• türkiye'de değeri bilinmemiş bir konsol da budur. çakma nesler piyasada dolaşırken bu konsol dönemi es geçilmiştir. başlıca rakibi sega megadrive-genesis olan bu konsol türkiye'de neredeyse hiç görülmemiştir. sega az da olsa görülmüştür ama pek yeterli değildir. türkiye direkt nes'ten playstation'a geçmiştir.
  • (bkz: 16 bit) teknolojisi.. devrim yaratti, ulkemizde cok tutmamasina ragmen avrupa ve abd'de en buyuk rakibi (bkz: sega megadrive)'dan daha yuksek bi sati$ grafigi elde etti..
  • ülkemizde tutamamış atari...

    bizim ülkede garip bir şekilde nes'ten playstation'a geçiş yaşandı.
    bunun nedeninin aslında commodore olduğunu düşünüyorum.

    tabi ki oyun konsoluyla home computer'ın ne alakası var olm dediğiniz ancak bu iki farklı kulvar canavarı ülkemizdeki anlayışa göre birbirinin ya muadili kıvamında şeyler oldu ya da ardılı tadında oldu.

    malum burası amerika değil. orada adamın evinde en baba pc konfirgasyonu da var xbox360 da var psp de var wii de var.
    türkiye'de ise eğer bunlardan birine sahipsen artık diğerine sahip olamazsın. değiştirmen ya da bozman gerekir...

    bu anlayışın 80'ler ve 90'lar boyunca da aynı olduğunu tahmin ediyorum.
    bu nedenle muhtemelen zaten ülke piyasasına her zaman rötarlı şekilde giriş yapan bilişim aygıtları da ya birbiriyle çok nesil sonra değiştiriliyor ya da biribiriyle çok farklı türler arasında değiştiriyor.

    çünkü değiştirmek için ya bozulması bekleniyor -çok zaman geçmesi- ya da satıp başka bir tane aldırılması gerekiyor ki siz ortalama bir türkiye ailesine nes sattırıp da snes aldıramazsınız çünkü derdinizi anlatamazsınız.

    puf... bu uzun saçmalamanın ardından varılan nokta özellikle micro genius tarafından memleket sınırlarının her bir köşesine nes dağıtılmışken ve özellikle commoder çephesinin amigaları varken bu sistem yani snes ülkeye giremedi.

    fakat ancak öyle sanıyorum çıkışından 2 yahut 3 sene sonrasında playstation ülkeye girince birden bire 8bitten uzay çağına geçilmiş gibi geldiğinden playstation çok kolay kabul edildi.

    o nedenle özellikle nes'ten sonra çıkan tüm konsollar türkiye'de sayılı denebilecek kadar azdır.
  • ısrarla atari derlerdi. ayar olurdum.

    - aga sizde atari oynayalım!
    - super nintendo bu amk!!!

    hayatımda tek bitiremediğim oyun jurassic park bu konsolda. makine evdeki dolapta yatıyor . 15 sene sonra çalışır inşallah. gece gece aklıma düştü.

    ne nintendo 64'ler, ne sega dreamcast'ler, ne playstation'lar... bu alet varkenki fors başka hiçbir zaman olmadı.

    oyun sonu videolarını/animasyonlarını 10 saniye de olsa hayatımıza sokan alet.
    özlemişiz reis.
  • ilginc bir anekdot playstation projesi nintendo ve sony'nin snes icin cdrom eklentisi olarak baslamis ancak sonra sony gelecegi gorup radikal bir kararla piyasaya tek baslarina girmesiyle sonuclanmistir.
    (bkz: sony) (bkz: playstation) (bkz: nintendo)
  • oyun dünyası, bu konsoldan sonra daha fazla da ilerlemeyebilirdi. inanılmaz güzel oyunlara sahiptir. hem grafik hem ruh açısından, çok çok başarılıdır.
  • japonya'da ilk piyasaya çıkışı o kadar fazla ilgi çekmiştir ki, yetkililer ülkede işlerin aksamaması için oyun yapımcılarından yeni oyunları haftasonu yayınlamalarını istemek zorunda kalmıştır.
  • super (bkz: nintendo) entertainment system. bi oyun makinesi..
  • snes oyunları artık sadece bilgisayar ortamında değil, playstation ortamında da oynanabiliyor.
    snes station adı verilen program sayesinde snes oyunlarını playstation üstünde oynamak mümkün.
    ama çok acı ki sadece ps2 de mümkünmüş.
  • bir önceki versiyonu nes'in geliştirilmiş versiyonudur 16 bit ile dünyayı pek bi sallamıştır . hatta yoshili mario'su da vardır oda beni sallamıştır . günümzde emülator sayesinde oyunları rahatlılka pc , ps2 vb ortamlarda rahatlıkla oynanabilir.
hesabın var mı? giriş yap