurlardan haldır huldur geçen birisi var benim tanıdığım. bu adamın arabasında boya değişen yok. bu hor kullanımı tespit edemezsin expertizde.
    arabayı çok nazik kullandığına bizzat şahit olduğun bir tanıdıktan alacaksan tamam. ama onun dışında yenisini al kafa rahat etsin. hatta sıfır egea al. insanlar arabaları hor kullanıyor türkiyede, ben güvenemiyorum.
  • ben olsam yaşı genç araba alırdım. birde garantisi olursa tadından yenmez. hiç değilse abidik gubidik sorunlarını ücretsiz çözdürebilirsin. diğer türlü allah yardımcın olsun.
  • ne kadar yüksek model o kadar iyi. 208 için ilk üç yıl kafa rahat. ne muayene ne servis götürsün. ha çok binde bir şanssızsan arıza yaşarsın ki pejo grubu yeni araçlarda zor. çek sıfır araç rahatına bak. not: 2012 pejo 308 ci
1 yanıt daha