• ilk çağlardan bugune felsefe tarihinin bir özetini yapan, bence bütün bu konuları olabilecek en iyi şekilde, insanı sıkmadan veren bir kitap... insanlara blöfçünün rehberi tadında bilgiler verse de, bahsi geçen filozoflarin düşünce sistemleri hakkında baz alabileceğiniz bir kaynaktir. ilk ivmeyi aldiktan sonra devam etmek elbette sizin elinizdedir, ama bu ilk ilgiyi uyandırmak açısından çok başarılı bir kitap bence... felsefe tarihi kaynaği olarak başvurulabileceği kadar, merakla okunan bir kitap... her ne kadar guru efendi "sıçılmış bir kitap" diye buyurmuş olsa da yirmibeş yüzyıllık bir birikimi bu kadar güzel biraraya getiren hiçbir eserin "sıçılmış" olduguna inanmak içimizden gelmez...
  • jostein gaarder bi röportajda muhabirin ''bu kitabı neden yazdınız?'' sorusuna verdiği cevap:

    -13 yaşındayken kütüphaneye gidip 'burda benim okuyabileceğim bir felsefe kitabı var mı? ' diye sordum. kütüphane görevlisi bana olmadığını söyledi ve ben o gün bu kitabı yazmaya karar verdim.

    aynı zamanda nietzsche'den çok az bahseden kitap...
  • güzel kitap ortasından bir yerden başladığın halde okunabilen kitaptır.
    bu bağlamda sofinin dünyası enfes bir kitaptır, felsefeyi bir grup ibiş in tekelinden halk a indirmek adına kaleme başarıyla aldığı eserden dolayı yazarını deliler gibi takdir ediyorum.
    herkes felsefe ile ilgilenmeli.
    diyerek mesaj la bitiriyorum.
  • felsefeyi genclere anlatmak lazim diye ise koyulmus jostein gaarder arkadasimizin yazdigi roman. surukleyici ve zevkli.
  • sofie ne zaman "anlat!", "devam et!" dedikçe alberto'dan senin yaşın kaç da bana emir veriyorsun lan götten bacaklı demesini beklediğim kitap.

    ama sofie'nin mallıklarını saymazsak kurgusu, konusu
    harikulâde. okuduğum en iyi kitaplardan biri.
  • kafası çalışan insanların felsefeye başlamak için userfriendly bir guide olarak kullanabileceği fakat entel dantel çevrelerde daha cok bok atmak veya hava atmak (çevreye gore değişir) için kullanılan amacına ve hedefine ulaşmış başarılı bir kitap.
  • bir zamanlar felesefe eğitimi görmüş kimselerin bulunmaz hint kumaşı cinsinden tavırlar takınmalarına alışmışken,bu kişilerin bu kitapla tanışmış 14-15 yaşındaki çocuklara laf yetiştirmeye çabalarken nasıl zorlandıklarını görünce,
    felsefenin en alt yaş gruplarına indirgenmesi gibi önemli bir işi başardığı için yazarını gönülden kutlama istediği uyandıran yararlı bir yapıt.
  • lisedeki edebiyat öğretmenimin "felsefi konuşmaları atlayarak okuyabilirsin" dediği kitap. o zamanlar mantıklı gelmişti de şimdi yuh diyorum.

    sonuç itibariyle felsefesiz olarak nerden baksan 3-4 kere okumuşumdur. başucu kitaplarımın arasında.
  • "eğer insan hristiyanlığa veya islamiyete inanılıyorsa buna "inanç" deniliyordu. ama astroloji veya ayın 13'üne gelen cuma gününün uğursuzlu söz konusuysa, al sana batıl inanç!

    başka insanların inandığı şeylere batıl inanç deme hakkını kim kendinde bulabilirdi ki?"

    tanım: herkesin okuması gereken bir kitap.
  • yanlis hatirlamiyorsam ismi "yildiz tozlariyiz biz" olan son bölümünde zaman ve uzay hakkinda söledikleriyle, 14yasimda aristokrat bir tonda "hasktir" kelimesinin dudaklarimdan dökülmesine sebep olan entellestirici dantellestirici kitap.
hesabın var mı? giriş yap